metys Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 wystarczy płukać je wodą destylowaną i powinno być OK. Wyjątkiem jest jednak Water Magnet z megsa . Dla bardziej wymagających są płyny do prania mikrofibry, ale ja ich nie używam. W tej chwili mam 4 ręczniki nieużywane i jak te którymi wycieram przestają działać to przeznaczam je do "grubszych" zadań, a do wycierania aut biorę po prostu nowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 fonnes, masz jakiś link jak wygląda ten ręcznik od tego użytkownika ?? Proszę bardzo: http://www.allegro.pl/item746863775_rec ... achem.html metys, dzięki za info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Ręcznik megsa po kilkukrotnym użyciu i jednym praniu stał się sztywny i stracił chłonność - podobnie jak u metysa. Swój WM nie raz już prałem, ale ręcznie i tylko w mydle, ale delikatnie w niewielkiem temperaturze zamaczałem w proszku do prania i po 5 minutach delikatnie przepierałem - nie powinno się ich prać w pralce. Jakoś nie zauważyłem żeby stracił chłonność. Jeżeli robi się z nimi coś nie tak jak określa producent to potem są efekty i złe opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabul Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 No i jak? Ręczniki od temachem widziałem dużo osób kupiło a sam przespałem. Może ktoś się już podzieli recenzją? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas22 Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Ja od niedawna do wycierania uzywam Blue Rippera i jestem narazie zadowolony. Jest miekki chłonny, slizga się dobrze po lakierze. Po wytarciu Ibizy nie udalo sie nic z niego wycisnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Ręczniki od temachem widziałem dużo osób kupiło a sam przespałem. Może ktoś się już podzieli recenzją? Spisują się identycznie jak Water Magnet Megsa, a cena dużo korzystniejsza. Generalnie, polecam Jedyna różnica to ciut szersze obszycie krawędzi niż w WM i sztywna metka-wieszak którą trzeba obciąć. Struktura "wafla", miekkość i wrażenia w dotyku są takie same. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelszakal Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Mowicie o Water Wizard z temachem? Cena 26,99zl? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Mowicie o Water Wizard z temachem? Tak, dokładnie o tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabul Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Właśnie jestem po umyciu auta i pierwszym użyciu water wizard. Rewelacja! Wysuszyłem całe auto bez wykręcenia. Może on wchłonąć naprawdę dużo wody. A co do allegrowicza temachem to jest super. W niedzielę wieczorem zamówiłem i przelałem pieniądze a we wtorek już miałem ręcznik. Żałuję tylko jednego ,że nie wziełem trzech to by jakurat wyszło na tyle co jeden u konkurencji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 no to zamówiony,sprawdzimy jak działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Doradźcie czy opłaca się kupić coś jeszcze od użytkownika temachem, oprócz water wizarda oczywiście http://www.allegro.pl/show_user_auction ... nge_view=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Doradźcie czy opłaca się kupić coś jeszcze od użytkownika temachem To zależy jakie masz potrzeby. Ja oprócz 2x ręcznika do suszenia kupiłem m.in : http://www.allegro.pl/item797168746_gli ... achem.html http://www.allegro.pl/item786796127_gab ... achem.html http://www.allegro.pl/item786385279_2x_ ... achem.html http://www.allegro.pl/item790777699_mag ... achem.html http://www.allegro.pl/item790777447_sci ... achem.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 ja w sumie ciekaw jestem tego --> http://www.allegro.pl/item786360860_rec ... achem.html i http://www.allegro.pl/item796814184_gab ... achem.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierzba Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 A ja białej glinki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arglist Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 ja w sumie ciekaw jestem tego --> http://www.allegro.pl/item786360860_rec ... achem.html Zamówiłem jak dojdzie to się podzielę wrażeniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 ja też coś zamówię, jak dojdzie to podzielę się wrażeniami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Ja najbardziej oczekuje u nas ręcznika Orange Babies Drying Towel . Czytam jego recenzje na zagr. forach o detailingu i opinie są wręcz rewelacyjne. Skutecznością bije na łeb osławionego już CG Miracle Drying Towel Pozwolę sobie wkleić fragment recenzji z niemieckiego "Markus Fahrzeugpflege Forum" Tutaj cały wątek Porównanie grubości od góry Orange Babies, Cobra Superplush Gold XL, CG Miracle Porównanie wagi OB 274g MD 190g Waga po maksymalnym wchłonięciu wody: OB 2566g MD 1783g Konkluzja OB: Waga po max wchl. wody -Waga własna = 2566g - 274g = 2292 g wody MD: Waga po max wchł wody - Waga własna = 1783g - 190g = 1593 g wody OB saugt das 9,4 fache seines Gewichts an Wasser auf. (może ktoś pokusi się o tłumaczenie) MD saugt das 8,4 fache seines Gewichts an Wasser auf. OB chłonie 44 % więcej wody aniżeli MD albo MD chłonie 30 % mniej wody aniżeli OB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas22 Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Nie wiem czy jest sens sie tak jarac ta chłonności chyba , że ktos wyciera busa. Ja po wytarciu Ibizy nie jestem w stanie nic wycisnąc z Blue Rippera. Więc mogę wytrzeć nawet 3 takie ibizy bez wykręcania. Chyba , że ktoś wyciera nie woskowane auto na którym stoi woda wtedy to co innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 niemniej jednak fajnie jak ręcznik jest chłonny a ten OB wygląda fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 dziś dostałem paczkę z temachemu. a wczoraj złożyłem zamówienie, więc super szybko. ten ręcznik wo wycierania - nic szczególnego, moja szmata do podłogi ze stelli o wiele lepiej wyciera, i bardziej chłonna. aplikatory- do wosku ok, gąbka obszyta mikrofibrą, niestety bardzo chłonne i dużo trzeba w nie wlać przed rozpoczęciem pracy (stosowałem wosk w płynie) malutkie ręczniczki po 4 i 4,5 zł, chyba z tego najlepsze, szczególnie te droższe, lepiej chłonne od tego ręcznika cena super, tylko trzeba się pomęczyć aby dobrze metki odciąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabul Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 dziś dostałem paczkę z temachemu. a wczoraj złożyłem zamówienie, więc super szybko. ten ręcznik wo wycierania - nic szczególnego, moja szmata do podłogi ze stelli o wiele lepiej wyciera, i bardziej chłonna. Gratuluję dobrej szmaty do podłogi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprianmeister Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 hahah Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzejsr Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Czasem warto podotykać i wypróbować "szmaty do podłóg" i inne z działu AGD w sklepach - chyba wszystkie teraz są mikrofibrowe i można dotknąć, sprawdzić czy nie pyli, jakie ma brzegi, metki itd - jak chłonie to już w domu, a również czegoś do podłogi używam i chłonie faktycznie niewiele gorzej o ile w ogóle , w por do waflowej mikrofibry temachem. Co do metek to można oderwać jednym szybkim ruchem , przynajmniej z tych Temachem - nic nie zostaje i nie drapie. Aplikator biały Temachem zastosowałem do AG SRP (i DC2 ) i nawet strasznie dużo nie pochłonął. Mikrofibry niebieskie faktycznie grube i gęste! fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Witam Doradcie jaki recznik zakupic do wycierania samochodu bo mam dosc juz tych irch i sciagaczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Doradcie jaki recznik zakupic do wycierania samochodu bo mam dosc juz tych irch i sciagaczek Wydaje mi się, że chyba ten wątek sporo wyjaśnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi