Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokładnie tak, jak powiedział wyżej kolega, poza tym Auto Finesse Finale Quick Detailer można kłaść nawet na słońcu na rozgrzany lakier - przetestowałem - i w moim przekonaniu odrobinę lepiej się dociera.

Opublikowano

Denis, do tabelki bym jeszcze dopisał Dodo Juice Basics Of Blink Detailing Spray koncentrat za 139 zł (a w promocji bywa za 113 lub 119 zł) z którego zrobisz 10 litrów Quick Detailera. Koszt 100ml wychodzi wtedy 1,46 zł przy normalnej cenie (a w promocji jeszcze taniej) z woda demineralizowaną. Tak że to chyba najbardziej opłacalny dobry Quick Detailer.

Opublikowano
A jest taki QD ,aby zastosować go bezposrednio na nie bardzo zabrudzone auto bez mycia?

Raczej większość QD sobie z tym poradzi, ale Meg's miał podobno specjalny QD do tych celów - sprawdź ich ofertę.

Opublikowano
Auto Finesse Finale Quick Detailer można kłaść nawet na słońcu na rozgrzany lakier - przetestowałem - i w moim przekonaniu odrobinę lepiej się dociera.

A ja znowu mam inne zdanie. Testowałem na rozgrzanym lakierze i za szybko i bardzo szybko odparowywał. Co przełożyło się zostawienie brzydkich ciemnych śladów. Lakier grafitowy, coś koło tego więc mazy dość mocno widoczne. Poczekałem jakiś czas na cień i ostudzenie się maski. Aplikacja wtedy poszła jak zwykle bezproblemowo.

• Moderator
Opublikowano

Yasiek, uzywalem tego czegos. Zapach nie podszedl mi do gustu. Jako lubrykant do glinki ok. Jako QD nie stosowalem.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie, czym ewentualnie wspomagać Fusso Coat. Myślałem o BSD ale jakoś nie chcę tracić śliskości. Mam pod ręką Finale i Pro Detailer jednak chętnie spróbowałbym czegoś innego :o .

Opublikowano

P40 marze się przy temperaturze poniżej 15 stopni lub na lekko wilgotnym lakierze, na suchym lub powyżej tego się nie marze - sprawdzone wielokrotnie na granatowym lakierze.

Opublikowano

Co polecicie do spryskiwania powłoki po każdym myciu?

Oczywiście coś co nie będzie na nią miało zbytnio wpływu/dodawało coś od siebie.

Opublikowano

Kończy mi się Sonax BSD i tak się zastanawiam jak by się sprawdził w porze zimowej

Shiny Garage Buff Up Exterior Sealant?

Na aucie położony nam wosk Colli 476, jest sens wspomaganie go takim Sealantem w płynie, czy lepiej zostać przy Sonaxie ?