bienek Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 Tu chyba nie chodzi o to czy komuś firma Mainz przypadła do gustu czy też nie, bo Hype to naprawdę bezwzględnie super QD. Sam testowałem kilka produktów od Mainza i jedne mnie powaliły m.in. Hype i Bri 10 a inne były tylko OK. Np. Blue Moon w ogóle jako QD mi nie przypadł do gustu, za to Hype był mega fajny mimo że to tzw nabłyszczacz
Administrator AreK Opublikowano 26 Marca 2015 Administrator Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 ArekkazOgólnie twierdząc widzę, że przypadła ci do gustu firma MAINZ ? Owszem ale na razie trzy produkty co z całej oferty to niewiele. Jeśli coś jest dobre w moim mniemaniu to będę polecał i nie ważne czy to Mainz, ADS czy SG.
jarekrk Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 Oczywiście nie neguje firmy Le fajnie widać, że firma nowa u nas szybko może robic kariere jezeli ma tylko dobre produkty i testery nam udostepni. Przyjemny marketing zastosowala firma Mainz a nie reklama wszędzie.
bienek Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 Jeśli coś jest dobre w moim mniemaniu to będę polecał i nie ważne czy to Mainz, ADS czy SG. I to jest prawidłowe podejście. Sam również stosuję taką zasadę
wiggly Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 Hej. Zadam, może głupie, pytanie. Mianowicie, czym tak naprawdę różni się QD od takiego Wash and Wax Anywhere? Jeden i drugi produkt ma za zadanie wyczyścić lekkie zabrudzenia i zostawić warstwę wosku ... Pytam, bo zdarza się, że po myjni bezdotykowej doczyszczam Wash and Wax Anywhere, ale popularne QD są zazwyczaj 15-20 zł tańsze ...
Manios Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 Wash and Wax Anywhere jest produktem którego celem jest możliwość użycia tam gdzie nie ma wody a musisz doczyścić auto. Jest gęściejszy i wg mnie dość trudny w aplikacji w porównaniu do QD, ale przez to chyba bardziej bezpieczny dla lakieru w Twoim przypadku, oczywiście jeżeli możemy tu mówić o jakimkolwiek bezpieczeństwie. Smarowanie "mazideł" na lakier umyty tylko na "bezdotyku" jest dosyć ryzykowne Tak czy siak mam Wash and Wax i stoi u mnie od dwóch lat nie ruszany, wole po bezdotyku umyć na dwa wiadra i do tego ulubiony Quick Detailer i jest bezpiecznie, pięknie i też pachnąco
wiggly Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 OK. Dzięki za odpowiedź Co do ryzyka to sporo o tym czytałem i wiem, że takowe istnieje, aczkolwiek staram się je eliminować korzystając z przyzwoitych fibr, przesuwanych po lakierze tylko w jedną stronę. Tak czy siak jak mi się skończy to pewnie drugiej butelki nie kupię - odrobinę drogi interes. Zamiast tego zaopatrzę się pewnie w UQD albo DG do którego przekonuje się coraz bardziej
lukasz87 Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2015 Do specjalistów Do tej pory cały czas z przesadną częstością używałem Meguiar's Last Touch. I zawsze robiłem to w ten sposób. Piana, płukanie, mycie, płukanie, suszenie. Po dokładnym wyschnięciu po kolei każdy element spryskałem Meguiar's Last Touch i jedną fibrą docierałem a drugą stroną wycierałem. Efekt jak dla mnie był zawsze OK. Ale, czy nie ma czegoś jeszcze lepszego dodam, że auto w czarnym lakierze ? Chciałbym uzyskać jeszcze większy Wet Look. Czy macie porównanie co sprawdzi się jeszcze lepiej ? Pozdrawiam Ł.
Administrator AreK Opublikowano 30 Marca 2015 Administrator Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2015 Troszeczkę do góry, kilka postów wcześniej i znajdziesz odpowiedź na nurtujące Cię pytanie.
lukasz87 Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2015 Trafiłem na Twój post wcześniej i Twoim faworytem jest Mainz Hype Gloss Enhancer porównywałeś go z Last Touch (pewnie tak) Widzę, że Gloss Enhancer w moim sklepie nie występuje w galonach Nie lubię małych opakowań ... Raz, że nie ekonomicznie dwa lepiej mieć wszystkiego pod ręką w zapasie
InspektorKot Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Jaki wybrać QD z właściwościami antystatycznymi? Wertując ten temat natknąłem się na DURAGLOSS 921 ku któremu się skłaniam, ale ciekawi mnie też ClearKote Quik Shine i Koch Chemie Quick & Shine Elegant. Możecie powiedzieć coś na ich temat, ewentualnie zaproponować coś podobnego?
InspektorKot Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2015 fk 425 O widzisz o nim zapomniałem, a zbiera bardzo dobre opinie. Ciekawi mnie jeszcze ClearKote, ale mało jest informacji na jego temat. W każdym razie może ktoś podzieli się swoimi wrażeniami.
Fitte Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Dzisiaj testowałem nowy QD Shiny Garage Morning Dew i już mam swojego faworyta Zapach bajka, aplikacja banalna, kropelki jak po dobrym wosku Jeszcze ta cena 35zł - miodzio
ad.am Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2015 ClearKote, ale mało jest informacji na jego temat. Chyba raz lub dwa użyłem i wylądował na giełdzie. Sprawił wrażenie zupełnie nijakiego, bez zapachu, nie wniósł za wiele do looku, kropelki jako takie (choć akurat nie jestem wyznawcą kropelek). Zdecydowanie fajniejszy jest FK. Gdybym miał ustalić kolejność z wymienionych: 1.FK, 2.DG, 3. CK, Kocha nie miałem okazji.
mario704 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Dzisiaj testowałem nowy QD Shiny Garage Morning Dew i już mam swojego faworyta Zapach bajka, aplikacja banalna, kropelki jak po dobrym wosku Jeszcze ta cena 35zł - miodzio Kurde też dostałem do testu ale wczoraj nie miałem jak a dzisiaj rano śnieg znów za oknem-fakt pachnie ładnie i jeżeli zrobi robotę to napewno zagości normalna butelka.Aktualnie szukając QD równego jak narazie nie ma sobie CG pro detailer-zapach,podbicie głębi,kropelki choć też nie jestem ich fanem
glibo Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2015 jaki qd poleciacie na wosk ArtDeKotsos ?
atvmmz Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zapewne najlepszy będzie dedykowany ArtDeShine.
3echo Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Taki CG pro detailer jest z carnaubą czy ma sens aplikowanie go na woski syntetyczne?
mario704 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Skoro wosk z carnaubą można kłaść na sealant i nic sie z tym nie dzieje to qd raczej też można. Dzisiaj zrobiłem hybryde 1:1 SG morning dew i CG pro detailer.Efekt mnie przerósł .Petarda jednym słowem.Śliski lakier,głęboki połysk i fajne przyciemnienie lakieru i do tego ten zapach przy aplikacji guma balonowa o smaku owoców leśnych
maciek-drummer Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Czy ktoś z Was miał do czynienia z takim QD jak Soft99 FUKUPIKA?
grzes12 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2015 mainz hype, cg pro detailer czy af finale? do tej pory korzystam z finale ale chciałbym spróbować też czegoś innego
grzes12 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2015 a jak sie sprawuje ten morning dew? Cena zachęcająca
Rekomendowane odpowiedzi