yacek _b Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 zajebisty zapach finale no z tego co pisali na forum " nowa " wersja finale niestety już nie pachnie wisienkami
GrzegorzLU Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 ja mam sprzed 3 tygodni i pachnie bardzo ladnie taka swierzą wisnia ale naprawde nie jakies tam cukierki tylko swieza wisnia
Chat Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 Panowie, co lepsze?Ultimate QD Megsa Auto Finesse Finale czy jakiś preparat Surf City Garage? lakier czarny. żeby nie pozostawiał smug. Mozna w słońcu aplikować? 1.Auto Finesse Finale 2.Ultimate QD Megsa
seba_now Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 Przeczytałem wątek o quick detailerach, jednak nie znalazłem odpowiedzi na swoje pytanie. A więc od początku: Auto woskuję dość rzadko (używam FK Hi Temp) i zależy mi na QD który wraz z kolejną aplikacją maksymalnie pozwoli wydłużyć żywot wosku lub sam wywoła przyjemne dla oka kropelkowanie i będzie radził sobie z wodą Dotychczas używałem QD Megsa (zwykłego w czerwonej butli) i muszę przyznać że byłem z niego zadowolony. Aplikowałem po każdym myciu a więc najczęściej co tydzień, dwa. Czy dla opisanego zastosowania możecie polecić coś lepszego? Czy może zamiast QD powinienem spróbować jakiegoś wosku w sprayu?
jeleniouchy Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 seba_now, Widzę, że Twoje oko cieszy to co i moje, czyli kropelkowanie, mam Sonaxa Xtreme Brilliant Shine Detailer i daje kropelki i sheeting, które moje oczy cieszą strasznie, z bezdotyku mógłbym praktycznie nie odjeżdżać
Szwejk Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 Dedykowanym QD do FK hi tempa jest FK #425 ,lakier po nim jest sliski,kropelki okej i odprowadzenie wody ,ale jesli chodzi o trwałosc to maks do 2 myć ,a i zapach przyjemny cukierkowy .
Majaq Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 A co możecie powiedzieć o smartdetail?
larm Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 Co powiecie o QW+ (Poorboy’s Quick Wax Plus)? Kupiłem razem z Natty's Red jako pierwszy mój zakup (szczerze, to produkty typu QD jakoś mi wtedy umknęły) i zastanawiam się jak ma się ten produkt do typowych QD. Czy na QW+ dać jeszcze QD czy sobie odpuścić i kupić dedykowany QD od Poorboy's lub jakiś inny??
Pływak Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 ja mam sprzed 3 tygodni i pachnie bardzo ladnie taka swierzą wisnia ale naprawde nie jakies tam cukierki tylko swieza wisnia Ja kupiłem jakoś luty/marzec i nie wiem czym pachnie ale na pewno nie wiśnią. Jednak mogę polecić przesiadłem się z CG Pro Detailera i jestem równej zadowolony jak z poprzednika. Jedyny minus to atomizer robi tak delikatna mgiełkę, ze wystarczy lekki wietrzyk i trzeba z bardzo bliska aplikować bo inaczej większość leci z wiatrem Już o tym wspominałem na forum ale nadal nie daje mi to spokoju. Spotkał sie ktoś z utratą zapachu w Pro Detailerze? Zostało mi ok 100ml w butelce i kompletnie stracił swój genialny zapach gumy balonowej, a pachnie teraz tak chemicznie i nie wiem co mu dolega.
Driv3rrrr Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2013 Ja mam zwykłego Megsa QD. Dobrze gadam, że mało kurzu ciągnie czy już sobie tak ubzdurałem?
dawid92 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2013 Pływak, mam dokładnie to samo z rocznym prodetailerem. Do tego ciężej się dociera, zostają mazy. Ale efekt po nim jest okej. Teraz kupiłem w jego miejsce QD+ i jest dużo lepszy. Red z QD+ na bmw black sapphire wygląda rewelacyjnie
_jedrek_ Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 a ja mam takie pytanie czy na Colli 476 nadaje sie QD Surf City Garage HOD ROD?
Damianldz Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 Shiny Garage Quick Detailer ma naturalne woski czy syntetyczne ?
barteklwc Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 Do tej pory używalem UQD a od tygodnia zawitał PB QD+ moje spostrzezenia i uwagi: UQD -największa zaleta jest brak smug, wszystko ładnie odparowuje, nawet jak jest wilgotno i auto jest przykurzone - zapach bardzo przyjemny, jakieś leśne owoce - wydajność raczej standard, - doczyszcza, delikatnie przyciemnia i pogłębia kolor - kropelkuje PB QD+ - bezposrednio po umyciu i ladna pogode aplikacja luxusowo, problemy pojawiają się gdy chcemy auto przeczyścić z kurzu i nie ma słoneczka, smugi i docieranie niestety czas sie wydłuża 2x w stosunku do UQD - zapach extra, pachnie jak gumijagody! - doczyszcza, przyciemna, pogłębiaaaaa mocnoooo, wizualnie jest bajka, lepiej niz UQD - kropelkowania nie zauwazono - wydajnośc..sie okaże Podsumowując jestem zadowolony z przesiadki jedyna wada są te smugi ale wynagradza efektem
wirus_kamil Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2013 Na części auta mam Victorię councours red a na cześći lusso oro. Mam QD Zymol FG i 4 nano Co lepiej użyć ? Bo Roload domyślam się że nie jest dobrym rozwiązaniem
Chat Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2013 Na części auta mam Victorię councours red a na cześći lusso oro. Mam QD Zymol FG i 4 nano Co lepiej użyć ? Bo Roload domyślam się że nie jest dobrym rozwiązaniem Moim zdaniem na naturalny wosk Victorię councours lepiej QD Zymol FG (który w sobie ma również dodatek naturala).
Damianldz Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 Polecam Shiny Garage Quick Detailer dzis uzyłem na megsa gold class wosk i efekt super , wet bardzo fajny
ZANDAR Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 Polecam Shiny Garage Quick Detailer dzis uzyłem na megsa gold class wosk i efekt super , wet bardzo fajny Też dzisiaj go użyłem i efekt mega. Zapach także powala
GrzegorzLU Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 z tego co widac SG robi bardzo dobre kosmetyki za bardzo male pieniadze
Moderator Eryczek Opublikowano 25 Czerwca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 Czy ktoś używał QD od Mitchell and King? - chciałbym przedyskutować spostrzeżenia
mpadlewski Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 Jako początkujący jeszcze nie mam porównania ale też z SG jestem bardzo zadowolony (i zapach faktycznie ładny).
kamilgt Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 Eryczek, Ja nie używałem ale podrzuć na PW spostrzeżenia
Mati1989 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 Ja używam z PB i jestem z niego zadowolony lakier po nim nabiera mokrości
artur3004 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 Polecam Shiny Garage Quick Detailer dzis uzyłem na megsa gold class wosk i efekt super , wet bardzo fajny Czy mówicie o SHINY GARAGE ALMOND QUICK DETAILER
Damianldz Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 artur3004, tak dokladnie , u mnie numero uno QD
Rekomendowane odpowiedzi