yacek _b Opublikowano 31 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2012 poprzednik był jednym z lepszych detailerów jakie miałem. Na czarnym lakierze bardzo dobrze wyciagał głębie i dawal niezły polysk, przy okazji bardzo dobrze mi sie z nim pracowało, nic sie nie maząlo itp. Dlatego ciekawi mnie nowy środek, bo jeśli bedzie lepszy to bedzie super produkt ja pitolę , podaj nazwę czego wcześniej używałeś !!! chodzi ci o Ultimate Quik Detailer bo jak tak to Gold Class Premium Quik Detailer to nie jest jego następca , Gold Class to osobna linia . Oba QD sa nadal sprzedawane . Więc jakiego wcześniej używałeś , Ultimate ?
W1Michal Opublikowano 31 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2012 sorry, chodzi mi oczywiście o Ultimate quick detailer.
Administrator Evo Opublikowano 31 Maja 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2012 Aj, to głupio wyszło trochę, tak iść w zaparte Z innej beczki - psiukał już ktoś tym po lakierze ? http://www.zymol.com/new2012sprayglaze.aspx
hasos Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2012 Stanelo na tym, ze zakupie galonowa beczulke detailera. Czy CG pro detailer jest dobrym wyborem? Jaki daje efekt wizualny? Zalezy mi na ladnym blysku. Mysle jeszcze nad Poorsem Spray and Gloss. Ktory bedzie lepszy do codziennego uzytku?
yacek _b Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 hasos - Pro Detailer dobry QD , ja jestem z niego zadowolony , trochę szybko go ubywa , ale jest to wina braku regulacji dyszy oryginalnej butelki . Ale od niedawna mam AF Finale powiem ci że Evo miał rację w swoim teście .
JM63 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 Między Pro Detailer'em, a Finale nawet bym się nie zastanawiał AF Finale
Koli_7 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 Mam oba i powiem ze według mnie CG P40 ma lepsze właściwości czyszczące i daje większy poślizg niż AF Finale.
hasos Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 AF można dostać w dużym baniaku? Dajcie proszę link do tego testu, bo nie mogę znaleźć. Czyli Spray and Gloss nie jest dobry? Mam teraz Megsa UQD i jestem zadowolony.
saddam Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=7918
hasos Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 Dzięki. Szkoda tylko, że nie ma większych pojemności. Jest gdzieś na forum jakiś test Spray and Gloss i pro detailera?
saddam Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 hasos, jest porównanie Pro Detailera do QD od Polishangel. Spray and Gloss też się chyba przewinął. Dział: Testy » Z zewnątrz.
cz@rek Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2012 Jestem dzisiaj po 1 użyciu Meguiar's Gold Class Premium Quik Detailer i niestety nie zachwycił mnie co do zalet to fakt trochę ściemnia lakier ale przynajmniej na moje oko kosztem blasku (moim zdaniem RELOAD robi to lepiej ale wymaga tez więcej pracy) i jeszcze wydaje mi się że nie kurzy się auto tak bardzo bo auto stało na dworze jakies 5 godzin po pracy i tylko trochę pyłków było na nim, co do negatywów to trochę ciężko mi się z nim pracowało znaczy mazał mi się ale może to wina szmatki bo używałem do niego (EUROW SHAG WEAVE) śliskość tez mnie nie zachwyciła. Ogólnie całą tą otoczka Premium Special do Czarnego to dla mnie taki chłyt marketingowy jeśli miałbym wybierać to pozostanę chyba przy sprawdzonym AF Finale
skiba Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2012 RELOAD robi to lepiej ale wymaga tez więcej pracy możesz rozwinąć myśl ?
cz@rek Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2012 możesz rozwinąć myśl ? Okropnie się marze i wymaga trochę więcej pracy z wypolerowaniem (nie jest to strikte QD który sam odparowuje z lakieru i wystarczy go lekko przetrzeć to jest bardziej Saelant w seju) ponoć można go rozcięczyć z woda destylowaną 1:1 i wtedy jest trochę lepiej, ale za to odpycha wodę jak szalony
pawel1380 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2012 Mam go to niebawem też przetestuję.
skiba Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2012 chodziło mi o Reloada,że wymaga wiecej pracy-jakiej ?
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 9 Czerwca 2012 Partner forum Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2012 cz@rek, mazał mi się ale może to wina szmatki bo używałem do niego (EUROW SHAG WEAVE) może nie jest na 100% winna ta fibra ale na 80% tak, niestety takie fibry jak Eurow Shag nie za bardzo lubią pracę "na mokro" dużo lepsze są do pracy "na sucho"
pawel1380 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2012 możesz rozwinąć myśl ? Okropnie się marze i wymaga trochę więcej pracy z wypolerowaniem (nie jest to strikte QD który sam odparowuje z lakieru i wystarczy go lekko przetrzeć to jest bardziej Saelant w seju) ponoć można go rozcięczyć z woda destylowaną 1:1 i wtedy jest trochę lepiej, ale za to odpycha wodę jak szalony Fakt żeby go wypolerować trzeba się troszkę bardziej namęczyć. Specyfik spoko choć nie zauważyłem jakiś wyjątkowych właściwości na czarnym lakierze.
ziomek4007 Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2012 Do tej pory na srebrnym lakierze używałem POORBOY'S WORLD SPRAY & GLOSS...podbicie efektu , ale ze się kończy chciałbym spróbować czegoś nowego i pomyślałem o FINISH KARE #425. Czy mogę spodziewać się czegoś na "+" FK i czy równie dobrze da efekt wet look
lakikwap Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2012 ziomek4007, jest bardzo fajny, próbuj śmiało, nie powinieneś się zawieść
booohal Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2012 Jaki QD będzie miał najlepsze właściwości czyszczące? Mam bardzo twardą wodę i przy tych temperaturach nie nadążam wysuszyć auta i zostaje osad. A nie zawsze chce mi się czekać do chłodniejszego wieczora. Jedyne wymaganie to rozsądna cena
dizel1982 Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2012 booohal, mam ten sam problem więc jak znajdziesz coś dobrego to daj znać. A ja tymczasem z innym problemem. Słuchajcie, używał ktoś z Was QD Carnauba Detailing spray? Taki w atomizerze, koloru fioletowego który przed użyciem należy wstrząsnąć. Nie wiem czy ja go niewłaściwie używam czy jak ale zostają mi plamy po nim. Praktycznie każde pociągnięcie fibrą znać i trzeba naprawdę ostro polerować aby to jakoś dotrzeć. To są takie plamy jakby lakier był do końca nie wyschnięty, takie ciemne. I to w ogóle nie znika. Nie mam pojęcia co jest nie tak. Czy każde QD tak ma? A może tego się używa na mokry lakier?
Marco Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2012 QD Carnabua Detailing spray?A co to w ogóle jest?
dizel1982 Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2012 To jest dokładnie CARNAUBA DETAILING SPRAY CLEARMIST DETAILER, http://www.polishedbliss.co.uk/acatalog ... cat14.html
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 14 Lipca 2012 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2012 booohal, Citrus Bling z ValerPRO bardzo dobrze czyści i jest w rozsądnej cenie, ponadto można go rozcieńczać z wodą od 1:3 do 1:5
Rekomendowane odpowiedzi