atvmmz Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2015 Ja mam końcówkę 5 z tamtego roku i nic niepokojącego nie widzę...
fiskus.86 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2015 Panowie a jak z zapachem tego AF w tych 5l baniaczkach? Niuchałem kiedyś od kolegi to miał zapach "mokrej szmaty" (co innego niż w 0,5l). Działać, działał ale ten zapach
booohal Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2015 U mnie bańka 5l zakupiona kilka miesięcy temu i zapach to piękna wisienka.
ktm950 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2015 U mnie po roku czasu w jednej butelce trochę zwietrzał i zrobił się mniej "wiśnowy". Za to w baniaczku jest taki jak być powinien.
tasek Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2015 Panowie co jest lepszym wyborem AUTO FINESSE FINALE PRO - QUIK DETAILER czy Sonax Xtreme Brillant Shine Detailer Szukam czegoś możliwie najlepszego w baniaczku 5L
dawid.zu Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2015 Panowie co jest lepszym wyborem AUTO FINESSE FINALE PRO - QUIK DETAILER czy Sonax Xtreme Brillant Shine Detailer Szukam czegoś możliwie najlepszego w baniaczku 5L Sonax świetnie kropelkuje i wspomaga trwałość wosku, używam tylko w zimie bo lakier po nim jest tępy, AF finale wspomaga wosk bo zawiera carnaube, daje zadowalający chyba każdego LOOK i lakier po nim jest mega śliski, używam go w sezonie letnim z resztą jak kilka innych A tak wogóle to zastanów się po co on Ci jest potrzebny i co od niego oczekujesz. Więcej info a raczej wszystko na ich temat znajdziesz w tym temacie jak i w testach
tasek Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2015 Dawid czyli sonax na lato niezbyt sie nadaje? Look daje wiekszy AF? Chodzi mi wyłacznie o uzytek w lecie żeby na szybko odświeżyć i wspomóc wosk po myciu bo ostatnio nie mam czasu na zabawę z lakierem
dawid.zu Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2015 Mi bardziej podchodzi AF finale. A co Tobie podejdzie to ja nie wiem. Postaraj się odkupić od kogoś 200ml jednego 200ml drugiego i sam zobaczysz
siwy1988_88_88 Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2015 tasek w sklepach naszych partnerow mozna znalezc testery AF
Piotrek Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2015 tasek w sklepach naszych partnerow mozna znalezc testery AF W którym?
mario704 Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2015 Ja teraz mam duraglossa fast clean & shine i powiem że daje rady.Auto nie łapie kurzu i lakier nabrał śliskości.
siwy1988_88_88 Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2015 piotr13 nie wiem czy mogę (nie miałem czasu przestudiować całego regulaminu)podać konkretnych partnerów ale zaryzykuje napewno sa w MotoGO, ShiningCar, MXNOVICKI
jeleniouchy Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2015 Nie wiem czy ktoś się podszywa czy jak ale w MX Nowicki jedyny dostępny "tester" AutoFinesse Finale to 500ml, później jest 5L nie wiem jak w MXnoVicki Finale zdecydowanie tak za aplikacje i wygląd samochodu, zdecydowanie nie za wręcz zasysanie kurzu na lakier Sonax zdecydowanie tak za krople i zmniejszone brudzenie się samochodu, zdecydowanie nie za aplikacje, zawsze po tym jak osiądzie jakąś szadź wychodzi, ze gdzieś cos niedotarte
mati373737 Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2015 Zawsze będą jakieś smugi widoczne na samochodzie jak osiada mgła i dach oraz maska robią się mokre. Nie wiem czym i ile bys musiał trzeć lakier, żeby było idealnie i to nie chodzi tylko o bsd, ale chocby po osuszaniu. Ja tam bsd posikam, przetre byle było i nie rozczulam się nad tym... Po wyschnięciu zero smug i krople mega :-)
jeleniouchy Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2015 No po osuszaniu to raczej logiczne ale uwierz mi są QD takie jak np Finale, które bez większego wysiłku można nałożyć równomiernie. Oczywiscie nie przekreslam BSD bo uzywam i lubie za krople, ale te mazy mnie po prostu irytuja i tyle . A co do takiego przetarcia to nie widzisz niedotartych hologramow jak jest duże słońce ? :-)
Geniusz Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2015 Ja po BSD nigdy nie widzialem jakis hologramów czy innych rzeczy opisywanych przez niektórych tutaj Czasem mam wrażenie (najczęściej na masce) jakbym nie dotarł go i zostawało coś, ale wtedy przecieram inna czystą fibrą i to znika, albo po prostu zostawiam i też samoczynnie znika. 15 lut 2015, o 14:18 a.. szukam info odnośnie Almond QD od SG. W kilku zdaniach porównując do Finale i BSD chociażby ?
wkr Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2015 Podpinam się pod pytanie. Szukam nowego QD, poza BSD i Duraglossem, które już posiadam. Ktoś ma porównanie Almond QD od Shiny Garage z w/w i może napisać swoje spostrzeżenia ?
ktm950 Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2015 Almond QD jest fajny Duża śliskość, ciekawy landrynkowy zapach, fajny połysk. Osobiście przekonałem się do niego dopiero po jakimś czasie i obecnie w mojej hierarchii stoi wyżej niż np. PB S&G.
dawid.zu Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2015 Almond jest zajefajny, bardzo fajny połysk mega śliski i świetnie sie dociera
KHOT Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2015 Mnie tylko gęstość przeszkadzała w Almond QD, za to po rozrobieniu 1:1 z wodą pracowało się bardzo fajnie.
mario704 Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2015 Bsd dupy nie rwie wogóle poza kropelkami.Taki typowy Qd na zimę na colliego czy fk żeby pyłu nie łapały.Zastanawiam się bo mam teraz duraglossa i CG pro detailer ,czy by może trochę nie zmieszać ich razem - co by z tego wyszło
dawid.zu Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2015 Mnie tylko gęstość przeszkadzała w Almond QD, za to po rozrobieniu 1:1 z wodą pracowało się bardzo fajnie. Za gęsty jest?
KHOT Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2015 Za gęsty jest? Dla mnie zdecydowanie tak, po zrobieniu 1:1 z wodą przypomina angelwaxa którego najbardziej lubię - bardzo zwiewny, wystarczy psiknąć, przetrzeć raz fibrą i po sprawie - zero docierania czy mazów.
mario704 Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2015 A nie traci właściwości przy takim dużym rozcieńczeniu?
Rekomendowane odpowiedzi