Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odnośnie QD dołączam się do tego co napisał Jedi, . Też mi przypasował, do tego jeszcze stosunek ceny do ilości. :good:

Opublikowano

A miał ktoś w rękach nowy wynalazek fk? fk 146. Wg. zagranicznych forów jest bardziej nastawiony na czyszczenie niż na śliskość, ale zawsze fajnie jest usłyszeć coś od osoby która go faktycznie używała

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ciekawą sprawę wczoraj zauważyłem, odkopałem ręsztke CG Pro Detailera bo pamietałem, ze ma zapach gumy balonowej i chciałem porównać z odświeżaczem powietrza wącham QD, a tam z gumy balonowej nic nie zostało tylko jakiś wstrętny "chemiczny" zapach :thumbdown: Ciekawe czy tylko zapach stracił. Jak zrobi sie cieplej musze go sprawdzić, a na nowy sezon i tak już zakupiłem Auto Finesse Final QD zobaczymy jak się spisze w proównaniu do CG :)

Opublikowano
Ciekawą sprawę wczoraj zauważyłem, odkopałem ręsztke CG Pro Detailera bo pamietałem, ze ma zapach gumy balonowej i chciałem porównać z odświeżaczem powietrza wącham QD, a tam z gumy balonowej nic nie zostało tylko jakiś wstrętny "chemiczny" zapach :thumbdown: Ciekawe czy tylko zapach stracił. Jak zrobi sie cieplej musze go sprawdzić, a na nowy sezon i tak już zakupiłem Auto Finesse Final QD zobaczymy jak się spisze w proównaniu do CG :)

Ja dzisiaj użyłem Pro Detailera, w galonowym baniaku leży sobie ponad rok już i wszystko z nim ok. Zapach, kolor, aplikacja, efekt :good:

Opublikowano

Na ja mam ten mały w atomizerze zostało niecałe 100ml ma chyba koło roku i jak jesienią go używałem jeszcze miał zapach gumowy dziś śmierdzi i zupełnie nie wiem dlaczego. Kolor i konsystencja ok tylko ten zapach :/

Opublikowano

Ja mam resztke Pro Detailera ma pewnie z 2 lata. I parę dni temu w wilgotnym garażu + 3 stopnie była kicha. Nie odparował i zostały mi mazy. Zachciało mi się odświerzyc 901ke a wyszło gorzej jak po samym wysuszeniu po myciu

• Administrator
Opublikowano

Mój 2-letni ma się świetnie. Wczoraj odświeżałem tv. Wszystko ładnie, pięknie. Zapach, konsystencja, efekt końcowy.

Opublikowano

Nawiązując do wypowiedzi kolegi przemas22, z moich doświadczeń pracy z QD przy niskich temp. najlepiej mi się pracowało z AG Rapid Detaier natomiast obecny PB Spray & Gloss nie sprawdza się, rozmazuje i nie chce się dopolerować. Problemów takich nie było z produktem AG.

Opublikowano
najlepiej mi się pracowało z AG Rapid Detaier

A jakie masz zdanie odnośnie zapachu , bo dla mnie po prostu śmierdzi chemią , chyba najbardziej capiący QD jaki miałem . Trochę szkoda bo mam sentyment do marki AG .

Opublikowano

yacek _b, zapach jak dla mnie nie jest wielce istotny bo dla mnie nie ma to wpływu na komfort pracy ( od wąchania mam Natty's Blue ;) ), aczkolwiek akurat mój AG nie miał jakiegoś specyficznego zapachu chemii. Był bardziej taki neutralny. Z kolei PB Spray&Gloss ma dość intensywny zapach limonki co jest jakimś plusem, choć jak wcześniej wspomniałem dla mnie mało istotny :) I tak zmienię go na inny :)

Opublikowano

Ja ostatnio zakupiłem QD firmy Finnish Kare 425 extra slick final body... jest to mój pierwszy QD więc nie mam dużego porównania jednak z efektu jestem bardzo zadowolony. Ostatnio po dokładnym myciu przy temperaturze ok +2 stopnie odparował i bardzo ładnie po lekkiej polerce wyglądał na lakierze. Tak jak sama nazwa wskazuje lakier jest gładki jak ....hmmm ;)

Kupiłem go ponieważ przed zimą nałożyłem wosk tego samego producenta Hi temp. Zapach może bez rewelki ale chemią nie śmierdzi. No a blask lakieru jakbym dopiero co położył swieżutki wosk... :-] Kropelkowanie też bardzo ładne ... jak coś polecam :)

Opublikowano
Ja ostatnio zakupiłem QD firmy Finnish Kare 425 extra slick final body

Znajomy używa od dłuższego czasu,już litry zużył i póki co złego słowa na ten produkt nie powiedział :good:

Opublikowano

Znajomy używa od dłuższego czasu,już litry zużył i póki co złego słowa na ten produkt nie p

owiedział :good:

Ostatnio położyłem coli 476 mogę zastosować teraz Finnish Kare 425?

Opublikowano

Ja ostatnio położyłem na Coli Poorboy's World Quick Detailer Plus , fajnie się dotarł przy 10C nie zostawiał mazów i b. ładnie kropelkuje

• Partner forum
Opublikowano

Znajomy używa od dłuższego czasu,już litry zużył i póki co złego słowa na ten produkt nie p

owiedział :good:

Ostatnio położyłem coli 476 mogę zastosować teraz Finnish Kare 425?

Jak najbardziej :good:

Na Collinicie 476s sprawdzają się niemal wszystkie quick detailer'y, ponieważ jest on hybrydą.

Także niezależnie czy jest to qd z carnaubą jak Poorboy's QD+, czy syntetyk jak FK 425, z Colli'm będzie grać :good:

Opublikowano

A miał ktoś styczność z połączeniem Natty's Blue + AngelWax QED?

Na aucie siedzi Nattys i chciłbym zakupić QED ale nie wiem jak mają się wzgl. siebie...

Opublikowano

A na Megsa #16 co się najlepiej sprawdzi? To też jest hybryda? Bo powiem szczerze, że trochę się zawiodłem. Na maskę nałożyłem Megsa #16 na IPA i nie za bardzo to wygląda, ani trzyma, chyba się nie lubią, za to Colli 476 na reszcie też na IPA trzyma jak zły i ładnie kropelkuje.

Opublikowano
A na Megsa #16 co się najlepiej sprawdzi? To też jest hybryda? Bo powiem szczerze, że trochę się zawiodłem. Na maskę nałożyłem Megsa #16 na IPA i nie za bardzo to wygląda, ani trzyma, chyba się nie lubią, za to Colli 476 na reszcie też na IPA trzyma jak zły i ładnie kropelkuje.

To przygotuj lakier pod wosk, a nie IPA i koniec ;)

Opublikowano
A miał ktoś styczność z połączeniem Natty's Blue + AngelWax QED?

Na aucie siedzi Nattys i chciłbym zakupić QED ale nie wiem jak mają się wzgl. siebie...

Możesz spokojnie brać. U mnie nic się nie działo po Angelwax.

Opublikowano

A mi dzisiaj ładnie auto po tym Angelwaxie kropelkowało i pod pracą fajnie te kropelki pozamarzały. :song:

• Moderator
Opublikowano
A mi dzisiaj ładnie auto po tym Angelwaxie kropelkowało i pod pracą fajnie te kropelki pozamarzały. :song:

Obserwuj jak dlugo sie ten stan utrzyma i daj znac :)

Po testach z Evo mam troche popsuta opinie o tym QD, ale moze dzieki Tobie sam go uzyje na swoim aucie :D

Opublikowano

Jak na QD to po mojemu długo jest widoczny na aucie, bo już wcześniej go nakładałem. Ale ile to było dokładnie czasu to nie powiem, bo że tak powiem nie liczyłem. ;)

Opublikowano

Podepnę się pod temat chciałbym zapytać o wersje ekonomiczniejsza czyli w Baniakach 5L lub galonach Co byście polecali?.

Auto Finesse Finale Quick Detailer

Chemical Guys Pro Detailer

FINISH KARE 425 Extra Slick Final Body Shine 3.8L

Sonax Xtreme Brilliant Shine Detailer 5L

Ew cos w tym przedziale cenowym :)