Author Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2018 Witam czym najlepiej usunąć takie coś ?
Adaszek96 Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2018 Domyślam się że chodzi o te czarne "kropki". Najprawdopodobniej to smoła. Preparat typu tar&glue np. Prickbort Witam czym najlepiej usunąć takie coś ? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Moderator BiałyGTi Opublikowano 25 Września 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Września 2018 Dokladnie tar&glue rowniez polecam Prickbort
Adaszek96 Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2018 A z czego to dokładnie są plamy? Ciekawy jestem, co tak się zespoiło z lakierem...Ja nie widzę tam żadnych plam. Widzę kropki i to jest smoła.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Author Opublikowano 12 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2018 Lakier opanowany po polerce potem nałożyłem blue lotion art dekotsos i bio nano mija 2 tygodnie i jak podejdę bardzo blisko lakieru to znowu widać kilka kropek czarnych i to na dachu tym razem co kupić ten prickbort ? Mam w domu tylko z turtle wax Bug tar remover ogarnę coś tym ? Bezpieczny dla wosku ? Czy lepiej zamówić jednak ten prickbort ? A propo tych kropeczek to z czego kurde one się robią ? Małe ziarenka czuć to pod paznokciem ale nie każda schodzi auto ma 3 lata wiec trochę szkoda to olać
PROPER Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2018 Spróbuj tym srodkiem który masz. Nie stosowalem go więc nie wiem czy działa ale jest przeznaczony do usuwania tego typu zanieczyszczeń. Tak samo jak wspomniany Prickbort. Swoją drogą to powinieneś najpierw usunąć wszyskie zanieczyszczenia a dopiero wtedy brać się za polerowanie. Te kropki to smoła z asfaltu. Teraz masz ją w padzie którym polerowałeś...
Author Opublikowano 13 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2018 Właśnie po polerce to wszystko zeszło i potem nałożyłem wosk i tez nie było a mija teraz jakoś 3 tydzień patrzę na dach i znowu kropki które nie chcą zejść to mnie dziwi
powalla Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2018 Co Cie dziwi ze smoliste zanieczyszczenia mamy na drogach? Myslales ze po korekcie nie beda Ci sie one auta czepiac?
Author Opublikowano 13 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2018 Nie dziwi mnie to tylko tego nie da się usunąć czuje pod paznokciem jak by ziarnko piasku tylko czarne turtle Bug nic nie dał czym by tu jeszcze spróbować ? Przecież nie będę co 3 tygodnie polerował auta i to jeszcze jest na dachu rozumiem nadkola czy coś bliżej asfaltu ale tam nic nie mam :)
ghost Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2018 wszystko zależy od stanu dróg, jak jeździłem po "dobrych" to przez rok żadnej smoły... jak trafisz w gorszą okolicę, albo wpakujesz się w roboty drogowe to całe felgi, nadkola, boki będziesz miał w kropkach smoły :)
Author Opublikowano 13 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2018 Tylko skoro to smoła to ten turtle chodź trochę powinien to ruszyć a tu nic już lepiej to schodzi jak żona paznokciem delikatnie przejedzie a tak poważnie to czym to potraktować ? Ten prickbort ogarnie to? Postaram się fotkę wrzucić to tylko widać jak praktycznie położę głowę na lakier ale widać
Qlimaxss Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2018 @Author Weź wacik kosmetyczny prysnij priborta. I potrzymaj w miejscu w którym widzisz smołe . Powinno zejść☺
Author Opublikowano 13 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2018 Heh nawet na zdjęciu tego nie ma ok czekam na kuriera z tym prickbort i zobaczymy tylko ja dalej nie wiem czy to jest smoła Panowie , bo czuje jak to delikatnie odstaje wcześniej miałem kolor silver gold metalik to nigdy takiego czegoś nie było a jeszcze zapytam ekspertów plamki 1mm wyglądają na takie brązowe jak by rdza to ten magiczny prickbort tez to zniszczy ?;)
PROPER Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2018 Tylko zapoznaj się z instrukcją do Prickborta bo mam wrażenie że jakoś chaotycznie do tego podchodzisz. Wyżej miałeś już napisane żeby spróbować środkiem typu tar& glue a. Ten środek od turtle też powinien dać radę. To nie jest żadna technologia NASA. Dałeś mu trochę czasu?
DZIADZIA Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2018 @Author , tu jest jak walczyłem ze smołą, może się przyda
Gozdziu23 Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2018 23 minuty temu, PROPER napisał: Tylko zapoznaj się z instrukcją do Prickborta bo mam wrażenie że jakoś haotycznie do tego podchodzisz. Wyżej miałeś już napisane żeby spróbować środkiem typu tar& glue a. Ten środek od turtle też powinien dać radę. To nie jest żadna technologia NASA. Dałeś mu trochę czasu? produkt turtle jest jak meguiars praktynicze to bug remover, smoly praktycznie nie rusza
PROPER Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2018 No to mamy odpowiedź. Prickbort da radę jeśli to smoła. Sam stosuję już od 3 lat tylko i wyłącznie ten produkt na smołę. Swoją drogą to niezła wtopa Turtle że takie coś wypuścili.
Author Opublikowano 13 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2018 No oby tak było jutro się dowiem bo będę miał tego prickbort a jeśli chodzi o turtle to tak zostawiłem go na jakiś czas ale nic nie ruszył a czemu uważasz ze haotycznie ? Bardzo chętnie posłucham rad bo za dużo nie siedzę w tych tematach wiec każda rada jest dla mnie cenna:) a czy to smoła to jutro się dowiemy jeśli nie to nie mam pomysłu co dalej
PROPER Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2018 Bo koledzy wyżej pisali że środek do usuwania smoły to ogarnie, a zaatakowałeś to polerką Ale rozgrzeszam bo okazuje się że ten środek od turtle nie działa. Pozdro.
michalwi Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2018 Chłopaki sorry że nie na temat ale nie mogę patrzeć... Pisze się CHAOTYCZNIE.
Author Opublikowano 13 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2018 no racja kurde sorki za pisownię:) masz racje no a do tematu polerki to jak miesiąc temu mi to polerowali bo było to co na 1 zdjęciu to zeszło a teraz znowu wyszło dlatego tak pisałem no jestem ciekaw aż tego prickbort czy na prawdę to zniszczy a wasze doświadczeniemówi na ile go zostawić na lakierze ?
DZIADZIA Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2018 4 godziny temu, Author napisał: a wasze doświadczeniemówi na ile go zostawić na lakierze ? nie ma reguły, wszystko zależy od temperatury (na szczęście teraz jest chłodno)... szkoda, że nie kupiłeś Vasco, ten szuwaks może poleżeć nawet całą noc przy sprzyjających warunkach
Author Opublikowano 13 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2018 No Panowie tutaj polecili mi właśnie ten prickbort jutro sprawdzimy i albo koniec tematu albo lecimy dalej ;)
DZIADZIA Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2018 7 godzin temu, Author napisał: No Panowie tutaj polecili mi właśnie ten prickbort dobrze polecili, jest b.dobry i potrafi zdjąć dużo smoły.
Tomas-sg Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2018 @rygryss wspomniałeś o Vasco. Nie wiesz czy jest pakowany w 5l baniaczkach ?
Rekomendowane odpowiedzi