alexander.p Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2018 zacny test. ale cały czas mnie nurtuje to. że chyba z ciepłą wodą opona lepiej by oddała. w sensie moczenie pędzla szczotki w ciepłym szamponie.
Dystrybutor Detailer's Magic Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2018 @Pawel_t11 dziękuje za świetny test . Oryginalny trigger robi dodatkowo pianę która lepiej podnosi brud
Grzechu23 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Teraz pora na mój mały test nowego cleanera od Detailer's Magic Niestety podobnie jak kolega @Pawel_t11 miałem do dyspozycji jedynie cleaner od Shiny Garage, ale żeby troszkę urozmaicić postanowiłem zastosować rozcieńczenie SG w proporcji 1:4. Opona wyciągnięta z garażu i nie myta żadnym cleanerem dobry rok albo i dłużej. Czyli mozna powiedzieć ze syfu w sobie miała co nie miara. Zrobiła się az siwa xD Zawodnicy już gotowi Prawa strona Detailer's Magic, lewa strona Shiny Garage 1:4 Szczotka z twardym włosiem do opon (made in Kaufland) Lecimy z DM Wiem ze jest to próbka i nie posiada jakże ważnego sitka spieniającego, a jedynie zwykłą mgiełkę przez co piany zaraz po aplikacji nie ujrzymy. Od razu na duży plus jak w przypadku DM...... zapach! Mięta, cukierki miętowe Super Prawa strona spryskana Lecim z lewą i w akcji SG 1:4 Dobra, czas na szorowanie... Piana jak widać mega brązowa Czas na stronę z cleanerem Detailer's Magic. Piana równiez mega brudna.Pomimo iż produkt delikatnie przysechł, po dotknięciu szczotką momentalnie pojawia się przyjemna piana. Na plus Obie strony I spłukujemy Czas na drugą aplikacje pierwsze DM No i już mamy zdecydowanie lepiej. Pojawia się bielsza piana SG i 2 aplikacja Bardzo podobnie. Piana zdecydowanie jaśniejsza, choć widać na fotce, że przebija się wzdłuż rantu jeszcze szara i brudna No i ponownie spłukujemy Po kilku minutach i przetarciu MF mamy prawie słuchą oponę. Taśma była dokładnie na wysokości oznaczenia F1. Bardzo ciężko wyłapać różnice, zwłaszcza przy zdjęciach ze zwykłego telefonu Ale oks, czas jeszcze raz na inspekcje po całej oponie Ponownie SG Strona SG. Idealne biała piana Strona DM To samo. Aparat trochę przekłamał kolor ale możecie mi wierzyć. Na żywo piana czyściutka, biała! No i całość Jest idealnie pod dressing! Oba cleanery bardzo dobrze poradziły sobie z oponą. Jedna aplikacja oczywiście nie dała rady, lecz przy drugiej widać już ładną białą pianę. Końcowa sprawdzająca próba już nic nie pokazała nowego. Zapach jak to w przypadku produktów DM..elegancko dobrana nuta do tego typu produktu SG lekko dyszący zapach. Czy wyłoniłbym zwycięzce pojedynku? Biorąc pod uwage samo działanie produktu to nie, ale patrząc również na wspominany zapach czy też przy pełnowartościowym produkcie sitko spieniające to tutaj dałbym zdecydowanie plus dla Detailer's Magic Dzięki za możliwość przetestowania Pozdro 1
Moderator Domel Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2018 1 godzinę temu, Grzechu23 napisał: Taśma była dokładnie na wysokości oznaczenia F1. Bardzo ciężko wyłapać różnice, zwłaszcza przy zdjęciach ze zwykłego telefonu Musisz odczekać nawet godzinę, aż opona porządnie odparuje - żeby pokazać różnicę: Nie ma co robić fotek zaraz po spłukaniu. 1 1
Grzechu23 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Mam jeszcze 3 sztuki takich samym opon do ogarnięcia, więc zrobię faktycznie długą przerwę aż opona wyschnie i zobacze co i jak
smerf91 Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2018 Czas na mnie Korzystając z weekendu majowego postanowiłem przetestować @Detailer's Magic Clean Tyre & Rubber Magic. Produkt dostałem w takiej buteleczce: Pierwsze wrażenie... Zapach bardzo świeży przyjemny zapach mięty A oto dzisiejszy zawodnik który śmiem twierdzić, że nigdy nie widział tego typu środków: Dzielimy na pół: I przedstawiamy dzisiejszych zawodników: Lewa strona @Detailer's Magic Tyre & Rubber Magic / Prawa strona @ADBL Tire and rubber cleaner Zaczynamy od strony Lewej. Psik psik Przez to, że produkt otrzymałem jako próbka, nie posiada on sitka spieniającego jednak po wypracowaniu pędzelkiem i szczotką piana się pojawia (jakiego koloru to widać) Przechodzimy do aplikacji ADBL-a I spłukujemy Ponawiamy aplikacje j.w lewa strona DM / prawa strona ADBL Zdjęcia tego nie oddają ale piana jeszcze delikatnie brudna. Spłukujemy i zamieniamy zawodników stronami Lewa strona ADBL / Prawa strona DM Piana bielutka, czyściutka po obu stronach. Obaj zawodnicy doskonale spobie poradzili w dwukrotnej aplikacji i żaden nie musiał poprawiać po koledze. Czekamy aż przeschnie i taki widok otrzymujemy Opona została doczyszczona elegancko. Mozna aplikować dressing Podsumowanie: @Detailer's Magic Clean Tyre & Rubber Magic to kolejny bardzo dobry produkt ze stajni Magika. Dla jednych plusem dla innych minusem jest gotowy do pracy produkt o bardzo dobrej sile domywania i ciekawym przyjemnym podczas pracy zapachu. Ze swojej strony jak najbardziej polecam. Dziękuję @Detailer's Magic za możliwość przetestowania tego środka. 1
Fredi88 Opublikowano 28 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2018 Również ja chciałbym się podzielić z Wami moimi spostrzeżeniami na temat @Detailer's Magic Clean Tyre & Rubber Magic. Szczerze mówiąc po zdjęciach butelka nie wyglądała jakoś super, ale na żywo jest całkiem ok. Wszystko solidne i z dobrym atomizerem, czyli jak zawsze. Postanowiłem porównać produkt z Excede Tire & Rubber Cleaner. Nie dam sobie głowy uciąć za stężenie ale pewnie ok 1:4-1:5. Tutaj już niestety produkt trzeba w coś przelać. Ja uwielbiam kwazary zamiast wszelkich butelek z canyonami. Opony miałem dość mocno zabrudzone dlatego robiłem aż 3 podejścia gotowym cleanerem DM. Tak wyglądała piana po 3 czochraniu. Lekko brunatna ale bez tragedii. Dokładnie to samo po drugiej stronie zrobiłem z Excede i tu piana po 3 myciu wciąż mocno brudna. Mimo to postanowiłem sprawdzić jeden produkt po 2. Na stronę 3 razy wyszczotkowaną DM wleciało Excede i oto efekt. Na stronę 3 razy wymytą Excede wleciał DM. Widać wyraźnie, że excede jest mocniejszym zawodnikiem, ale tak jak pisałem opony były dość mocno brudne. Ja to widzę tak... Detailers Magic GOTOWY płyn który wrzucam w torbę jadąc myć zadbane, pielęgnowane co tydzień/dwa auto. Butla poręczna, fajny atomizer i super zapach - coś nowego przy tego typu produkcie. Excede fajna opcja na szczury. Można rozcieńczać wg upodobań dlatego jest ekonomiczniej. Niestety nie otrzymujemy ani butelki do pracy z produktem, ani atomizera. Produkt ma duszący zapach nawet na świeżym powietrzu, jednak to do czego został stworzony robi najlepiej z produktów które miałem okazję przetestować. Wybór to już wasza indywidualna sprawa 1
Dystrybutor Detailer's Magic Opublikowano 29 Maja 2018 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2018 Przed wprowadzeniem na rynek testowałem mocniejszą formułę i powiem szczerze że bo moich obserwacjach guma ( bo na oponie testowałem ) już zaczynała zmieniać kolor i powstawały "zmeczenia" w kilku miejscach a opona nie była jakaś stara . Więc bezpiecznie wprowadziłem produkt gotowy do pracy . Jeżeli było by zainteresowanie to nie ma problemu można zrobić bardzo mocą formułę ale nie chciał bym później czytać wiadomości ze DM CTRM uszkodziło mi opony 1
Fredi88 Opublikowano 29 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2018 22 minuty temu, Detailer's Magic napisał: Przed wprowadzeniem na rynek testowałem mocniejszą formułę i powiem szczerze że bo moich obserwacjach guma ( bo na oponie testowałem ) już zaczynała zmieniać kolor i powstawały "zmeczenia" w kilku miejscach a opona nie była jakaś stara . Więc bezpiecznie wprowadziłem produkt gotowy do pracy . Jeżeli było by zainteresowanie to nie ma problemu można zrobić bardzo mocą formułę ale nie chciał bym później czytać wiadomości ze DM CTRM uszkodziło mi opony Ja doskonale Cię rozumiem. Nie twierdzę że DM CTRM to zły produkt. Po prostu excede jest mocniejsze ale ma inne wady jak brak butli, atomizera, zabawy w rozcieńczanie czy duszący zapach. U mnie do bieżącego oblecenia na bazdotyku zostaje CTRM. A raz w roku po sezonie opony ogarnę czymś mocnym jak excede Swoją drogą wprowadzenie koncentratu nie byłoby głupie. Jeśli zostałby ten sam zapach to ja to kupuję
Tomas-sg Opublikowano 29 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2018 @Fredi88 w którymś temacie wspominałem że gdyby zrobił większą pojemność z dodawana oryginalna butelka to ten Tire cleaner I ogolnie całą marka zawojowała by cały rynek
Dystrybutor Detailer's Magic Opublikowano 29 Maja 2018 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2018 @Fredi88 w koncentracie zapach jest dużo słabszy i bardzo mało wyczuwalny @Tomas22 z butelką do 5L baniaka nie powiedziałem nigdy nie .
Fredi88 Opublikowano 29 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2018 Teraz, Detailer's Magic napisał: @Fredi88 w koncentracie zapach jest dużo słabszy i bardzo mało wyczuwalny Wystarczy, żeby produkt nie był duszący jak inne konkurencyjne
Tomas-sg Opublikowano 29 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2018 9 minut temu, Detailer's Magic napisał: @Fredi88 w koncentracie zapach jest dużo słabszy i bardzo mało wyczuwalny @Tomas22 z butelką do 5L baniaka nie powiedziałem nigdy nie . Wiem i będę męczył o to
Rekomendowane odpowiedzi