Posejdon Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2018 Dobra robota @Fitte w moim teście aktualizacja-filmik z właściwościami hydrofobowymi i wnioski ostateczne.
Grzechu23 Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2018 Witam z góry przepraszam za czasową zwłokę, ale praca/obowiązki/pogoda/dobór auta nie pozwoliły mi na przeprowadzenie testu do zalecanym terminie. W kooncu...w majówkową przerwę udało mi się sprawdzić przysłana powłokę F7 A więc tak jak koledzy wyżej opisali F7-ka przychodzi w ładnym opakowaniu z dołączonymi 2 aplikatorami. Płynna konsystencja powłoki + kulka w środku w celu dobrego wymieszania produktu. Jest dobrze! Fusso będzie testowany na aucie narzeczonej. Citroen C3 2012r. Specjalnie chciałem właśnie na tym aucie zrobić test z racji iż auto pokonuje dzień w dzień 100 km w dojazdach do pracy Chciałbym w dłuższej perspektywie czasu sprawdzić ile posiedzi F7-ka Tak to wyglądało przed całym przygotowaniem. Auto nie było typowym szczurem, choć typowej chemicznej dekontaminacji dawno nie widziało. Nie ma mowy o jakimkolwiek LSP ponieważ 2 miesiące temu zapodany sam SSW i przy wspomnieniach codziennych 100km trasy, tafla na każdym elemencie Na suchy lakier wlatuje ADBL Vamipre Liquid? Tak tak...dawno lakier nie widział deironizera + biały kolor potęguje wizualnie efekt krwawienia xD Klapa tył to samo Auto opłukane, 10 min na przeschnięcie i leci niezawodny Prickbort MAC124 Znalazła się i smoła Tutaj odczekanie prawie 10 minut i ponownie auto całe spłukanie. Następnie wleciał pomarańczowy mocno odtłuszczający szampon FX Protect. Dwa wiadra + rękawica wełniak. (Niestety brak fot) Jako iż lakier był nie dawno glinkowany odpuściłem ten etap. Suszenie auta i niezawodny Work Stuff Monster. Dalej auto jeszcze przeleciałem dla pewności CarPro Eraser. No to do dzieła Podobobnie jak koledzy przyłączam sie do ich opinii. Aplikatory wg mnie są zbyt twarde, szorstkie. Jak ktoś wspomniał, idelanie nadają sie szyb przy cleanerze Postawiłem na sprawdzone miękkie 'słoneczko' Płynna konsystencja fajnie wchłania sie w aplikator i jedziemy z koksem... Jako ze temp powietrza była w okolicach 25 C to związanie się Fusso z lakierem trwało dosłownie kilka minut. 50/50 na dachu Fusso szybko przysycha Ok, element po elemencie i zabieramy się za docieranie. W roli MF nie kto inny jak pluszowy bezkrawędziowy Work Stuff Gentleman + Docieranie bez żadnych problemów! Pierwszy kontakt finry z lakierem moze przez chwile był dość tępy, ale pozniej już poszło gładko. Żadnych mazów. Jest bardzo dobrze! No i jak to wygląda całościowo po aplikacji i dotarciu? A no tak Na dzisiaj finito na kropelki poczekamy 12h jak powłoka dobrze zwiąże się z lakierem. Dzień drugi, wyjazd z garażu i psikamy kontrolnie na drzwi.... Jak to w przypadku Sodt99 i Fusso...krople pierwsza liga! Na plus: +płynna konsystencja +fajne opakowanie +sama aplikacja/docieranie totalnie bezproblemowe +bardzo dobra wydajność +kropelki Co by nie było tak kolorowo to dodam od siebie dwa minusy: - zapach mocno chemiczny, na dworze jest jeszcze ok, ale aplikacja w zamkniętym garażu może być problemem - wspominane dołączone gąbki. No i to wszystko Licznik C3 wyzerowany i kilometry z powłoką już lecą. Fusso Coat F7 jak najbardziej przypadł mi do gustu Czuje że zapodam go na swojego Superba na porę zimową. Dzięki jeszcze raz @Soft99 za możliwość przetestowania F7'ki. Pozdrawiam 3
CoolBreeze Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2018 W dniu 23.04.2018 o 23:27, Posejdon napisał: Osoby które mają niewiele czasu(bo żona wydzwania,bo dzieci piszczą,bo nie mam własnego garażu i muszę liczyć na bezdotyk)a chciałyby dobrze zadbać o kondycję lakieru-POLECAM Hi, hi , coś dla mnie Ale za nim kliknę F7 do koszyka, to chciałbym zapytać się o trwałość. Ktoś ma jakieś spostrzeżenia/uwagi?
DZIADZIA Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2018 minął prawie m-c od zarzucenia F7, auto zrobiło skromne 400km filmik z kropelkowania po pierwszym myciu, czyli dzisiaj... nie podoba mi się tylko maska, wosk nakładany był aplikatorem dodanym do wosku i poszło grubo, może to powód taflowania, albo coś zrobiłem źle przebieg na chwilę obecną fotki kroplingu szerszeń w całej okazałości 1
CoolBreeze Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2018 @rygryss, dzięki. Faktycznie tafla na masce nie pasuje do boków auta, ale... woda ucieka. I to dla mnie najważniejsze. Ciągle jestem pomiędzy kropelkami a zrzutem taflą Look widzę, że nadal jest. Ktoś się może jeszcze podzielić spostrzeżeniami?
DZIADZIA Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2018 lepsza tafla jak dla mnie, mniej osuszania
Posejdon Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2018 W dniu 6.05.2018 o 22:32, CoolBreeze napisał: @rygryss, dzięki. Faktycznie tafla na masce nie pasuje do boków auta, ale... woda ucieka. I to dla mnie najważniejsze. Ciągle jestem pomiędzy kropelkami a zrzutem taflą Look widzę, że nadal jest. Ktoś się może jeszcze podzielić spostrzeżeniami? Hmm u mnie po ponad 1000km efekt był lepszy.Zobaczymy,teraz mam już nabity kolejny 1000 i złapałem na maskę i szybę grad owadówPrzy najbliższej okazji obskoczę auto na 2 wiadra i wrzucę fotki.
DZIADZIA Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2018 @Posejdon, zależy pewnie jeszcze od kondycji lakieru, a ten jest beznadziejny.
CoolBreeze Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2018 1 godzinę temu, Posejdon napisał: Hmm u mnie po ponad 1000km efekt był lepszy.Zobaczymy,teraz mam już nabity kolejny 1000 i złapałem na maskę i szybę grad owadówPrzy najbliższej okazji obskoczę auto na 2 wiadra i wrzucę fotki. Czekam z niecierpliwością
Posejdon Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2018 3 godziny temu, rygryss napisał: @Posejdon, zależy pewnie jeszcze od kondycji lakieru, a ten jest beznadziejny. Fakt,wygląda na zmęczony życiem ale nie ma co się dziwić autko ma swoje latka. @CoolBreezew sobotę mam zamiar go ogarnąć na szybko,także fotki w niedziele jak dobrze pójdzie
CoolBreeze Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2018 20 minut temu, Posejdon napisał: w sobotę mam zamiar go ogarnąć na szybko,także fotki w niedziele jak dobrze pójdzie Stary, załóż swoją mega morską koszulkę i postaraj się. Zawszę zdążę wymienić na coś innego zanim mi Daniel w poniedziałek zamówienie zrealizuje
Pływak Opublikowano 10 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 Tak to wygląda u mnie po miesiącu i ok 2000km od aplikacji. Przypominam, ze na masce 50/50 jest Fusso 12 i Fusso F7
DZIADZIA Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 bardzo słabo widać, nagrywane w słoneczku
Fitte Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2018 Dwa tygodnie po aplikacji,Plukanie 2 dni po myciu recznym https://youtu.be/Tx8bYM5jSOo Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka
Posejdon Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2018 Kolejna aktualizacja dla @CoolBreeze trochę spóźniona ale niestety musisz minionego wybaczyć Kolejne 2000zrobione.Popadało,plus grad owadów(swoją drogą owady u nas chyba zmutowały,plamy jak po kupie mewy)Do tego pylenie drzew.Wosk siedzi następująco Wnioski nasuwają się same upload image
CoolBreeze Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2018 @Posejdon, dzięki Czyli F7 jeszcze działa. Look ciągle jest? Anyway, mazidło już u mnie na pokładzie czeka na Puga
Posejdon Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2018 @CoolBreezenie robiłem fotek po ale szajn jest
DZIADZIA Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2018 minęło 2 m-ce, gruz przez 3tyg stał pod chmurą w słońcu, deszczu, przy ulicy i łapał wszystko. Nie był myty od ostatniego posta- nie miałem możliwości ze względu na plac budowy na podwórku. Warunki atmosferyczne, a zwłaszcza słońce zabiło wosk na dachu i masce. Dolne partie budy odpychają wodę elegancko i stąd moje podejrzenia, że to sprawka słoneczka (ostatnio grzało niemiłosiernie). Umyłem również szamponikiem Autoland Aktywny... myślałem, że może sie przytkał, niestety nic się nie poprawiło. Rumak nie zrobił wiele km i sprawa wygląda nastepująco
Fitte Opublikowano 17 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2018 Po około 1,5msc, nie wiem czy juz pomału umiera czy sie zapchał, może przy nastepnym myciu zaatakuje go czymś mocniejszym
airbites Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2018 U mnie Fuccio twardy wosk 12 miesięcy znikł po 3,5 miesiącach. Nałożony na początku marca w studiu Soft99 i teraz nie ma wosku.
DZIADZIA Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2018 prawie 3 miesiące na budzie, niestety słońce w tamtym miesiącu zabiło wosk na masce i dachu... im niżej tym lepiej jakby nie 3 tygodniwa przerwa w garażowaniu, pewnie wyglądałoby to znacznie lepiej. fociszcza
Gozdziu23 Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2018 2 godziny temu, rygryss napisał: prawie 3 miesiące na budzie, niestety słońce w tamtym miesiącu zabiło wosk na masce i dachu... im niżej tym lepiej Skad wiesz, że to akurat słońce, a nie jakiś syf z drzew, soki albo co ? 1
menior Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2018 30 minut temu, Gozdziu23 napisał: Skad wiesz, że to akurat słońce, a nie jakiś syf z drzew, soki albo co ? No Wlasnie tak mnie to zaciekawilo ze oddzielny temat zalozylem
DZIADZIA Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2018 @Gozdziu23 , w miejscu którym stał atakowało go słońce bezlitośnie i stad moje podejrzenia. Tylne prawe drzwi i zderzak tył nie był atakowany przez słońce, na tych elementach jest przyzwoicie. 1
Rekomendowane odpowiedzi