Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

może nie jestem orłem w tym temacie QD jednak chciałbym poznać opinię na temat

Chemical Guys Pro Detailer

pozdrawiam

JG

Opublikowano
witam

może nie jestem orłem w tym temacie QD jednak chciałbym poznać opinię na temat

Chemical Guys Pro Detailer

Jest wyśmienitym QD przeczytaj z str. Tu

nic dodać nic ująć. :good:

Opublikowano

opis tego QD znam , bardziej interesuje mnie jak sprawdza się w użyciu , liczę bardziej na opinię tych którzy już go używali

JG

Opublikowano

Jeden i drugi jest dobry , kwestia preferencji co do zapachu . Ja po pro detailerze widzę poprawę połysku , nie można go stosować w słońcu i na rozgrzany lakier .

Opublikowano
a mi nie za bardzo podszedł pro detailer, za mniejsze pieniądze masz QD+, moim zdaniem lepszy

Temat o QD to temat rzeka, zawsze się znajdzie za i przeciw.

Ja używam w zasadzie QD w zależności jakiej linii kosmetyków używam np: SV; Zymol; PA itd.

Chemical Guys Pro Detailer używam gdy kończą się woski na lakierze, do usuwania np. ptasich kup i innych miejscowych zabrudzeń itd., jest dla mnie dobrym QD.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie dostałem AG Rapid Detailer, moje pytanie jest następujące. Czy mogę go użyć na Coli 476 po umyciu, żeby podbić głębie koloru i stworzyć efekt odpychania kurzu? Czy ten QD ma w sobie wosk i będzie przedłużał zycie Coli, czy wręcz odwrotnie?

Opublikowano

Ja wczoraj po raz pierwszy użyłem Ultimate Quik Detailer i gdy spojrzałem na auto, to dosłownie poczułem zachwyt!

Czarny lakier dostał połysku, głębi i wyraźniej śliskości. Do tej poru używałem Duragloss #921, który też jest fajny, ale chyba bardziej "clean" niż "shine" ;) UQD wyraźnie łatwiej też polerował się mikrofibrą.

Dla mnie bomba :good:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

mam pytanko, czy na DJ Supernatural Hybrid moge używać po myciu DG Aquawax czy musi być koniecznie jakiś "carnaubowy" detailer ? pytam bo dotąd super mi się pracowało z aquawaxem ale na syntetycznych woskach, a DJ to hybryda

Opublikowano
mam pytanko, czy na DJ Supernatural Hybrid moge używać po myciu DG Aquawax czy musi być koniecznie jakiś "carnaubowy" detailer ? pytam bo dotąd super mi się pracowało z aquawaxem ale na syntetycznych woskach, a DJ to hybryda

Na SNH możesz spokojnie używać tych samych QD co na woskach syntetycznych.

SNH to bardzo trwała hybryda i nie zrobisz mu tak łatwo krzywdy.

Jedyne co to nie zalecałbym stosowania QD bazujących na rozpuszczalnikach wcześniej niż dzień po nałożeniu SNH.

Opublikowano

Czytałem temat od 40 strony :P ale konkretnie nikt nie sprecyzował więc pytam - jaki najlepszy QD na Coli 476 ?

- Car Pro Reload

- Auto Finesse Finale Quick Detailer

- Poorboy's World Quick Detailer Plus

- Finish Kare 425 Extra Slick

- Megsowy Ultimate Quick Detailer

chodzi o całokształt który lepszy na vag'a koloru czarnego i białego. Jak byście mieli wybrać 1 z pośród 5 wymienionych.

Z góry dzięki !

• Moderator
Opublikowano

Osobiscie celowalbym w 2 lub 5, takie moje subiektywne odczucia.

Reload to bardziej quick sealant a nie qd, wiec odrzucilbym na wstepie.

Opublikowano
Rabarbar, FK #425 na pewno nie brudzi plastików. Choć dość mocno zmienia właściwości hydrofobowe co poniektórych wosków, a to nie każdemu może przypaść do gustu. Zdecydowanie polecam na sealanty.

czy zmiana własciwości wosku w tym przypadku jest na + czy - i w jakim stopniu ?

jak to się ma do pozostałeś 5 preparatów z wykluczeniem numeru 1

Opublikowano

Siwy,

c1,5 ;)

Może to nie do końca qd,ale na szybkie akcje robi robotę :-]

field glaze też daje fajny look ;)

I wiele innych,których nie testowałem :mrgreen:

Opublikowano

Z QD PB QD+ podbija , ładnie pachnie i bez problemu ściąga syfki

Opublikowano

Siwy, Z-8, Rapidwaxx w 100ml... dlaczego 100ml? Nie trzeba latać z butlą. Seta mieści się w dłoni, a dzięki pełnowymiarowemu triggerowi oprócz tego, że jest ergonomiczna praca jest jeszcze przyjemniejsza.

Opublikowano

DURAGLOSS 931 Rinseless Wash

W zależności od rozrobienia jako QD, poślizg dla glinki...

Opublikowano

Witam,

Panowie, amatorsko się bawię dopiero od jakiegoś czasu i do tej pory używałem PB Spray & Gloss i przyznam, że bez względu na sposób i jakość aplikacji efekt zawsze był doskonały, zwłaszcza że to czarny lakier. Kiedy mi się skończył spróbowałem Autobrite Berry Blast teraz kupiłem PB QD + i przyznam że jestem załamany. Oba zostawiają widoczne smugi na lakierze, próbowałem w cieniu , zwykle po myciu już na sucho, pozornie wygląda ok ale pod odpowiednim kątem "mazaje" są straszne. Co może być przyczyną, lub co robie nieprawidłowo ? Jakieś wskazówki ?

Pozdrawiam,

Kuba