Tomas-sg Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 23 minuty temu, powalla napisał: Jakie to są te sprawdzone źródła? Jeden konkretny gość w Chinach sprzedający na ali, czy jest jakaś grupa autoryzowanych sprzedawców? Mało to było pokazanych kapsli że produkt wyparował i tyle? Ja już dawno poddałem się w walce z wyznawcami tego produktu Chemia która pochodzi z kraju który nie wyznaje żadnych zasad bezpieczeństwa przy produkcji to już brzmi groźnie a sama jakość produktu to już inna sprawa. No ale ja nie wdycham tych chińskich oparów i się o swoje zdrowie nie martwię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 @Tomas22 tu nie chodzi o poddawanie się - tylko o stosowanie uzasadnionej krytyki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 obydwie strony się niepotrzebnie nakręcają... wygląda to tak osobiście mam wywalone na opinie pozytywne i negatywne tej powłoki, chęć przetestowania była silniejsza (jak to u pozytywnie zakręconego maniaka detailingu) i nie żałuję na chwilę obecną. Dokładnie będę mógł się wypowiedzieć na temat jej żywotności po zimie. 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilsky Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 @vangsta Ale o który Ci chodzi? 9H MrFix , 9H Mr.Fix czy Mr Fix 9H? 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 @devilsky od kiedy traktujemy podróbki jako punkt odwołania? Jeśli kupisz ''perfumy'' w sieci i okażą się zabarwionym spirytusem, czy zasadne będzie wieszanie psów na producencie oryginałów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 26 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 7 godzin temu, devilsky napisał: @vangsta Ale o który Ci chodzi? 9H MrFix , 9H Mr.Fix czy Mr Fix 9H? Dochodza jeszcze wersje z zielonymi szmatkami, pomarańczowymi i niebieskimi do tego kolor kostek, opakowanie czarne z kodem lub bez, białe z kodem lub bez więcej podziałów nie pamiętam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 26 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 58 minut temu, Tomas22 napisał: opakowanie czarne MrFix w czarnym to podobno wersja V2 - poprawiona względem wersji V1 w białym pudełku. Znalazłem już kilka takich info w sieci, jednak brak info, co zostało poprawione. Mam obie "wersje", ale jakoś tak nie mogę się złamać do użycia którejś/obu z nich... Może zrobię test na masce auta, które teraz będę robił..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 26 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 @Eidos71 co ja mogę powiedzieć gdybys potrzebował testowego elementu mam parę drzwi i klapę bagola od peugeota 205 w Olsztynku. Można by się pobawić np. położenie wosku nr fixa białego i czarnego i popryskac jakaś mocna chemia dać zaschnac itp nie umiem się przekonać do powłok znanych i renomowanych marek a co dopiero do chińczyka robionego dla chińczyka ps co do zwolenników kropli to jak przetarłem swoje pierwsze auto w jednym miejscu nitro to też miałem piękne krople 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ronin78 Opublikowano 26 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 18 godzin temu, Tomas22 napisał: Chemia która pochodzi z kraju który nie wyznaje żadnych zasad bezpieczeństwa przy produkcji to już brzmi groźnie a sama jakość produktu to już inna sprawa. No ale ja nie wdycham tych chińskich oparów i się o swoje zdrowie nie martwię To jest akurat zabawne, guru markowych produktów z angielskiego Youtuba stwierdził, że cokolwiek jest w fixie to nie należy się tego bać - bo działających / drogich / tych co powinny być - składników powłoki to tam na pewno nie ma. Wklejałem link kilka dobrych stron wstecz - tego testu i tej wypowiedzi. Przychylam się do tego toku rozumowania, jeśli nie jest to powłoka to cóż takiego niebezpiecznego może być w składzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 26 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 @Ronin78 po prostu brak zaufania do chińskich producentów i nie chodzi mi o to że tylko produkowane w chinach. Głównie o to że na zlecenie jakiegoś chińczyka. Jeśli już opieramy się na filmikach z jutuba to wystarczy obejrzeć produkcję chociażby spodni jeansowych gdzie nie są przestrzegane żadne zasady bezpieczeństwa podczas produkcji. To jak ja mam wierzyć w to że chemia z tego kraju zlecona w tym kraju jest bezpieczna dla zdrowia ? Rozpuszczalniki chemiczne same w sobie nie są bezpieczne a co dopiero rozpuszczalnik chiński ? Do mnie to przemawia. Nie do każdego musi a to jest tylko moja opinia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 @Tomas22 idę o zakład że większość ubrań które masz w szafie/smartfon itd masz również z Chin - i jednak żyjemy - mówią na to optymalizacja kosztów. BTW, i tak przy aplikowaniu powłoki nosisz rękawice nitrylowe (te same co pielęgniarki w szpitalu), nakladasz powłokę za pomocą fibry z której potem nie jesz itd. Pamiętam jak kilka lat temu mówiono o Xiaomi - do dziś zagorzali przeciwnicy nie są w stanie przeboleć że marka dogoniła a nawet przegoniła cześć szanujacej się konkurencji. Tutaj mamy podobną sytuację - dziw bierze że nadal ktoś nie zrobił mema z nosaczem i z opisem 'Fusso lepsze' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 26 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 @vangsta nie zaprzeczam co do ilości produktów z chin. Jednak jeśli coś jest zlecone z firmy poza Chinami jest produkowane na jakiś tam zasadach ciuch kupisz za 20 zł czy za 100 zł ? Założę się też że 90% niebieskich plam na jasnej skórze pochodzi ze spodni chińskich marek bliżej nie określonych ale nie o tym ta dyskusja Cena nie zawsze ale przeważnie oznacza jakość w przedziale cenowym średnim a drogim różnica jest bardzo mała a w przedziale niski średni jest bardzo duża Dodatkowy przykład często na stacjach paliw kolesie o ciemnej karnacji sprzedają "oryginalne perfumy" koszt takiego to ok 200zl za 50 ml ale oni mają dla Ciebie specjalną ofertę bo wyglądasz na super kolesia. Dasz im 20 zł i perfumki twoje. Kupisz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 Tutaj: http://forum.detailing-art.com/topic/6938-9h-mr-fix/ jest ciekawa wymiana opinii po zastosowaniu MrFix (wersji v1 - w białym pudełku), oraz kilka uwag dotyczących wersji v2 (w czarnym pudełku). Generalnie opinie są pozytywne - są też opisy po kilku-kilkunastu miesiącach od aplikacji... Chyba wleci na letnie i zimowe alu w prywatnym aucie... I może na maskę auta, które będę robił w najbliższy weekend... Nie wiem tylko, czy użyć v1, czy "odżałować" v2... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 są osoby które twierdzą, że jest to niby sealant, ale jak wytłumaczyć to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 27 Października 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 8 minut temu, rygryss napisał: ale jak wytłumaczyć to "prawie" jak UNC-r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 grube porównanie, w firmie UNC-ra po tym wpisie pyknie kilka zawałów 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 @rygryss wylumaczą równie osobliwie jak za każdym razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 każdy ma prawo mieć swoje zdanie, na temat fixa też mam swoje zdanie i filmik najlepiej to podsumowuje. Czy będę kładł na auto? Oczywiście, robiony test na najtańszym bezbarwnym z puchy- 1K i jest miodzio, usiadło książkowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 27 Października 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 A porównywał ktoś na felgach do Dluxa ? Muszę się wreszcie skusić na tego Fix'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 właśnie zacząłem test fixa na felgach zimowych, zarzuciłem 2 porcje i czekają na montaż do volviaka. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudlaty86 Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 Wyśmiewany "test kapsla" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 U jakiegoś sprzedawcy na ALI najlepiej brać powłokę, podajcie sprawdzonych? Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 jest dużo linków w temacie, wracaj i szukaj 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3echo Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Czy używacie na tą powłokę jakiś QD po myciu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesio24 Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 U brata na samochodzie 303 speed detailer w miarę dobrze siada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi