knefelson Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2014 bron boze, bo musialbym go najpierw zakupic, poprostu musialem te dwa produkty skonfrontowac ze soba
mario704 Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2014 zależy co masz położone na samochodzie....Im więcej RÓŻNYCH warstw tym efekt krótszy takie moje zdanie
knefelson Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2014 zależy co masz położone na samochodzie....Im więcej RÓŻNYCH warstw tym efekt krótszy takie moje zdanie owszem ma to zastosowanie, ale w przypadku polozenia czegos, np. politury przed woskiem, ale wosk na wosk? eeeeeeee...
Piotrek Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2014 no wlasnie jeszcze nie wiem po kiego zastanawiam sie tylko, czy na miesiace jesienno zimowe, taki motyw (qw) nie bedzie lepszy niz lizniecie qd? tak na chlopski rozum, to qw powinien przedluzyc ochrone nawoskowanego samochodu, a qd? edit: Po cholerę woskować dobry bazowy wosk innym woskiem żeby go osłabić>? a czemu mialby go oslabiac? Według mnie nie jest to zły pomysł. Zimą samochód myje się zdecydowanie rzadziej, więc dodatkowa warstwa ochrony na pewno nie zaszkodzi. Spokojnie możesz używać.
Eidos71 Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2014 Wczoraj, po "myciu" autka (bezdotyk plus szybkie przetarcie gąbką z MF i szamponem) użyłem na służbówce mieszanki 1:4 - FK 425 i BSD. Efekt: fajne przyciemnienie lakieru (ciemny, fordowski granat), super połysk i brak smug przy przecieraniu po aplikacji (polerowaniem bym tego nie nazwał). Generalnie: efekt jak po czystym BSD, ale aplikacja/docieranie nieporównywalnie łatwiejsze. Fotek nie porobiłem, bo nie widziałem sensu - chodziło mi tylko o subiektywne wrażenia. Do czystego BSD już raczej nie wrócę.
knefelson Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2014 Według mnie nie jest to zły pomysł. Zimą samochód myje się zdecydowanie rzadziej, więc dodatkowa warstwa ochrony na pewno nie zaszkodzi. Spokojnie możesz używać. to zima mamy juz zalatwiona, a jak ten pomysl przeklada sie na lato? zalozmy co 3 mycia qw?
widmo82 Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2014 jaki Quick Detailer dobrze zadziała z Collnite #476 i wcześniej użytym PB BH aby nie było kolejnej niemiłej niespodzianki?
Moderator Domel Opublikowano 6 Września 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Września 2014 Uzywa ktos "Auto Finesse Finale Quick Detailer" ? Jaki efekt i ocena produktu ?
Moderator Eryczek Opublikowano 6 Września 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Września 2014 Uzywa ktos "Auto Finesse Finale Quick Detailer" ? Powiedź że żartujesz!
Maciej WTN Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2014 Uzywa ktos "Auto Finesse Finale Quick Detailer" ? Powiedź że żartujesz! Dobre
kita33 Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2014 Eryczek napisał/a: Domel napisał/a: Uzywa ktos "Auto Finesse Finale Quick Detailer" ? Powiedź że żartujesz! Dobre A co to jest.... ????????
maciek-drummer Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2014 o kurde to chyba jakaś NOWOŚĆ na rynku !!!
Andrzejsr Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2014 Według mnie nie jest to zły pomysł. Zimą samochód myje się zdecydowanie rzadziej, więc dodatkowa warstwa ochrony na pewno nie zaszkodzi. Spokojnie możesz używać. to zima mamy juz zalatwiona, a jak ten pomysl przeklada sie na lato? zalozmy co 3 mycia qw? Ja polecam quickwax (bo chyba tym jest Aquawax) - mgiełka delikatna na jeszcze mokry lakier i wytarcie. Ogromna oszczędność czasu . Efekt taki, że od nałożenia porządnie z przygotowaniem lakieru wcześniej, czegoś z Duraglossa (105 czy 101 nie pamiętam) wiosną , autka jak świeżo po woskowaniu cały czas. No, doły drzwi zdaje się kiedyś poprawiałem, ale AR156 mają je specyficznie ukształtowane i szybko stamtąd wszystko schodzi. Szkoda tylko że Aquawax'a w kilkulitrowych pojemnikach na dolewki nie znalazłem, pewnie taniej by było.
Moderator Domel Opublikowano 7 Września 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Września 2014 o kurde to chyba jakaś NOWOŚĆ na rynku !!! o kurde to musze kupic i ztestowac !!!
J-zon Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2014 Po lekturze 60 stron tematu (30 od początku i 30 ostatnich) zdecydowałem, że na zimowe uzupełnienie Colliego pójdzie BSD. Pewne wątpliwości mam jednak w przypadku QD na lato, gdzie w moim przypadku pójdzie Dodo Juice Supernatural. Odnotowałem sobie 3 produkty: CG Pro Detailer, AF Finale i PB S&G. QD chcę używać do usuwania ptasich odchodów, drobnych zanieczyszczeń (w okresie letnim mam dużo małych żółtych kropek - nie wiem co to jest) oraz poprawienia wyglądu po myciu. Chciałbym go stosować po każdym myciu (co 7-10 dni), po uprzednim przeleceniu karoserii Fluffy'm. Zależy mi na szybkiej aplikacji, bo w końcu słowo quick w nazwie do czegoś zobowiązuje. Najlepiej psik na element i przetarcie porządną fibrą. Lub psik na fibrę i delikatne przetarcie elementu wilgotną fibrą. Na wytrzymałości kompletnie mi nie zależy. Może być 2-3 dni lub do pierwszego deszczu. Chciałbym się upewnić: czy wszystkie 3 produkty spełnią moje wymagania? I co najważniejsze, czy będą współgrały z Supernaturalem?
ktm950 Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2014 Z tych 3 polecam PB S&G i Finalle. Są bezproblemowe i dodają połysku (szczególnie PB). Finalle ma dodatkowo Carnaubę, co podbije dodatkowo trochę kropelki. P40 Detailer fajnie pachnie, ale czasami trochę się maże. Tyle ode mnie
kamilgt Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2014 J-zon, AF Finale jest całkowicie bezproblemowym QD powinieneś być zadowolony CG czasami lubi się mazać, PB nie używałem. [ Dodano: 18 Wrzesień 2014, 22:37 ] ktm950,
J-zon Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2014 Dzięki, Panowie! kamilgt, może powinieneś zostać moim osobistym kołczem do spraw ditajlingu, bo za każdym razem jak weryfikuję wiedzę uzyskaną po lekturze danego tematu, to Ty mi odpowiadasz.
kamilgt Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2014 J-zon, jesteś jednym z nielicznych, którym chce się poszukać informacji na forum, to mi się chce odpowiadać
Denis Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2014 Mam nadzieję że administracja zauważy i lekko posprząta temat. Z racji okropnego "urwania głowy" w pracy pozwoliłem sobie na małe porównanie aktualnych cen Quick Detailerów dostępnych u jednego z partnerów forum. Porównanie ma na celu zobrazowanie ile tak w rzeczywistości "warty" jest każdy produkt. Z racji tego iż tabelka nie należy do najmniejszych, poniższy screen obrazuje tylko NAJBARDZIEJ EKONONICZNE PRODUKTY (dla zboczeńców dokładności uwzględniłem koszt wody destylowanej, a poleciałem na bogato, w kwocie 5L = 5 pln) Cała tabelka (plik xls) tu -> LINK
radex1978 Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2014 IMHO jest drobny błąd w przypadku środków rozcieńczanych, np. Optimum Instant Detailer - rozcieńczenie 1:3, czyli otrzymujemy 3784 ml (946 ml koncentratu i 3*946 ml wody). Po doliczeniu ceny 3l wody, daje 89,90+3=92,90/3784*100=2,46 zł za 100 ml...
Denis Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2014 Faktycznie, dałem d@#$%y w mojej metodologii Poprawię wieczorem
wsx22 Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2014 lepiej uzywac Quick Detailer Poorboy's World Spray & Gloss czy Auto Finesse Finale Quick Detailer ?
red Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2014 Co znaczy lepiej? Finale zawiera Carnaubę, S&G nie, sam określ co potrzebujesz.
Rekomendowane odpowiedzi