Dystrybutor Cleantle Opublikowano 16 Lipca 2018 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2018 Mamy dla Was kolejną nowość Tym razem produkt do usuwania owadów i innych zanieczyszczeń organicznych. Bug Off! to bezpieczny dla lakieru preparat do usuwania pozostałości po owadach i ptasich odchodach z karoserii samochodu. Jego zaawansowana formuła pozwala w łatwy, szybki i skuteczny sposób oczyścić lakier i inne powierzchnie Twojego auta z wszelkich zanieczyszczeń organicznych, które mogą naruszyć w sposób trwały strukturę lakieru. Stworzona formuła pozwala na uzyskanie produktu zasadowego lub neutralnego w zależności od stężenia. Dlatego sprawdzi się zarówno przy bieżącej pielęgnacji, nie naruszając wosków, oraz przy mocnych zabrudzeniach i pełnej dekontaminacji. Przy niższych stężeniach produkt może wymagać wielokrotnego użycia. https://cleantechco.pl/produkt/bug-off/ Ceny: 500 ml - 19 zł 1 l - 29 zł 5 l - 89 zł Silnie skoncentrowany i super przyjemny zapach Rozcieńczenie: Gotowy do użycia – wysokie zabrudzenia - może naruszyć wosk 1:1 – 1:4 – bezpieczne dla wosków, może wymagać kilkukrotnego użycia przy dużych zabrudzeniach Sposób użycia: 1. Spryskaj chłodną powierzchnię 2. Pozostaw na około 60-120 sek – nie dopuść do zaschnięcia 3. Spłucz wodą pod ciśnieniem. UWAGA: Nie pozostawiaj do zaschnięcia produktu na powierzchni, nie aplikuj na rozgrzane powierzchnie. Cechy produktu: - skutecznie czyści organiczne zabrudzenia - szybkie działanie -bezpieczny dla wosków przy niższych stężeniach
Kamil3km Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2019 Jakie jest PH koncentratu? I czy można na ten produkt położyć aktywną piane?
D@ViD Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2019 @Kamil3km Takie produkty do usuwania insektów , to najpierw na suchy lakier, a potem po kilku minutach zarzucasz aktywną pianę.
Dystrybutor Cleantle Opublikowano 14 Lutego 2019 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2019 27 minut temu, david2888 napisał: @Kamil3km Takie produkty do usuwania insektów , to najpierw na suchy lakier, a potem po kilku minutach zarzucasz aktywną pianę. Świetnie napisane Oczywiscie sam insekt i spłukanie też zadziała
Kamil3km Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2019 Ale nadal nie dowiedziałem się jakie PH ma produkt Szczególnie na tym mi zależy bo szukam czegoś jak najbliżej PH 7.
DZIADZIA Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2019 @Kamil3km wkładasz kij w mrowisko 1
Moderator Domel Opublikowano 14 Lutego 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2019 13 minut temu, Kamil3km napisał: Szczególnie na tym mi zależy bo szukam czegoś jak najbliżej PH 7. a czemu tak ?
Kamil3km Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2019 Poprzednia zasada innego producenta którą używałem na samochodzie, popsuła mi lampy. Teraz mam nowy samochód i uznałem, że będę używał środków głównie o naturalnym PH. Wiem, że to nie jest wyznacznik bezpieczeństwa. Wiem również, że to nie będą najsilniejsze środki. Nie zależy mi na tym. Tak po prostu będę się lepiej czuł używając takich środków. Możecie mieć inne zdanie i ja to w pełni rozumiem, bo jestem zwykłym amatorem który od czasu do czasu lubi sobie umyć samochód. 1 1
ghost Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2019 27 minut temu, Kamil3km napisał: Szczególnie na tym mi zależy bo szukam czegoś jak najbliżej PH 7. Valet Pro Bug Remover ma na etykiecie pH neutral. Na karoserii używałem wielokrotnie. Na lampach nigdy nie testuje żadnych tego typu środków. 1
DZIADZIA Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2019 21 minut temu, Kamil3km napisał: ak po prostu będę się lepiej czuł używając takich środków. Możecie mieć inne zdanie i ja to w pełni rozumiem, bo jestem zwykłym amatorem który od czasu do czasu lubi sobie umyć samochód. OT to i nie warto robić z tego burzy i udowadniać jak to pH nie ma znaczenia, czy wręcz przeciwnie.
Dystrybutor Cleantle Opublikowano 14 Lutego 2019 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2019 Godzinę temu, Kamil3km napisał: Ale nadal nie dowiedziałem się jakie PH ma produkt Szczególnie na tym mi zależy bo szukam czegoś jak najbliżej PH 7. od 8 do 10 w zależności od stężenia 24 minuty temu, rygryss napisał: OT to i nie warto robić z tego burzy i udowadniać jak to pH nie ma znaczenia, czy wręcz przeciwnie. Chodzi Ci o moje posty w inny temacie? Nie robię burzy ale jeśli dla Ciebie wyznacznikiem jest pH to w sumie nie mamy co dyskutować Masz swoją rację, której się będziesz trzymał i ja nie mam z tym żadnego problemu. Tak z ciekawości, mierzycie zawsze pH przed użyciem produktu czy wierzycie na słowo producentom? Ciekaw jestem, kto ma działający produkt do usuwania owadów o pH neutralnym. Jeszcze się nie spotkałem z takim Zawsze zasady, od pH 8 do czasem 12 46 minut temu, Kamil3km napisał: Poprzednia zasada innego producenta którą używałem na samochodzie, popsuła mi lampy. Teraz mam nowy samochód i uznałem, że będę używał środków głównie o naturalnym PH. Wiem, że to nie jest wyznacznik bezpieczeństwa. Wiem również, że to nie będą najsilniejsze środki. Nie zależy mi na tym. Tak po prostu będę się lepiej czuł używając takich środków. Możecie mieć inne zdanie i ja to w pełni rozumiem, bo jestem zwykłym amatorem który od czasu do czasu lubi sobie umyć samochód. Czy lampa była nowa oryginalna, czy może była przeprowadzana tzw. renowacja? Nasz możesz po prostu mocniej rozrobić i będzie lekkim Bug Offem, który nie ma szans, żeby wyrządził krzywdę (no chyba, że dasz mu zaschnąć na słońcu i jeszcze go zostawisz na parę godzin)
Kamil3km Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2019 32 minuty temu, cleantechco napisał: od 8 do 10 w zależności od stężenia Dziękuje, o taką odpowiedź mi chodziło A co do lampy to nie wiem, nie byłem pierwszym właścicielem tego samochodu.
DZIADZIA Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2019 @cleantechco znowu macie rację. pzdr.
Adaszek96 Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2019 @cleantechco shiny garage ma chyba z neutralnym pH, ale nie miałem przyjemności używać tego produktu. Używałem waszego Bug Off'a. Przyjemnie pachnie, robi co ma robić. W rozcieńczeniu też sobie fajnie poradził z owadami
Dystrybutor Cleantle Opublikowano 14 Lutego 2019 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2019 53 minuty temu, rygryss napisał: @cleantechco znowu macie rację. pzdr. Chyba nas nie lubisz 1
DZIADZIA Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2019 1 minutę temu, cleantechco napisał: Chyba nas nie lubisz skąd takie wnioski, jestem bardzo tolerancyjny i mam duuuuuuuuuuuuuży dystans do świata detailingu i nie tylko ... zwyczajnie nie wchodzę w temat, który wywoła niepotrzebne przepychanki. jakbym patrzył na pH, zostałoby nie wiele chemii do mycia auta... pzdr
Moderator Domel Opublikowano 14 Lutego 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2019 29 minut temu, rygryss napisał: jakbym patrzył na pH, zostałoby nie wiele chemii do mycia auta... A ja zmierzyłem pH waszego nowego "Inside Cleanera"
Rekomendowane odpowiedzi