ad.am Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2015 Dopolerowanie drugą fibrą jest ok - uzyskujesz 0,000002% połysku, ale w przypadku tego qd nie jest konieczne. Jesli tego nie robiłeś to spróbuj, a będziesz wiedział z autopsji. Całą resztę robisz jak należy.
michalk9017 Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2015 Nie mam jeszcze tak dużego doświadczenia ale wcześniej miałem QD z Soft99 niedawno pokusiłem się o QD+ z Poorboy's dla mnie różnica ogromna. Plus na czyją korzyść?(chodzi o looka i przyciemnienie) Plus na korzyść Poorboy's dobry look,przyciemnienie i nie ma problemu z docieraniem.
dest Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2015 dest, wszystko robisz prawidłowo. A może jest coś na lakierze, czego nie lubi FK i tak reaguje? Masz położony jakiś wosk/powłokę itp. itd.? tak mam wosk Collinite 476s a pod woskiem Dodo Juice Lime prime lite cleaner glaze zestaw mam juz kilka lat ale QD kupiłem ostatnio aby zachować/ochronić wosk W ciagu tego miesiaca planuje dokladne mycie, woskowanie itp przed zimą i mam dylemat czy bezpośrednio po nałożeniu wosku robic całe auto QD czy moze odczekac jeden dzien aby wosk "sie ułożył" (cieply garaz 10-15stopni) a moze odpuścić i QD uzyc dopiero po pierwszym myciu. Zakręciłem ale mam nadzieje zrozumiecie
Maciej WTN Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2015 Po pierwszym myciu uzyj QD. Jesli chcesz to po 12-24 godzinach nałóż drugą warstwę Coli
dest Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2015 ok to zrobie tak ze 1 warstwa, noc w garazu, druga warstwa pierwsze mycie i QD tak tez mi sie wydawalo ale lepiej dopytać teraz wszystko jasne, dzieki za wyjasnienie
dżizas Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2015 Na czarnym używam z powodzeniem Meguiars Ultimate Quik Detailer. Jest przyjemny w pracy, ładnie wyciąga głębię i fajnie kropelkuje.No i dość wydajny, bo butla 750 ml za ok. 52 zł wystarcza naprawdę na długo. Fajną i tańszą alternatywą jest też SG Morning Dew, ale wymaga dużo więcej pracy przy docieraniu. Niemniej na czarnym robi świetną robotę Też go ostatnio użyłem na Nattys Blue pod którym leży SRP i powiem szczerze, że podeszłem do tego dość sceptycznie, ale efekt końcowy bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Może jakiegoś wielkiego wow nie było, ale zdecydowanie podbił wet look.
victus Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2015 Wiele czytam na forum o temperaturach i kładzeniu wosku, o wilgotności powietrza, ale ciężko mi znaleźć info dot. pracy z różnymi QD w niskich temperaturach. Czy istnieją różnice i zależności pomiędzy temp powietrza i wygodą w użytkowaniu pomiędzy poszczególnymi QD?
ostryziom Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2015 dest, sproboj moze z mniejsza ilością, tym bardziej że temp i wilgotnosc robią swoje. Pierwszy panel tylko strzalem na fibre i pół strzala panel.nastepne panele tylko po strzale. Kiedys zdarzylo mi sie coś podobnego jak na szybko działałem i nie osuszylem dokladnie samochodu i temp byla ok 10 stopni
Dystrybutor e36ace Opublikowano 16 Października 2015 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2015 Victus tak istnieje roznica w aplikacji w roznych warunkach
Ronol Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2015 Bardzo ważne : pracować dobrymi i czystymi fibrami, gruba, puszysta i bedzie ok btw co do mieszania mam mieszankę 50% FK425 + 30% BSD = ogolnie wszystko na plus, swieci sie po FK a krople po BSD
hoobi Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2015 Bardzo ważne : pracować dobrymi i czystymi fibrami, gruba, puszysta i bedzie ok btw co do mieszania mam mieszankę 50% FK425 + 30% BSD = ogolnie wszystko na plus, swieci sie po FK a krople po BSD 50 + 30 = 80. Czym jest pozostałe 20%?
Eidos71 Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2015 Bardzo ważne : pracować dobrymi i czystymi fibrami, gruba, puszysta i bedzie ok btw co do mieszania mam mieszankę 50% FK425 + 30% BSD = ogolnie wszystko na plus, swieci sie po FK a krople po BSD 50 + 30 = 80. Czym jest pozostałe 20%? Tajemniczy składnik "X"...?
Ronol Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2015 Pozostałe to pusta butelka. Miałem połowę fk dodałem 30% bsd w stosunku do 50%do fk:)
Fitte Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2015 Pozostałe to pusta butelka. Miałem połowę fk dodałem 30% bsd w stosunku do 50%do fk:) Co nie zmienia faktu ze powinno to być 70% FK + 30% BSD
jedrek1980 Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2015 To ja od siebie mogę oolecic Geyon Cure robi robotę. I jest mega wydajny
Ronol Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2015 A kladziesz go na goły lakier...w sensie jałowy?
jedrek1980 Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2015 Tak Po nowym roku auto idzie do korekty i myślę że efekt będzie jeszcze lepszy
Ronol Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2015 A czy położenie go na SRP ma sens?
W1Michal Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2015 czy detailery na bazie carnauby łapią kurz ? do tej pory uzywałem "sztucznych" detailerów lub sealantów w sprayu i nie było z tym kłopotu ale korci mnie żeby spróbowac czegoś z carnaubą ale u mnie z kurzem są masakryczne problemy i detailer nie może go przyciągać bo będzie centymetr kurzu na aucie
Ronol Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2015 Jest prawie listopad - zapomnij o kurzu ;-)
W1Michal Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2015 nie w tym rzecz, mam garaż o obok przez drzwi kotłownie z piecem CO, w dodatku na podłodze stary beton, jak położyłem Collinite to na drugi dzień po zatym myśle już o wiośnie, zimą i tak nie będe nic stosował, nie mam warunków żeby umyć auto zgodnie ze sztuką, także dwie warstwy wosku i do wiosny
Ronol Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2015 to moze spróbowac z DG951?
W1Michal Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2015 951 jest na bazie carnauby ?
Ronol Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2015 Nie, to selant. Ale daje wykończenie jak carnabua. Nie jest drogi ~50zł zawsze możesz spróbować..ew próbkę za grosze kupić..
Rekomendowane odpowiedzi