Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Wiecie gdzie mozna nabyć tą polerkę yato? Na allegro jakoś drogo bo nawet 1200 zl a na castorama.pl niedostępna.

Opublikowano

Chyba nie pozostaje nic jak czekać, aż się pojawi w castoramie albo innych sklepach z normalną ceną. Napisz do Yato, może odpowiedzą kiedy będzie-1200zł to już szukanie "głupa". To dobra polerka jak za kwotę 300-400zł. I tyle...pytanie do posiadaczy, czy Wam też na 3/4 biegu przy dojeździe do np.: listwy ruch rotacyjny zwalnia?

Opublikowano

Trochę dużo. Takiej nie potrzebuję żeby użyć jej ze 2 razy w roku. Nawet na stronie Yato jest niedostępna. Trzeba będzie napisać i poczekać czy coś się zmieni w tym temacie.

Opublikowano

Ja pisałem do yato w tej sprawie pod koniec maja i odpowiedź brzmiała, że najbliższy możliwy termin to koniec czerwca. W efekcie kupiłem heckmanna s15, bo nie chciało mi sie czekać.

Opublikowano

Dziękuję  za info. Najblizszy możliwy to nie znaczy że tak bedzie. Chyba i ja rozejrze sie za czyms innym.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

tez jestem ciekawy jak ma sie do heckmana s15 , bo zastanawialem sie nad nim ze wzgledu na brak yato, a teraz sie pojawily, sokupic bp za 40zl i wychodzi tak czy siak 100 taniej

Opublikowano

W temacie o Hamronie jest porównanie tego yato z nim.
W temacie o rotacji HECKMANN 1200 jest też o Heckmann S15.

Osobiscie od yato wolalem hamrona ale nie bylo na promce wiec dolozylem do heckmanaa. Z teoretycznego porowniania najlepszy wybor, w praktyce nie trzymalem wszystkich w reku.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam który z talerzy będzie pasował do maszyny Yato 82200 ten 1-wszy czy drugi link ?

Flexipads      https://www.pielegnowacauto.pl/materialy-polerskie/talerze-mocujace/backing-plate-do-polerek-dual-action-flexipads-talerz-mocujacy-125mm.html

Evoxa          https://allegro.pl/oferta/evoxa-talerz-oporowy-125mm-do-maszyny-da-8437716970

Opublikowano

Dlaczego nie czytasz forum? Nawet tego tematu nie chciało Ci się przeczytać od początku leniu?  Skąd wiem? Pewnie dlatego ze link do pasującego BP jest w tym wątku ! 

• Dziękuję 1
Opublikowano

Czytałem od początku tylko te dyski mają zintegrowaną srubę a nie luzem tak jak w orginalnym  yato. Evoxa pasuje czyli ten flexipad też powinien ? Tylko do montażu potrzebny będzie chyba płaski klucz o ile dobrze rozumiem ?

• 5 tygodni później...
Opublikowano
W dniu 12.08.2020 o 14:16, don_dolarson napisał:

Dokładnie. BP w tej maszynie i ich pochodnych jest przykręcany imbusem od spodu.

Hmmm, pogubiłem się, wyżej piszą, że ten BP pasuje a ma wystającą śrubę. to więc jak to jest? 

https://allegro.pl/oferta/dysk-na-rzep-125mm-do-festool-makita-rotacyjna-7673140727

EDIT:

Kupieł BPDA z ADBL "ADBL Roller Backing Plate Talerz Mocujący DA 125mm" i pasuje do Yato 82200, brak jakichkolwiek luzów, oryginalna śruba z Yato pasuje do talerza z ADBL. 

Opublikowano

@T4S myślę że oba będą pasowały, w aukcji talerza 1 jest napisane że pasuje do Yato 82200. Myślę że ceną a czy jakością to nie wiem niech wypowie się ktoś inny. 

• Lubię to 1
  • 2 tygodnie później...