Yachu Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2016 Ja ze swojej strony mogę polecić Soft99 Luxury Gloss. Super przyciemnia, lakier staje się śliski, bardzo dobry wet look. Kropelki też miodzio.
bmelon Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2016 Użyłem QD AF Finesse i po jego nałożeniu na lakierze powstały jasno ciemne smugi, plamy. Zastanawiam co może być powodem? Wcześniej położony był wosk Soft99 Kiwami. QD był nakładany na dworze i użyłem do tego ścieżkę od Sonaxa. Jak się tego teraz pozbyć? Dzięki za info.
marco80 Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2016 Fukupika to raczej quick wax.na mnie wrażenia nie zrobil Na mnie też a jeszcze miałem problemy z aplikacją (czarny lakier)po prostu zostawały mazy i trzeba było się przyłożyć przy docieraniu a wtedy już nie szło łatwo i na pewno nie było quick, zmieniłem na Mainz Hype (niestety już niedostępny)i jestem zadowolony look fajny i z dotarciem nie ma żadnego problemu
canta8 Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2016 Z tego co czytam na Forum,to większość produktów Soft 99 sprawia kłopoty na czarnych lakierach. Na forach zagranicznych ludzie piszą podobnie. Plamy,smugi,mazy. Trzeba pozostać chyba przy produktach sprawdzonych
Dannyy88 Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2016 Ja na ciemnym lakierze nie miałem zadnych problemow. Na czarnym tez z reszta, smugi mogłeś moze miec po tym ze auto miałeś nie domyte
powalla Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2016 Mam wosk fusso 12 mies i teraz fukapiku i na granatowym lakierze żadnych ww. rzeczy nie zauważam, więc może to mikrofibry musicie dobre kupić?
W1Michal Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2016 temperatura ma duży wpływ, jak sie pryska w temp 10 stopni i niżej jest masakra z dotarciem praktycznie większości środków
W1Michal Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2016 po prostu latem jest prościej bo jest ciepło i środek po przetarciu odparowywuje i wystarczy machnąć dwa razy i spolerowane a jak jest zimno maże sie wszystko jak diabli. Można pryskać i jak jest chłodno ale wiąże sie to z tym że trzeba sie więcej namachać a i tak gdzie nie gdzie są zamazy
radek7155 Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2016 Qd W zimie warto aplikować w ogrzewanym garażu czy coś bo poniżej 12 stopni jest ciężko trzeba po prostu być niesamowicie cierpliwym i oddanym bo inaczej zostają mazy które nie wyglądają zaciekawie
KHOT Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2016 621573 temperatura ma duży wpływ, jak sie pryska w temp 10 stopni i niżej jest masakra z dotarciem praktycznie większości środków No ale wśród nich raczej nie ma Finale o którym pisze bmelon. Nakładałem go na ciemny panzergrau na różne woski przy niskiej temperaturze i nigdy nie było problemu, więc jego bym wykluczył i szukał problemu gdzie indziej - albo w wosku, albo w fibrze.
powalla Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2016 albo w ilości dozowania produktu ...
marco80 Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2016 Ja na ciemnym lakierze nie miałem zadnych problemow. Na czarnym tez z reszta, smugi mogłeś moze miec po tym ze auto miałeś nie domyte Po prewashu i myciu na dwa kible trudno mieć brudne auto,fibry mam dalej te same(nie marketowe) i nie mam żadnych problemów teraz,po prostu wyrażam swoją opinię, nie lezał mi ten środek a jest ich tyle na rynku że każdy znajdzie coś fajnego dla siebie
tazman Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2016 ja 30 stycznia nakładałem morning dew i od tego czasu auto nie myte, jazda praktycznie codziennie w deszczu i jestem pełen podziwu jak to cholerstwo siedzi na lakierze zdrowo kropelkuje również po bokach auta, wcześniej oczywiście na aucie nic nie leżało
Geniusz Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2016 Ja tak samo, MD sobie świetnie radzi i nawet mazow mi juz nie zostawia w niskich temp
Maciuś Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2016 Panowie.. Jaki proponujecie QD do samochodu o czarnym kolorze, na którym siądzie najprawdopodobniej Fusso. Auto używane hobbistycznie, ew do dojazdów dla fanu do pracy. QD ma mi służyć do szybkiego ogarnięcia samochodu po dojechaniu na zlot. Chciałbym ominąć Quick typu TK, SG swego czasu na początku używałem SmartWaxa (byłem zadowolony), aczkolwiek trzeba próbować nowych rzeczy ADBL QD, Luxury Gloss od soft99 czy totalnie coś innego? Pozdrawiam!
Moderator psemo Opublikowano 17 Lutego 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2016 CG Pro Detailer - będziesz zadowolony. Łatwo, szybko, bezproblemowo.
W1Michal Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2016 AF Finale jest fajny, ale osobiście na czarnym stosuje DG 951, pomimo że jest to spray wax a nie detailer, ewentualnie Megs ultimate
Chat Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2016 Mam czarną perłę. Na sztuczny wosk lub hybrydę polecam fikupikę. Super wet look i jak widzę jest też dość trwała. Na wolfgangu pięknie się prezentuje. Albo z autoglyma rapid detailer w wersji profesjonalnej lub SG MD. CG ze względu na zawartość carnauby wolałbym na jakiegoś naturala.
Ronol Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 Hej - na aucie leży Fusso Coat 12 Months Wax Dark jaki QD ? // priorytety to: - pogłębienie koloru - mega weet look - względna trwałość, aby po jednym deszczu nie spłynął
marcelinho93 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 dołączam się do pytania kolegi też leży mi na aucie fusso i jaki teraz dobrac qd ?
WaxItCar Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 Hej - na aucie leży Fusso Coat 12 Months Wax Darkjaki QD ? // priorytety to: - pogłębienie koloru - mega weet look - względna trwałość, aby po jednym deszczu nie spłynął QD niczym powłoka kwarcowa ADBL QD1, Fukupika, FK425, BSD, Shiny Garage QDS, Mainz Hype i wiele innych Zawsze możesz mieszać 70% FK425 + 30% BSD
W1Michal Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 ja polece Megsowy Ultimate, bardzo fajny produkt i mega trwały, zjazd wody jak po wosku. O ile nie jestem jakimś fanem Meguiarsa to trzeba przyznać że mają kilka świetnych produktów
Rekomendowane odpowiedzi