alexander.p Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2018 hej, wpadło kilka $$ więc czas na zakupy sezon wiosenno-letni, chciałbym kupić najlepiej bańki po 5L, prośba o ocenę ew zamienniki. 1. pre-wash: Shiny Garage Pre-Wash Citrus Oil 5L 2. wash: Shiny Garage Sleek&Bubbly Premium 5L vs Good Stuff Bumblebee Shampoo 5L vs ???? - i tutaj się zastanawiam co dać po tak dobrym pre-wash ? mocny lub/oraz chroniący LSP? 3. Dekontaminacja: Shiny Garage D-TOX & Prickbort Mac Serien 124 4. clay: ValetPRO Orange Mild Clay Bar 100 g 5. mycie szyb: Meguiar’s Glass Cleaner Concentrate 3780ml
Gesiu_15 Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2018 @alexander.p Posiadasz studio czy poprostu dla siebie chcesz brać bańki 5 litrowe ?
alexander.p Opublikowano 18 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2018 małe butelki szybko mi się kończą. ale nieuleczalna choroba na nowości, testerki się pogłębia zawsze coś i gdzieś dokupię. może głupie przyzwyczajenie z wędkarstwa, ale wolę jeden konkretny produkt stosować i ocenić czaso-działanie niż skakać po smakach i zapachach. wówczas wiem co na rybki działa najlepiej
Gesiu_15 Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2018 @alexander.p jedynie bym zmienił Glass cleaner na Glass MAgic 5l od Detailers Magic Piana również fajna jest od GS White Bear ale Citrus Pre-wash świetny środek
Arkeolowy Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2018 Nie wiem czemu tak wszyscy idą w tego pricka jak vasco jest dwa razy mocniejszy i leży nawet 30 min
alexander.p Opublikowano 18 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2018 @Arkeolowynie wiem czemu... ale jest dostępny tam gdzie planuję kupić wszystko
Fredi88 Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2018 Polecam Vasco. Właśnie kupiłem bo irytowały mnie konsystencje wszystkich T&G. Vasco leży tam gdzie ma leżeć i nie spływa. 1
Gardor Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2018 Prick jest spoko ale jeśli powierzchnia jest mokra to niestety kapa. Vasco można aplikować na mokry lakier? Przykladowo teerwasche od Kocha można na mokry lakier dawać i super działa nadal
alexander.p Opublikowano 19 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2018 ok, dzięki za podpowiedzi, namierzam Koch i Vasco oraz Glass MAgic a pytanko co do szamponów,?
paperson Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2018 @alexander.p weź Meguiar's Gold Class Car Wash Shampoo & Conditioner 1893ml. Ty i Twoje LSP będziecie zadowoleni
Qlimaxss Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2018 @alexander.p Ja polecam szampon @Funky Witch Naprawdę spoko szampon z duża ilością piany i fajnym poślizgiem;) A w dodatku zabarwia wodę na czerwono
Fredi88 Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2018 3 godziny temu, alexander.p napisał: a pytanko co do szamponów,? A ja mam chyba z 10 szamponów i poza delikatnymi różnicami w ilości piany czy poślizgu to wszystko jedno. Każdy domywa tak samo i prawdę mówiąc nie jestem sobie w stanie wyobrazić testu który miarodajnie pokazałby siłę domywania. Weź więc coś co odpowiada ci zapachem. Akurat zarówno funky witch jak i good stuff pachną fajnie. Polecam też SG sleek & bubbly i Detailers magic shampoo który ma jednak ciut mniej piany ale fajny zapach. Lubię też DG #901 za to nie do końca mi podpasił snowball od adbl mimo że powinien pachnieć tak samo. 1
alexander.p Opublikowano 19 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2018 również mam takie odczucia. celowałem w SG S&B, i ładnie pachnie i dobra cena,
ghost Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2018 W kwestii szamponów, to co trudno zmierzyć: Jakość domywania i poślizg To co łatwiej zauważyć: Dodanie połysku jak po QD (kilku różnych producentów szamponów oferuje wspomniane dodatki) To co jest bez wątpienia odczuwalne podczas użytkowania: Różnice w zapachu. Ilość piany (więcej nie znaczy lepiej, te przyspieszające osuszanie mogą w ogóle nie generować piany). Szampon to kwestia mocno indywidualna Mam już więcej szamponów w kolekcji niż potrzebuję, i zmieniam sobie zależnie od ochoty. Największa powtarzalność jest, że jesienią i zimą wybieram te przyspieszające osuszanie. A latem z większą ilością piany.
alexander.p Opublikowano 19 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2018 W kwestii szamponów, to co trudno zmierzyć: Jakość domywania i poślizg To co łatwiej zauważyć: Dodanie połysku jak po QD (kilku różnych producentów szamponów oferuje wspomniane dodatki) To co jest bez wątpienia odczuwalne podczas użytkowania: Różnice w zapachu. Ilość piany (więcej nie znaczy lepiej, te przyspieszające osuszanie mogą w ogóle nie generować piany). Szampon to kwestia mocno indywidualna Mam już więcej szamponów w kolekcji niż potrzebuję, i zmieniam sobie zależnie od ochoty. Największa powtarzalność jest, że jesienią i zimą wybieram te przyspieszające osuszanie. A latem z większą ilością piany.wrzuć proszę jakieś przykłady większa piana vs osuszanieWysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka
ghost Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2018 Godzinę temu, alexander.p napisał: wrzuć proszę jakieś przykłady większa piana vs osuszanie Przykładowo więcej piany jest po Chemical Guys Mr Pink, A taki Valet Pro Advanced Poseidon ma bardzo mało (a jeszcze mniej ma Optimum No rinse, ale to troche innego typu produkt). Pink jest przyjemnym uniwersalnym produktem, natomiast Poseidon realizuje to co obiecał producent : LEAVES A HIGH GLOSS, IMPROVES DRYING TIME. Polubiłem się też z Chemical Guys Glossworkz. Podbija lekko połysk, ma przyjemny arbuzowy zapach. Żeby wspierać "naszych" kupiłem też Shiny Garage. Oraz nowość od Good Stuff, bo lubię ciasteczkowy zapach Bilt Hamber też jest fajny i ma dodatki antykorozyjne. Nie trzeba dolewać w tym celu ADBL Bubble Maker.
alexander.p Opublikowano 19 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2018 fajny arsenał. Mr Pink mnie zainspirował ładnie będzie się pienił z wełniakiem. a te jakie piękne do zestawu RF czy EX ?
ghost Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2018 2 godziny temu, alexander.p napisał: fajny arsenał. Mr Pink mnie zainspirował ładnie będzie się pienił z wełniakiem. a te jakie piękne do zestawu RF czy EX ? Ani RF ani EX, jak już to GW albo V7 Hybrid pamiętaj, że to są szampony dla pasjonatów za około 50-60zł za 473ml. 10 razy tyle bo 5L masz w podobnej cenie innych marek a różnica w jakości nie jest x10 Jeżeli zdecydowałeś się na Mr Pink. i został budżet to osobiście polecałbym kupić kilka różnych firm małych pojemności żeby popróbować. Mycie jednym nudzi się. Dodo Juice BTBM 100ml 23zł, Duragloss 901 29zł, Good Stuff Bumblebee 500ml 18zł, Poorboys Worlld Super Slick & Wax...
alexander.p Opublikowano 20 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 dzięki za podpowiedzi. takie wisienki kupuje dla swojej pociechy. Od Chemical Guys Citrus Wash & Gloss?
ghost Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 20 minut temu, alexander.p napisał: hemical Guys Citrus Wash & Gloss? Nie jest ph neuytalny
alexander.p Opublikowano 19 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2018 update. 1. pre-wash: SG Pre-Wash Citrus Oil 5L do opryskiwacza. 2. wash: GS Bumblebee Shampoo Meguiar's Gold Class Car Wash i tutaj się zastanawiam co dać po tak dobrym pre-wash ? mocny, domywający, żrący wszystko szampon, nie naturalne pH??? kończę ADBL PRO(domywanie ok ) . FX PROTECT Car Shampoo, SG S&B? 3. Dekontaminacja: Koch TEWIron ??? 4. clay: ValetPRO Orange Mild Clay Bar 100 g 5. mycie szyb: Detailer's Magic Glass Magic +odpowiednie fibry i wafel
PiterG Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2018 Citrus Oil jest bezpieczny I wcale nie tak mocny "bezdotykowo". Wez pod uwage stezenie oraz warunki w jakich bedziesz z niego korzystal. Raczej nie ryzykowal bym z przyschnieciem tego produktu. FX PROTECT CS I SG to dwa rozne szampony. Pierwszy odtluszczajacy, drugi bezpieczny dla LSP.Dekontaminacja.. od siebie polecam BH korrosol ale tutaj znow cena pewnie bedzie za wysoka dla Ciebie. Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka
Adaszek96 Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2018 Iron: Vampir liquid bądź jego gęstszy brat Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
alexander.p Opublikowano 19 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2018 cena nie gra roli . ma być sztos SG s&B ma naturalne pH?
PiterG Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2018 Sg s&b ma neutral Ph. Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi