Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przeglądając forum dostrzegłem, że nie ma żadnego tematu dotyczącego opinii na temat firm detailingowych świadczących usługi (poza partnerskimi) - chyba że przeoczyłem?/ Wówczas proszę o usunięcie wątku. Mam do zrobienia pewną rzecz u siebie w samochodzie, z racji położenia planuję oddać pojazd do Clinic Car w Elblągu. Czy miał ktoś z wspomnianą firmą jakieś doświadczenia?

Opublikowano

Na tym forum raczej zrzeszeni są ludzie, którzy robią wszystko u siebie na własną rękę. Ale może ktoś się znajdzie 😉

Opublikowano

Ja to myślę, że jest tyle tych detalingow... Ze w samym Kaliszu na legalu mógłbym polecić 3 studia i około 20 ludzi co robią w garażu. Ale no może i faktycznie temat przydatny 🙂

Opublikowano
21 minut temu, Karbo napisał:

w samym Kaliszu na legalu mógłbym polecić 3 studia

A co powiesz o wash & go? Szwagrowi zrobili dekontaminację + fusso za 150zł w 4h. Raz że widzi mi się ciut tanio jak za przygotowanie pod wosk. Dwa 4h trochę krótko...

Opublikowano
Godzinę temu, Fredi88 napisał:

A co powiesz o wash & go? Szwagrowi zrobili dekontaminację + fusso za 150zł w 4h. Raz że widzi mi się ciut tanio jak za przygotowanie pod wosk. Dwa 4h trochę krótko...

Pytanie w ile osób. We 2 lub 3 bez problemu.

Mały samochód samemu dało mi się ogarnąć w 4h. Bez glinkowania, nie było potrzeby. Prewash, deiron, targlue, mycie, suszenie, cleaner, wosk. Ale tempo na najwyższych obrotach. 

Opublikowano

Średni czas jaki spędzam na myjni aby przygotować auto pod wosk lub korektę to 2 godziny. Robie od A do Z. Wysuszenie auta, później cliner i wosk. Przy aucie typu Seat Leon to tak 4 godziny na większych obrotach jest realne. 

Opublikowano

@Fredi88 150zl to mało, serio..  Co do samej myjki... Nie znam właściciela, nie widziałem jak pracują. Słyszałem sporo opinii. Często zmieniają pracowników, może inaczej... Często poszukują nowych. Opinie raczej pozytywne... Nie obyło się też bez info, że np osuszali nowego Jeep'a gumą do szyb. Wiesz o co chodzi? Taka jakby wielka rakla.. Co dla mnie już jest słabe. 

Opublikowano
19 minut temu, Karbo napisał:

@Fredi88 150zl to mało, serio..  Co do samej myjki... Nie znam właściciela, nie widziałem jak pracują. Słyszałem sporo opinii. Często zmieniają pracowników, może inaczej... Często poszukują nowych. Opinie raczej pozytywne... Nie obyło się też bez info, że np osuszali nowego Jeep'a gumą do szyb. Wiesz o co chodzi? Taka jakby wielka rakla.. Co dla mnie już jest słabe. 

Powiem tak za 150 przygotowanie i woskowanie w 4h to raczej praca "Januszowa" nie ma to nic wspólnego z tym co robią profesjonaliści. Jedna osoba od A do Z żeby zrobić to na poziomie medium potrzebuje do 16 godzin w warunkach domowych i to też w zależności od stanu auta . Jakoś tego nie kupuje tych 4h pełen detal....

Opublikowano
Godzinę temu, Lucas123w napisał:

Powiem tak za 150 przygotowanie i woskowanie w 4h to raczej praca "Januszowa" nie ma to nic wspólnego z tym co robią profesjonaliści. Jedna osoba od A do Z żeby zrobić to na poziomie medium potrzebuje do 16 godzin w warunkach domowych i to też w zależności od stanu auta . Jakoś tego nie kupuje tych 4h pełen detal....

Że co? Pełne mycie z etapami chemii, glinka, cleaner i wosk, z jakimś dresingiem opon i plastików 16 godzin? Chodzi o robienie autokaru? 🤔 Auto średniej wielkości to 4 godziny, 5 z przerwami na herbatę i telefon i to z osuszaniem wszystkich szczelin, programi i wnękami drzwi. Tylko trzeba sobie wypracować swój schemat pracy i ogólnego poruszania się.

Opublikowano
W dniu 10.07.2018 o 23:08, Fredi88 napisał:

Fakt trochę mało jak na studio. Ceny za mycie i sprzątniecie wnętrza w Kaliszu podchodzą pod 100zł. Nie mówię, że nie idzie tego ogarnąć w 4-5h, ale to trochę mała stawka.