luko Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2016 Collinite najlepiej kłaść na goły lakier bez cleanera. Pierwsze słyszę... ale to by się zgadzało - zawsze jak robiłem cleanerem DJ LP, po tym Colli, to miałem wrażenie, że wosk krótko trzymał (po kilku tygodniach kropelkowanie słabło). Panowie, rozumiem, że Z8 to QD? A czy coś innego .. tańszego i innej marki (tego Zaino nie ma nawet w sklepie, w którym chcę zrobić zakupy). A jeśli chodzi o woski w sprayu? Zastanawiam się, czy przy moim podejściu nie lepsze będzie właśnie takie rozwiązanie...
3echo Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2016 Luko mam podobny dylemat co Ty. I też dochodzę do wniosku,że najlepszym wyjściem będzie QD plus QW Moimi faworytami są DG#931 i DG#951 Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
tazman Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2016 kolejny qd trafił do kolekcji tym razem qd1 świetny zapach, bardzo wydajny, przy właściwym dozowaniu nie maże się i nie robi ciemniejszych plam (czarne uni więc lakier wymagający), daje naprawdę mega śliskość i niezłego kopa w wyglądzie na dobrym poziomie, choć tutaj bez szału antystatyczność na minus jak to u ADBL atomizer (nie dostałem jeszcze tego nowego z lepszego sortu ) "wciągający" butlę ogólnie bardzo fajny produkt, ciekawy jestem jak wypadnie w porównaniu z reloadem, którego też w końcu nabyłem
Fitte Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2016 Miałem raz okazje użyć ADBL QD1 i zostaje przy nim bo jest świetny Wczesniej używałem SG Morning Dew, Polytop Velox Shine, SG Quick Detail Spray, Good Stuff Cheetah's Speed i zdecydowanie najlepiej mi przypadł mi do gustu ADBL.
kicin Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2016 Również jestem po użyciu qd1 od ADBL. Plusy: -Genialny zapach, w całym garażu pachnie jagodami -Łatwość aplikacji. Wystarczy psik na element, rozprowadzenie i dotarcie drugą stroną fibry. Bez mazów itp. -Śliskość lakieru genialna -Nieźle podbija głębię lakieru Minusy: -Atomizer który "zgniata butelkę" -Nie można przesadzić z aplikacją aczkolwiek nie ma później dużego problemu z dotarciem, ot dwa ruchy więcej. W tej cenie naprawdę rewelacja. Zobaczymy jak wypadnie ze zrzucaniem wody.
luko Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2016 A czy ADBL QD1 można stosować na Colli 486?
kicin Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2016 Ja zastosowałem na miesięczny Angelwax dark Angel i nic się nie gryzło
Gregor 29 Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2016 BMWe90-http://kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=7918
CrisAGC Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2016 Panowie, szukam QD, który będzie służył mi do szybkich akcji, wycierania zacieków z myjki, zaschniętych kropel wody i generalnie do odświeżania lakieru najlepiej w każdych warunkach, a nie tylko w cieniu na chłodnym lakierze z dwoma mikrofibrami. QD jakie miałem/mam: 1. Sonax BSD - konsystencja dobra, nakładanie i polerowanie banalnie proste, jednakże zabija wet look a tego już nie chcę czynić 2. SG Morning Dew - konsystencja gęsta, dobra, wet look jeszcze lepszy, jednakże do szybkich akcji się nie nadaje, gdyż pozostawia mazy gdy się go nie dopracuje 3. Meguiars Ultimate Quick Detailer - konsystencja wodnista (w tym przypadku na +), bardzo dobry wet look, banalnie prosta aplikacja i brak problemów z mazami (nakładany niejednokrotnie na gorący lakier, w pełnym słońcu) Moje oczekiwania: - aplikacja w słońcu na rozgrzany lakier - brak problemów z mazami - podbicie wet look'a - wydajność - przystępna cena Czy obecnie jest coś co sprosta moim wymaganiom, czy muszę znów kupić Meguiars? Cena niestety trochę zaporowa, dlatego może warto rozejrzeć się na rodzimym rynku? Jakiś ADBL, SG? A może coś innego? Poleci ktoś, coś? PS. Na aucie leży Meguiars #16, więc dobrze by było, gdyby ten QD współpracował z tym woskiem
powalla Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2016 AUTO FINESSE FINALE QUICK DETAILER by się sprawdził (tzn.spełnia Twoje 4 kryteria) ale z tą aplikacją na rozgrzany lakier to chyba nie da rady ...z tego co znam , to Scholl sw10 i MEGUIAR'S ULTIMATE QUIK WAX można było w słońcu aplikować
Chat Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2016 AF spokojnie można aplikować w słońcu i na rozgrzany lakier - nawet przed chwilą przetestowalem - oby nie zostawiać do przyschnięcia. CrisAGC rozważyłbym jeszcze Zymol Spray Detailer.
Tommy Lee Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2016 CrisAGC, Od siebie polecę wspomniany ADBL lub Good Stuff QD. Oba łatwe w aplikacji, dają dobry look, są przystępne cenowo, z tym ze ADBL lepiej pachnie i daje kropelki jak świeżo po wosku. Praktycznie oba spełniają w/w wymagania. Nie wiem co ludzie widza w AF, mi zupełnie nie podpasywał. Zapach chemiczna wiśnia?, pogarsza odprowadzanie wody i dziwnie mi się marze przy nakładaniu tzn. jak na lakierze nic nie ma to jest spoko, ale jak już coś jest to zbija się w kropelki i zaczyna mazać.
W1Michal Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2016 po za tym mi Finale złapał mi kurz, jak psikałem Meguiarsem był spokój. ogólnie środek taki sobie, zły nie jest ale drugi raz go nie kupie. Tak czy siak Ultimate megsa to jeden z lepszych detailerów i sprawdza mi sie zawsze nie zaleznie od warunków i daje mega zjazd wody i nie łapie kurzu
Trololo Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2016 CrisAGC, ja od siebie z tych najłatwiejszych jakie używałem to PB Spray and Wipe, Czerwonego Megsa i wspomniany Good Stuff
Bastek1980 Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2016 Jaki QD polecalibyście na Fusso Coat? Czy można (bez skutków ubocznych tj. skrócenie trwałości Fusso) stosować na niego MD?
Maacul Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2016 Jaki QD polecalibyście na Fusso Coat? Czy można (bez skutków ubocznych tj. skrócenie trwałości Fusso) stosować na niego MD? Kładę MD na Fusso Coat i wydaje mi się, że nawet nieco podbija efekty Fusso
menior Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2016 Tez cala zima mi przeszla na takim polaczeniu i bylem mega zadowolony Dodam ze trudnosci w wypracowaniu MD o ktorym tak glosno to dla mnie jakis mit Nakladalem w przeroznych warunkach i zero problemow...To chyba moj ulubiony QD
menbit Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2016 Jaki QD polecacie do SOFT99 - Fusso Coat 12 Months Wax Light color? Obecnie mam AUTO FINESSE FINALE QUICK DETAILER 500ML - DETAILER Z CARNAUBĄ , ale niestety zauważyłem, że kropelkowanie pada po nim..... Iść w stronę ich marki Fukupika? czy szukać coś innego ? (żeby łatwo i przyjemnie się na nim pracowało, podbijało efekt i nie łapało kurzu )
3echo Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2016 Ja na ten wosk stosuję DG#931 rozcieńczony w odpowiednich proporcjach.Spisuje się znakomicie. Ale najrozsądniejszym zakupem będzie QD od SOFT99 wytapane z Galaxy S5 Neo
maciek-drummer Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2016 Dodane po 42 sekundach: 640705 Jaki QD polecacie do SOFT99 - Fusso Coat 12 Months Wax Light color?Obecnie mam AUTO FINESSE FINALE QUICK DETAILER 500ML - DETAILER Z CARNAUBĄ , ale niestety zauważyłem, że kropelkowanie pada po nim..... Iść w stronę ich marki Fukupika? czy szukać coś innego ? (żeby łatwo i przyjemnie się na nim pracowało, podbijało efekt i nie łapało kurzu ) Bardzo fajnym detailerem od Softa jest Luxury Gloss
KHOT Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2016 Bardzo fajnym detailerem od Softa jest Luxury Gloss Ma tylko jedną wadę... ciągnie kurz jak głupi, powtórka z tego co się działo na King Of Kurz niestety.
CrisAGC Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2016 Dzięki Panowie za odpowiedzi. Z tych które mi podaliście jestem skłonny wybrać coś między: 1. Good Stuff QD 2. ADBL QD1 Quick Detailer Niestety pozostałe propozycje są znacząco droższe, a tym razem ogranicza mnie budżet. Zastanawia mnie jeszcze jeden środek: Shiny Garage Quick Detail Spray. Czym on się różni od Morning Dew i czy spełnia on moje wwymagania, przedstawione w poprzednim poście? Może warto go rozważyć?
Fitte Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2016 CrisAGC, Good Stuff oraz SG Quick Detail Spray są bezproblemowe w aplikacji aczkolwiek wizualnie jak i hydrofobowo dupy nie urywa. Bierz ADBL QD1, bedziesz na pewno zadowolony. Aplikacja dosyc łatwa, wizualnie bardzo dobrze a kropelki podobnie jak po wosku
Rekomendowane odpowiedzi