Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Budzet sie znajdzie :kox:

Takze jesli cos bylo by warte zainteresowania i spelni oczekiwania co do docierania / nie ciagniecia kurzu to napewno bym kupil

Tradycyjnie, nie patrz na slow detailery, ;) tylko kup coś z quick detailerów: Finale, albo Angelwax QED. :good:

Opublikowano

No niewiem moze glebi nadal glownie wosk po odpowiednim cleanerze ale p40 wyglada OK

Dodane po 15 minutach 56 sekundach:

Khot a masz jakis namiar na angelwax qed? Bo nigdzie nie ma

Dodane po 7 minutach 42 sekundach:

A finale pro tez jest ok? Bo tylko 5L znalazlem finale pro i niewiem czy brac w ciemno az 5L

Opublikowano

Jeszcze niedawno widziałem go, na szczęście nauczony historią z woskami kupiłem sobie całą bańkę na zaś. :D

W takim wypadku spróbuj Finale, nie bez powodu wiele osób szuka, zmienia środki a ostatecznie i tak wraca do niego. Pod względem prostoty aplikacji to jest ideał: psiknij/przetrzyj/zapomnij. :good:

Opublikowano
703860 P40 to był jeden z moich pierwszych QD bajecznie prosty w aplikacji ale przyciemnienie,głębia.... :dontknow:

Czy ktoś z Was podziela taką opinię?

Czytając wątek wręcz przeciwnie wiele osób zachwala P40.

Przerobiłem Finale, QD1, Botox, Hype, Show time, Morning Dew i zastanawiam się nad Pro Detailer właśnie, aby teraz kupić.

Opublikowano

Gdzie może leżeć problem. Naelektryzowuje się karoseria. Łapie kurz i nawet włókna z mikrofibry się przyklejają. Położony wosk Collinite 476s. ADBL QD1 po myciu. Mikrofibra Chemical Guys Ultra Plush Detailing Towel 60X43.

Nie wiem czy to nie wina QD1? Albo tak po prostu musi być, przy docieraniu to normalne zjawisko?

Opublikowano
703894 menior pisze:

Przejdź do cytowanego posta P40 to był jeden z moich pierwszych QD bajecznie prosty w aplikacji ale przyciemnienie,głębia.... :dontknow:

Czy ktoś z Was podziela taką opinię?

Czytając wątek wręcz przeciwnie wiele osób zachwala P40.

Przerobiłem Finale, QD1, Botox, Hype, Show time, Morning Dew i zastanawiam się nad Pro Detailer właśnie, aby teraz kupić.

Przepraszam, ale podbiję pytanie

• Moderator
Opublikowano

[ref]maciek-drummer[/ref], Jeśli chodzi o Pro Detailera (P40) możesz brać w ciemno. Na pewno będziesz zadowolony.

A opinie o braku głębi to wiem skąd wzięte :kox:

Opublikowano

[ref]psemo[/ref], po prostu porownujac go z np.finale,MD, Botoxem,QED,czy QW megsa P40 dodaje mniej do wygladu,tak przynajmniej ja to widzę ale rozumiem ze ktoś może widzieć coś czego ja nie widzę

Opublikowano

[ref]maciek-drummer[/ref], zgadza się QD1 wogole mnie nie przekonal,natomiast te co wymieniłem wyżej są super :good: nie wiem kwestia gustu,koloru lakieru...

Opublikowano

O to widze nie tylko ja mialem problem z kurzem po qd1.

U mnie wlasnie ciezko sie docieral i po dokladniejszym tarciue mysle lakier sie elektryzowal.

Kirde kupilbym wed na probe ale nigdzie go niema :thumbdown:

Bede polowal jeszcze ale miedzy czasie kupie cos jeszcze.

Lubie miec kilka produktow pod reka :ad:

Opublikowano

który QD z oferty shiny garage polecicie?

poważnie zastanawiam się nad:

http://www.shinygarage.pl/morning-dew-detailer-z-woskiem-1l.html

ale znalazłem też:

http://www.shinygarage.pl/shiny-garage-wet-protector-500ml.html

http://www.shinygarage.pl/shiny-garage-beads-sprawy-wax-500ml.html

http://www.shinygarage.pl/shiny-garage-quick-detail-spray-500ml.html

produkty przystępne cenowo, oczekuję zabezpieczenia lakieru i nadania połysku, do używania po każdym umyciu między kolejnymi zabiegami woskowania. nie chciałbym produktów polerskich a jedynie nabłyszczające i zabezpieczające wosk.

chyba, że polecicie coś z innej firmy?

Opublikowano

[ref=#ff3366]mihau12[/ref], spójrz na inną polską firmę - Funky Witch. Mają dwa uzupełniające się, bardzo wydajne i proste w obsłudze produkty: Botox i Amulet. SG ma w zasadzie średnią prasę, tzn. jej produkty nie uchodzą za najwyższych lotów, dwa które wymieniłem powinny Cię bardziej zadowolić.

No a na krople i połysk (choć niczego nie urywający - trochę plastikowy), król jest tylko jeden - Sonax Xtreme Brilliant Shine Detailer. :-]

Opublikowano

No a na krople i połysk (choć niczego nie urywający - trochę plastikowy), król jest tylko jeden - Sonax Xtreme Brilliant Shine Detailer. :-]

Nie zawiódłbyś się również po Polytop Velox Shine :) niedoceniony QD z fajnymi kropelkami

Opublikowano

Witam

Zamierzam zakupić niedługo po raz pierwszy QD.

Moje pytanie jest takie czy QD powinno sie dobierać także do koloru auta?

W opisie Detailer's Magic Quick Magic jest napisane że polecany do czarnych i czerwonych aut.

Posiadam auto w kolorze biała perła.Rozumiem że niekoniecznie osiągne taki efekt jak przy ciemniejszych autach?

Wosk na aucie będzie Finish \Kare 1000P.

Funky Witch Botox będzie ok czy lepszy będzie QW Amulet?

Opublikowano

Tak po każdym myciu chciałbym.Przy takim kolorze nie ma ąz takiego znaczenia jaki QD kupie?

Myślałem na FW Botox, Good Stuff Cheetah's Speed Quick Detailer lub ADBL QD1( tylko tego w sklepach stacjonarnych koło mnie nie ma w pojemności 500ml) . obojętne który kupie ?