Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki Panowie :good:

Dodane po 3 godzinach 18 minutach 32 sekundach:

Mam jeszcze jedno pytanko. A co polecacie na jasny lakier? Co może dać dobry efekt? Na lakierze siedzi soft fusso coat.

Opublikowano

Siemano,

Szukam jakiegoś QD na lato. Wosk na lato mam CG Pete's. Myslałem nad PB SPRAY & GLOSS lub FK Extra Slick. Moze cos innego? Chce taki QD aby nie popsuł nałozonego Pete's-a (ochrona, kropelkowanie itp)

Polecilibyscie cos? :)

Opublikowano

Jak ktoś szuka taniego i nie sprawiającego żadnych problemów przy docieraniu to polecam qd od carchem.

Nie da on takiego efektu jak morning dew itp. ale wynagradza to łatwością w pracy. Do użycia po każdym myciu jak znalazł.

Opublikowano

a pod nattys blue nada sie fk 425? nie bedzie sie gryzc?

nattys ma carnauba i czytałęm ze trzeba qd z carnaubą pod taki wosk a fk 425 chyba nie ma jej

• Dystrybutor
Opublikowano
Jak ktoś szuka taniego i nie sprawiającego żadnych problemów przy docieraniu to polecam qd od carchem.

Nie da on takiego efektu jak morning dew itp. ale wynagradza to łatwością w pracy. Do użycia po każdym myciu jak znalazł.

masz na myśli ten koncentrat czy gotowy produkt?

• Dystrybutor
Opublikowano

spróbuj tego koncentratu wychodzi taniej ;) rzeczywiście fajny gd do usunięcia waterspotów i do lekkiego podbicia wyglądu

• Dystrybutor
Opublikowano

może ja się wypowiem, różnica będzie w ocenie będzie mocno subiektywna czyli inaczej cieżko stwierdzić różnicę

Opublikowano

miałem qds, jak dla mnie Carchem łatwiejszy w pracy, ten od SG jest mimo wszystko bardziej gęsty

w kwestii wyglądu raczej podobnie, oba dają jak napisał e36ace lekkie podbicie wyglądu

• Moderator
Opublikowano
No mam dylemat czy na jasny lakier kupić QD Softa Fokupika czy SG Morning Dew. Ktoś pomoże?

QD SF nie mialem ale SG MD to bardziej wosk w plynie - ciezko sie go wypracowuje. Zalezy co chcesz robic - spray&wipe to to nie jest.

Kup lepiej ADBL QD1 albo AUTO FINESSE FINALE, albo FK 425 albo 146

Opublikowano

QD SF nie mialem ale SG MD to bardziej wosk w plynie - ciezko sie go wypracowuje. Zalezy co chcesz robic - spray&wipe to to nie jest.

Kup lepiej ADBL QD1 albo AUTO FINESSE FINALE, albo FK 425 albo 146

Zależy mi na podbiciu blasku i głębi koloru. No i ewentualnie żeby nie osłabił kropelek bo na aucie siedzi Soft Fuso Coat

Opublikowano
Mam teraz dwa AF Finale i ten od ABDL i powiem wam, że cieżko mi powiedzieć który lepszy:) Nasza marka robi robotę :good:

po dwóch dniach padł mi w ADBL spryskiwacz , cholera jasna :x , fajny środek , ciekawa butelka , ale taki badziew montować to wstyd...

Opublikowano

Ja posiadam SG Morning Dew, AF Finale, Zaino Z8 oraz CG Pro Detailer, dla mnie osobiście ten ostatni najprzyjemniejszy i najłatwiejszy w pracy, do tzw spray/wipe to najlepszy wybór, teraz planuje zakup ADBL QD1 aby sprawdzić co to z tego będzie :)

Opublikowano

Z8 bardzo spoko, używam go raz na jakiś czas, ze względu na cenę tego specyfiku :) Kropelkuje dość dobrze i fajne podbija look na pewno o kilka ładnych procent od pozostałych moich QD