Jump to content

Mikrofibry i aplikatory - pomoc w wyborze i zakupie

Recommended Posts

Witajcie, zwracam się z prośbą o pomoc w dobraniu kompletu mikrofibr i aplikatorów do nowo powstałego mini studia detailingowego. Temat jest obszerny, trochę się naczytalem i na oglądałem na ten temat i teraz mam mętlik w głowie A muszę dość szybko skompletować zestaw do pracy. Czy ktoś z Was pomógł by mi skompletować taki zestaw niezbędny do rozpoczęcia pracy ?? Będę bardzo wdzięczny.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

@radziu797 poszperaj jeszcze po forum ;) Propozycji dobrych fibr i aplikatorów jest mnóstwo.

Tu masz bardzo ciekawy temat o fibrach. W ostatnich postach Koledzy chwalą tanie fibry z Auchan :good:

Co do aplikatorów, to możesz wybrać żółte słoneczka. Ma je w ofercie prawie każda firma detailingowe :)

• 2 weeks later...
  • 3 months later...
  • 3 months later...
1 godzinę temu, kaktusPL napisał:

Panowie jaką mikrofibrę polecielibyście do bonetowania ?? posiadam ADBL Puffy towel , dwie waflowe do szyb i najzwyklejsze fibry, co byście wybrali ?

ADBL GOOFER TOWEL RĘCZNIK WAFLOWY DO SZYB 35X35 CM lub po prostu jakaś MF waflowa do szyb 😉

10 godzin temu, kaktusPL napisał:

Panowie jaką mikrofibrę polecielibyście do bonetowania ?? posiadam ADBL Puffy towel , dwie waflowe do szyb i najzwyklejsze fibry, co byście wybrali ?

Pielucha tetrowa

• 2 weeks later...
W dniu 13.11.2018 o 21:49, Zdroja0 napisał:

Pielucha tetrowa

O to to.

A tak w ogóle to serio nie rozumiem, jak ktoś zakłada działalność, jednocześnie nie mając bladego pojęcia za co się bierze 🤷‍♂️ Dofinansowanie dofinansowaniem, ale życie już pokazało, że rynek tak się nasycił "mini-studiami detailingowymi", że jeśli ktoś nie zainteresował się tym z pasji, nie przerobił wcześniej x samochodów znajomych, rodziny, swoich, z polecenia itp. to po roku po prostu zamyka budę, bo kończy się ulga na ZUS i jest pozamiatane. 

• Lubię to 1

Ale przez rok ma zajęcie i ulgi. A później sprzęt na handel więc i kasa zostanie. W między czasie popsuje trochę rynek innym... Niestety taka rzeczywistość.

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 1
  • Okay 1

• 1 month later...
  • 5 months later...
  • Moderator

Znacie może MF - rozmiary nie większe niż 30x30 ale puszystość/grubość ekstremalnie duża - jakby 2,3,4 fluffy złączone ?

Coś ale te Sonaxowe - 8234230876 - ale rozmiar 30x30

• 3 years later...

Używał ktoś GTECHNIQ MF4 Diamond Sandwich Drying Towel? Jak to się sprawdza w osuszaniu? Z wyglądu nie wygląda na bezpieczne i jakiś mały rozmiar. Da tym radę dobrze i bezpiecznie wysuszyć kompakta?