piotr@sta Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Witajcie Po poprzednim właścicielu "odziedziczyłem" powłokę na aucie. Niestety mam zderzak do malowania. Jak usunąć powłokę ze zderzaka? Cleaner? One step? Pasta finischowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Zacząłbym od cleanera, pewnie jakiś lekkościerny masz w arsenale. Jak po inspekcji nie byloby spoko to one step. Z drugiej strony to nie jest tak, że lakiernik matowi papierem wodnym przed lakierowaniem? Bo w takim przypadku to załatwi temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr@sta Opublikowano 12 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 No o tym ze matowi nie pomyślałem ale czy to że zmatowi na pewno załatwi problem czy nie jest tak że niby będzie lakier zmatowiony a tak naprawdę zmatowi powłokę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Nie znam powłoki, która by wygrała z papierem ściernym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 12 Maja 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Nie ma czegos takiego jak zmatowic powloke. Jak bedzie uzywal papieru a wiadomo ze bedzie to powloke usunie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdziu23 Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Godzinę temu, BiałyGTi napisał: Nie ma czegos takiego jak zmatowic powloke. Jak bedzie uzywal papieru a wiadomo ze bedzie to powloke usunie Jak ktoś nałozył powłokę powłokę, to papier ścierny przy tarciu odrazu się zapycha więc robi się lipaa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 12 Maja 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 @Gozdziu23 nie sadze ale skoro tak piszesz Jaka powloka tak robi i jaki papier mam uzyc zeby sie zapchał ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdziu23 Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Znam z autopsji, takie cuś robił stary Durabead od Gyeona w warstach 3x mohs + bead 3x, przy 800 kilka ruchów i papier zapchany mówimy oczywiście na sucho, koniec końców elementy i tak szły do gołej blachy wiec nie robiło to to żadnego roblemu Tak to większość powłok//powloczek schodzi polishem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekc001 Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Jak zalepia papier na sucho to lepiej wybrać technologię na mokro niż bawić się w pastę polishową. Inna opcja to włóknina typu Scotch Verry Fine z żelem matującym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr@sta Opublikowano 13 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 dzięki czyli raczej problemu nie (ma ale wole sam usunąć ją). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MirekGTS Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Na pewno warto poinformować lakiernia że na aucie jest powłoka. Niektóre przecież mocno przyciemniają I może być lipa z kolorem. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi