Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To bardziej taki chwyt reklamowy ;) Ale w kazdym QD sa jakies dodatki woskow,polimerow itp.Nie tym sie powinienes sugerowac ale czego oczekujesz od QD,na takim slynnym MD np. nic nie pisze ze jest wosk ale po aplikacji,efekcie widac ze jest tam czegos bardzo duzo

Dodane po 5 minutach 39 sekundach:

Dodatek wosku temu położonemu na aucie na pewno nie zaszkodzi, a raczej go wzmocni. Takie miedzy innymi jest jedno z zadań qd...przedłużanie żywotności położonego na aucie wosku.

Jeśli bedziesz trzymał się zasady naturale na naturale sztuczniaki na sztuczniaki, bedzie ok.

Ja tam nieraz mieszalem i nic zlego sie nie dzialo :) Jak dla mnie to QD zostawia swoja dodatkowa warstwe ochronna i na tym polega to przedluzanie zywotnosci,a nie ze sie cos miesza,uzupelnia
Opublikowano

ja stosuje tylko QD z woskiem albo takie które świetnie kropelkują np Megsowy UQD, cały czas mam dobry zjazd wody i np jak nie mam czasu myć auta przez kilka tygodni bo duzo jezdze to na bezdotyku woda pięknie zlatuje za każdym razem

Opublikowano

jak mam na aucie wosk Meguiar's NXT Generation Tech Wax 2.0 Paste to po umyciu auta, moge wytrzec do sucha fibrą i położyć na to qd1 ? i dalej na aucie zostanie meguiar i dodatkowo qd1?

Opublikowano
663245 na takim slynnym MD np. nic nie pisze ze jest wosk ale po aplikacji,efekcie widac ze jest tam czegos bardzo duzo

czytałeś kiedyś opis produktu ? pisze przecież że jest z woskiem ;)

Opublikowano
663245 na takim slynnym MD np. nic nie pisze ze jest wosk ale po aplikacji,efekcie widac ze jest tam czegos bardzo duzo

czytałeś kiedyś opis produktu ? pisze przecież że jest z woskiem ;)

Chodzilo mi ze w nazwie produktu,na eksponowanej czesci etykiety nie jest zaznaczone ze z woskiem jak w co niektorych QD ;) a w opisie czy tez w skladnikach to pewnie zawsze znajdziesz jakis wosk czy polimery w QD

Opublikowano

Czy znacie jakiś dobry antystatyczny QD? Mam taki problem że droga gdzie garażuję auto strasznie się kurzy. Wystarczy że przejadę raz przez drogę i od razu całe auto zakurzone. Czy Finish Kare 146 Anti-Static Finish Restorer bedzie dobrym rozwiązaniem?

Opublikowano

Cześć, chciałem się dopytać za jakim Quick Detailerem powinienem się rozglądać w przypadku mojego Mercedesa, który został zabezpieczony 12 miesięczną powłoką Sonax Nano Lack Protect (z tego co wiem bazuje on na nano cząsteczkach krzemianu). Z góry dzięki za radę.

Opublikowano

Który z tych QD dłużej poleży na aucie?

• Sonax BSD

• ADBL QD1

Szukam QD na zimę, bo kończy mi się BSD i zastanawiam się czy kupić ten sam czy nie spróbować czegoś nowego?

Opublikowano

Próbować zawsze można, ale BSD to pewniak, nawet w tej nowej, przezroczystej butelce - ja pryskałem go zarówno na auta zabezpieczone, jak i niezabezpieczone czymkolwiek i efekt jest zawsze długotrwały, a i look uważam za całkiem przyjemny dla oka.

Cześć, chciałem się dopytać za jakim Quick Detailerem powinienem się rozglądać w przypadku mojego Mercedesa, który został zabezpieczony 12 miesięczną powłoką Sonax Nano Lack Protect (z tego co wiem bazuje on na nano cząsteczkach krzemianu). Z góry dzięki za radę.

CarPro Reload?

Opublikowano
Panowie na aucie położony sv concorso i szukam pod niego dobrego qd , niestety lotos speed ciagle niedostępny u nas i myslalem o polishangel presto , czy to najlepsza opcja ? :)

Kolego mam dokładnie ten sam zestaw co TY:)

Czekałem na Lotosa ale bez skutecznie. Zamawiam Presto. Ciekaw efektów:)

Pozdrawiam

Opublikowano
Który z tych QD dłużej poleży na aucie?

• Sonax BSD

• ADBL QD1

Szukam QD na zimę, bo kończy mi się BSD i zastanawiam się czy kupić ten sam czy nie spróbować czegoś nowego?

Przy wszystkich wadach bsd, to nawet bym na niego nie spojrzał.

QD1 zdecydowanie.

Opublikowano

Przy wszystkich wadach bsd...

...QD1 zdecydowanie.

Uuu, kolego. Poproszę te wady.

I jeszcze jedno. Powiedzmy, że BSD wytrzyma ok. półtora miesiąca, czy QD1 poleży w zimę tyle samo?

Opublikowano

Witam, szukam jakiegoś dobrego QD na położony już Pete's 53. Wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują na Chemical Guys Pro Detailer ale może zaproponujecie coś innego :D

Opublikowano

Przy wszystkich wadach bsd...

...QD1 zdecydowanie.

Uuu, kolego. Poproszę te wady.

I jeszcze jedno. Powiedzmy, że BSD wytrzyma ok. półtora miesiąca, czy QD1 poleży w zimę tyle samo?

4 tygodnie i ok. 1000km, auto garażowane.

Nie wiem ile dłużej by wytrzymał bo umyłem auto i znowu położyłem.

Opublikowano
664502 Uuu, kolego. Poproszę te wady.

dla mnie trzy podstawowe:

- "tępy" lakier, zero śliskości

- słaby look

- są qd, które aplikuje się znacznie przyjemniej

oczywiście bsd ma też plusy, ale prosiłeś o wady ;)

Opublikowano

4 tygodnie i ok. 1000km, auto garażowane.

Nie wiem ile dłużej by wytrzymał bo umyłem auto i znowu położyłem.

Piszesz o QD1?

- słaby look

Fakt, wspominałem o tym tępym lakierze, ale przyzwyczaiłem się. Ale widzę, że można mieć coś podobnego ale z łatwiejszą aplikacją.

• Moderator
Opublikowano
664522 - "tępy" lakier, zero śliskości

Jak smarujesz gołą blachę to tak, jednak przy smarowaniu auta nawoskowanego jest ślisko.

Opublikowano

Pamiętam tylko jedną sytuację kiedy bsd nie był tępy, było wtedy pochmurno z dużą wilgotnością powietrza. A tak typ jaki wosk by nie leżał było kiepsko.

Opublikowano
664502 Uuu, kolego. Poproszę te wady.

- słaby look

Dodaj do tego jeszcze masakryczne waterspoty po deszczu które na ciemnych lakierach potem ciężko usunąć.