Skocz do zawartości

Czym wycierać do sucha ?

Rekomendowane odpowiedzi

krd, Moim zdaniem nie chłonie zbyt dobrze wody i jest dosyć twardy, niemiły w dotyku. Nie mam porównania do innych wafli ale porównując go ze zdjęcia z profi polish ten pp wydaje się bardziej delikatny, a co za tym idzie bezpieczniejszy.

Ale jak już mówiłem nie macałem i nie używałem innych ręczników więc mam kiepskie porównanie. Kolejnym negatywem jest to, że na razie żadnych z samochodów nie jest jeszcze nawoskowany :oops:

Wafel sonusa jest dobry, uzywalem 1 rok bez problemu, obecnie przeniesiony do funkcji wycierania progow i wnetrz dzwi, do wycierania karoserii obecnie zatrudniony jest dodo juice supernatural.

Jako szmatki ogolnego zastosowania polecam gtechniq - dobra relacja ceny do jakosci.

Jeszcze mala uwaga - pranie mikrofibry jest niesamowicie wazne, jesli chcemy uzywac szmatek dluzej - szare mydlo??

osobiscie piore w srodkach typu woolite, czyli plyny do prania welny - znacznie taniej niz plyny "firmowe" do mycia mikrofibry a efekt taki sam - do tego wirowanie na 1000 obrotow.

Wazne jest tez, aby mikrofibre wysuszyc jak najszybciej po wirowaniu, wowczas pozostaje miekka, w zimie suszarka, latem zreszta tez, ale ja mieszkam w Irlandii, w Polsce polecam sloneczko:)

atvmmz, Ja mam tego wafla Monster Shine Azur - badziewie które zostawia na lakierze takie niteczki :thumbdown: . Myślałem, że po wypraniu będzie ok ale prałem już 2 razy i cały czas się "siepie" i zostawia syf na lakierze.

Nie polecam

Przeczytałem X stron tego tematu i powiem szczerze, że niewiele z niego wynika :lol:

Opinie są bardzo skrajne i nie ma jakiegoś "faworyta". Aktualnie posiadam fluffiego ale myślałem, że kupię jakiegoś wafla i będzie jeszcze lepiej. Ale czy jest jakiś wafel, który ładnie chłonie wodę, nie rozpadnie się po sezonie, nie będzie zostawiał włosków?:D Ciężko stwierdzić.

• 2 tygodnie później...
Testował już ktoś wwl tao?

Ja testowałem... i dalej testuję. Ręcznik "miażdży" konkurencję. Po ok. 10 użyciach i praniach wchłania wodę jak nowy. Cena jest adekwatna do tego co robi. Jeden Tao wchłania wodę jak 3 Fluffy. W moich składziku jest "trochę" markowych ręczników, więc mam porównanie ;).

• Moderator
Ja testowałem... i dalej testuję. Ręcznik "miażdży" konkurencję. Po ok. 10 użyciach i praniach wchłania wodę jak nowy. Cena jest adekwatna do tego co robi. Jeden Tao wchłania wodę jak 3 Fluffy. W moich składziku jest "trochę" markowych ręczników, więc mam porównanie ;).

Nie no Panie :x - takich rzeczy to nie wypisuj :cry:

Ręcznik jest super ale przecież wiadomo że mógłby być o połowę tańszy a w gratisie dokładany aladdin ;)

A na serio to ja przerzuciłem się na Toa z Sonusowych wafli i chwalę sobie zmianę.

Tao jest bardzo miękki, nie rysuje lakieru. Wchłanialność na bardzo wysokim poziomie - całe auto oblatuję bez problemu. Prałem go trochę mniej razy niż Ty ale też nie zauważyłem śladów zużycia, może delikatnie stracił kolor :o. Jedyny minus to czas schnięcia ale to jakby oczywiste konsekwencje tego co napisałem powyżej ;)

• 2 tygodnie później...

propekMONTER, niestety ale przez fluffy'iego właśnie, dziś uklękłem przy czarnym XC90 po korekcie, a nawet bardzo nim nie tarłem :thumbdown: ostatnio nawet wyprany był ręcznie, potem moczony itp. Itd. Od dziś tylko do progów, czas na coś lepszego na osuszanie :idea:

A który to taki mądry opróżnił cały zapas wwl tao?

źle wycieracie panowie ;)

One sa do osuszania a nie wycierania. I czasami przeprać w jeleniu.

Z drugiej strony czasami się cieszę że mam srebrne auto :-]

Ostatnio zakupiłem K2 pomarańczowy bo starego uzywam do wnęk.

Położyłem obok Fluffego z tamtego roku na dachu, i K2 ledwo wody troszkę zassał trzeba było przyklepywać, a po fluffym czysto.