Moderator Domel Opublikowano 12 Maja 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2016 640966 Zastanawia mnie jeszcze jeden środek: Shiny Garage Quick Detail Spray. Czym on się różni od Morning Dew niczym. no moze zapachem Ale jest gesty i ciezko sie nim pracuje. Jak dla mnie to QW a nie QD. Mam 6 litrow i nie wiem czy mi zycia braknie zeby to zuzyc...
Fitte Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2016 Domel, używałem wersji starej gęstej jak i nowej rzadkiej i jak dla mnie Quick Detail Spray jest calkowicie bezproblemowy.
Moderator Domel Opublikowano 12 Maja 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2016 Domel, używałem wersji starej gęstej jak i nowej rzadkiej i jak dla mnie Quick Detail Spray jest calkowicie bezproblemowy. zas jakies nowe wersje ?? uhhh Od kiedy ? Te ciagłe poprawki mnie męczą...
Fitte Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2016 Domel, jest taka mleczna i bardzo zółta podobno własnie tą nową wprowadzili bo ta mleczna się mazała chociaż ja nic takiego nie zaobserwowałem
Moderator Domel Opublikowano 12 Maja 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2016 640987 est taka mleczna i bardzo zółta podobno własnie tą nową wprowadzili bo ta mleczna się mazała chociaż ja nic takiego nie zaobserwowałem to ja zostane przy SG pianach i szamponach....
mario704 Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2016 Domel, używałem wersji starej gęstej jak i nowej rzadkiej i jak dla mnie Quick Detail Spray jest calkowicie bezproblemowy. zas jakies nowe wersje ?? uhhh Od kiedy ? Te ciagłe poprawki mnie męczą... nie tylko Ciebie...Iron offa już 4 wersja, piany 2 jak nie lepiej
Tommy Lee Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2016 mario704, Zapomniałeś jeszcze o sławnym lub niesławnym T&G Removerze
maciek-drummer Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2016 Panowie czy ADBL QD1 gryzie się z naturalnymi woskami ? W wątku opisowym produkt jest wzmianka, że jest kompatybilny. Czy ktoś z Was testował i może napisać jak to jest naprawdę?
nefifer13 Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2016 Finale i BSD się pozbyłem. Preferuje Optimum Instant Detailer & Gloss Enhancer. Kropelki może i nie za piękne, ale za to komfort pracy (decieranie a raczej jego brak), look, antystatyka i trwałość zarąbista.
3echo Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2016 nefifer13, mam i sobie chwalę.Szczególnie zjazd wody po nim.
canta8 Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2016 Ja również Optimum.Dodatkowym atutem jest możliwość kombinowania z rozcienczeniem
3echo Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2016 To fakt wychodzi bardzo wydajnie.Moimi ulubionymi są też QD zrobione z szamponów typu No Risne.Ma go optimum i DG.To dopiero wychodzą grosze.Praca z nim też jest przyjemna.Minimalnie na korzyść Optimum.Natomiast DG jest z woskiem i fajnie kropelkuje.Ogólnie oba godne polecenia.
canta8 Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2016 Ja zrobiłem mix. 70% OID ,30% szybkiego wosku Sonaxa. Długo nie będe szukal innego quik detailera. Jedynym byłby stary Spray and gloss od Poorboys zmiksowany z Sonaxem. Dodane po 1 minucie 58 sekundach: OID oczywiśćie w rozcieńczeniu 1/3
lolomanolo Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2016 Finale i BSD się pozbyłem. Preferuje Optimum Instant Detailer & Gloss Enhancer. Kropelki może i nie za piękne, ale za to komfort pracy (decieranie a raczej jego brak), look, antystatyka i trwałość zarąbista. Potwierdzam, Optimum i ADBL qd1 to moje dwie ulubione zabawki.
driverIN Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2016 641781 Ja zrobiłem mix. 70% OID ,30% szybkiego wosku Sonaxa. Długo nie będe szukal innego quik detailera. Już kiedyś chyba o tym pisałeś, dlatego jak tylko kupię Optimum, chcę sprawdzić również u siebie
Kopersky Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2016 Trochę poczytałem temat i nie znalazłem tego o co mi chodzi albo poznałem kilka produktów ale nie mogę się zdecydować .Chodzi mi o qd do jasnego lakieru,jest nim biała perła o nazwie "Onyx" od VW.Nie wiem czy ktoś zna ten lakier,ale jak na jasny kolor wygląda naprawdę zacnie i szukam preparatu który mocno podbiję wygląd jak i dobrze pokropelkuję Doradzicie co brać? Cena to kwestia drugorzędna.
komanch Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2016 SHINY GARAGE Quick Detailer Morning Dew zaaplikowałem swojemu pojazdowi, niestety kurz ciągnie jak głupi chyba że trafiłem na wyjątkowo zapylony dzień, nieważne, możecie mi polecić jakiś pewny QD pozbawiony efektu przyciągania kurzu? (dobry look i kropelkowanie też się liczy ale najważniejszy ten kurz!)
W1Michal Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2016 meguiars ultimate nie ciągnie kurzu i daje mega kropelkowanie
komanch Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2016 Nad meguiars ultimate właśnie się zastanawiam, jaką on ma konsystencję? da się tam wyczuć coś lepkiego? bo wszystkie lepkie i gęstsze QD będą ciągnęły kurz. Natomiast do niejakiego Finish Kare 425 Extra Slick Final Body Shine podobno nie łapie się kurz, czy to prawda?
W1Michal Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2016 nie jest lepki, jest rzadki jak woda, ja mam garaż razem z kotłownią przez drzwi wiec kurzu jest od groma i testowałem rózne spraye i megs nie łapie kurzu, oprócz tego jest jeszcze DG 951 on też nie łapie (bardziej to wosk niż qd)
GiGgS Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2016 a jaki QD którym się łatwo pracuje początkującemu? Mam Shiny Garage Morning Dew lecz ciężko jest mi go wypracować 1 psiknięcie na 1 element
komanch Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2016 Aplikacja Morning Dew jest łatwa, wystarczy drugą sucha fibrą "pomachać" po nałożeniu cieniutkiej warstwy.
Gesiu_15 Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2016 GiGgS, jedną fibra ciężko dopracować MD . Ja zawsze jadę pożniej drugą fibrą i jest pięknie
KHOT Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2016 Angelwax QED na pewno nie ciągnął mi kurzu wcale. Teraz używam Finale i jest trochę gorzej pod tym jednym względem, aczkolwiek dramatu jeszcze nie zaobserwowałem - mimo, że auto parkuje przy ulicy.
GiGgS Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2016 Ok a na większy element jak np. maska (w moim przypadku bmw e60) wystarcza wam jedno psiknięcie?
Rekomendowane odpowiedzi