jarekcrx Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Nie chciałbym widzieć lakieru po takim wycieraniu myślisz, że wygląda gorzej niż po mega-super waflowym ręczniku? Kwestia tylko taka że musi być bezwzględnie czysty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 7 Czerwca 2011 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Kwestia tylko taka że musi być bezwzględnie czysty Nie tylko czysty, ale też włókna muszą być na tyle miękkie by nie rysować lakieru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Kwestia tylko taka że musi być bezwzględnie czysty Nie tylko czysty, ale też włókna muszą być na tyle miękkie by nie rysować lakieru. zdarzają się takie ręczniki frotowe z długim włosiem, trochę słabo i mało chłoną ale na pewno bezpiecznie można nimi wycierać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocolino Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Po lekturze tego topica wybór padł na Miracle Dryer. Już nie mogę się doczekać paczuszki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 a ja zamówiłem sobie CHEMICAL GUYS MIRACLE DRYERa i zastanawiam się czy dwóch ręczników z niego nie zrobić, jest dość duży a busa czy wana nie będę nim wycierał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 8 Czerwca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 malkolm, osusz sobie najpierw swoje auto, dopiero później tnij Ja nowym MD nie jestem w stanie 100% osuszyć Leona, a 2 letnim FD bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 na pewno wcześniej wypróbuję, mi zdarzało się wycierać czasami całe auto Meguiar's Supreme Shine Microfiber jak nie miałem nic innego suchego i czystego i też sobie radził więc jestem dobrej myśli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 8 Czerwca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Jak dla mnie obecny MD to poprostu powiększona żółta mikrofibra z czarnym obszyciem produkcji CG/Elite/Cobra etc. Jedynym ręcznikiem który sprawował się jeszcze gorzej od MD był "ręcznik" Optimum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Jesli juz sie pytalem to przepraszam, ale ile wytrzymuja wasze reczniki. Czy po roku, dwoch uzywania nie twardnieja na tyle, ze przestaja byc bezpieczne dla lakieru? Wlosie fibry po pewnym czasie zaczyna sie zbijac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluch Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 firmek, Mój Fluffy Dryer pierwszy miał ponad 2 lata i twardy nie był - zbierał ładnie. Niestety mama nie wiedziała co to jest i wrzuciła go do pralki - po tym już taki fajny nie był i wymieniłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocolino Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 malkolm, osusz sobie najpierw swoje auto, dopiero później tnij Ja nowym MD nie jestem w stanie 100% osuszyć Leona, a 2 letnim FD bez problemu. Szkoda, że wczoraj tego nie napisałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Jak dla mnie obecny MD to poprostu powiększona żółta mikrofibra z czarnym obszyciem produkcji CG/Elite/Cobra etc. Jedynym ręcznikiem który sprawował się jeszcze gorzej od MD był "ręcznik" Optimum. CG ma w ofercie ręcznik do osuszania CG Orange Babies Drying Towel (zwracałem na to uwagę w tym wątku), który jest następcą Miracle Dryer'a Orange Baby jest już na rynku ok. roku czasu i nie wiedzieć dlaczego nie ma go w ofercie naszych dystrybutorów bo ręcznik zbiera świetne recenzje na zachodzie i jest tam hitem sprzedaży. MD jest ok 3x mniej chłonny niż Orange Babies - mam oba wiec porównanie mam bezpośrednie Zdjęcie ręcznika: http://www.driven2shine.nl/orange-baby-drying-towel.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R0N1N Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 A ja używam zarówno Fluffy Dryer'a jak i Miracle Dryer'a i preferuję jednak ręcznik od Chemical Guys. Opinia jest stricte subiektywna ponieważ użytkowo nie widze między tymi ręcznikami znaczących różnic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rustin Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Dlaczego mój post został usunięty gdy zapytałem o tani ręcznik do osuszania i podałem link do konkretnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluch Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Dlatego, że masz o ręcznikach dużo informacji ? A tanim i dobrym jest Jan niezbędny pomarańczowy do podłóg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rustin Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 I takiego kupie skoro tak mówisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluch Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 I takiego kupie skoro tak mówisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Rustin, a nie byl to przypadek podlegajacy punktowi 17 regulaminu ? Zeby nie byl totalny offtop to janka jak najbardziej mozesz kupic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theOne Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 FD vs MD Który bezpieczniejszy dla lakieru? (czarna perła rysująca się od wszystkiego). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocolino Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Z tego co gadałem z gostkiem z showcarshine to są to ręczniki tej samej klasy więc chyba nie ma co przepłacać. Bierz FD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rustin Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 tak jak to mi powiedzieli,przeczytaj cały temat,wszystko w nim jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichasKrk Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Ja używam ściągaczki Hydra Flexi Blade oraz szmatki/ręcznik MICROFIBER MAX SOFTEST TOUCH MICROFIBER TOWEL o najwyższej ponoć gramaturze 880g. Nie zdecydowałbym się na jakąś tanią ściagaczke z twardym silikonem rysującym lakier , dlatego wolałem troszkę dopłacic i zakupić produkt lepszej jakości. Natomiast mikrofibra z Chemical Guys jest najgrubsza jaką w życiu widziałem i posiadałem, aż chce się wycierać auto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 28 Czerwca 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Ja używam ściągaczki Hydra Flexi Blade or Ale się wyrwałeś z tą super ściągaczką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichasKrk Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Ja używam ściągaczki Hydra Flexi Blade or Ale się wyrwałeś z tą super ściągaczką aż taka zła , nie kupiłem no name, tylko firmową...no i na pewno jest o niebo lepsza niż te wszystkie ściągaczki za 10-30zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 28 Czerwca 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Pod ściągaczkę zawsze się może jakiś ostry paproch dostać i rysujesz lakier. I nawet super ściągaczka temu nie zapobiegnie. Najbezpieczniejsze są jednak MF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi