grzes123 Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2011 Trochę oldświeżę temat. Właśnie co nabyłem Dodo SN z all4auto. Polecam sklep :-) Super kontakt, szybko i dostałem trochę gratisów; to miłe ! Jak tylko znajdę czas nałożę ten wosk na mojego Szkodnika a potem będę obserwował wygląd i trwałość. Wszystko udokumentuję i opiszę. Do tej pory robiłem tylko na hybrydach (gównie Colli, Megs 16, Megs Ultimate).
marszo Opublikowano 5 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2011 Witam, OStatnio kupiłem DJ Blue Velvet, lakier przygotuje AG SRP, planowałem po SRP nałożyć politurę, a następnie DJ BV. Czy położenie politury nie osłabi wosku ?
yesfan Opublikowano 5 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2011 marszo, poszedłbym inną drogą, najpierw dobry, czysty cleaner (np. Dodo Juice Lime prime), a na to wosk, bez politur i glazów itp.
malkolm Opublikowano 5 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2011 szczególnie że LP zawiera olejki , też mi się wydaje najlepszym wyborem
marszo Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2011 Mhm... przy następnych zakupach muszę uwzględnić tą pozycje Dzięki chłopaki
theOne Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2011 Jak się ma dj purple haze do pb nattys red? Chodzi mi o łatwość aplikacji, trwałość itp. :>
ANB Karol Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 używalem jednego i 2 szczerze PB nie zrobiło na mnie wrażenia na czarnym lakierze i nie powiem ci ile trzymał bo po ok 3 4 tygodniach zastąpiłem go właśnie DJ i ten jest jak dla mnie świetny a co za nim przemawia łatwość zakupu sampli aplikacja bezproblemowa po nałożeniu można iść na spokojnie 2 piwka i wrócić z fibrą kilka ruchów i śladu nie ma zapach wyśmienity i 30ml starczyło mi na 5 aplikacji mojego kombiaka A4 i trzyma spokojnie 2 miechy w tym myty co tydzień. Wieć polecam DJ
Sucre Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 Miałem styczność z oboma woskami, kilkukrotnie nakładałem je na swoje auta. Co do aplikacji jeden jak i drugi bardzo fajnie dają radę, nie ma problemu z pollerowaniem. Co do trwałości do dodo juice wytrzymywał góra 3 tyg i ogóllnie kropellkki dawał średnie, natys za to potrafił wytrzymać dwa miesiące i piękknie kropelkuje.
ANB Karol Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 ilu ludzi tyle opini tylko nie wiem skąd się bierze sie taka rozbierzność w wypowiedziach
lakikwap Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2011 Inne przegotowanie powierzchni, inne uzytkowanie i pielegnacja itp. Itd. A w koncu gust i preferencje wlasciciela
theOne Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2011 Miałem właśnie brać natty's red, ale zainteresowałem się zestawem dodo juice do czarnego, ponieważ wszystko oprócz ph chciałem kupić osobno, a że w zestawie taniej, to postawiłem na purple haze, a z resztą to tylko 30ml, więc ew. długo nie będę się męczyć Pod ph mam zamiar wrzucić black hole, ciekawe jak się zgrają, pewnie długo wosk nie wytrzyma
kempus Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2011 Właśnie dziś miałem okazje woskować Blue Velvet, po raz pierwszy w życiu używałem produktu ze stajni DJ i muszę przyznać, że jest bardzo miły w użytkowaniu. Aplikacja, ścieranie - nie ma najmniejszego problemu, nawet w słońcu. Poszedł pod Achilles'a i SCG7 od Meg'sa. Zobaczymy ile wytrzyma, ale przecież nie o to w tej zabawie chodzi
rufus295 Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2011 Pod ph mam zamiar wrzucić black hole, ciekawe jak się zgrają, pewnie długo wosk nie wytrzyma Auto stoi pod chmurką, 1000km miesięcznie jazdy, co 10 dni mycie( w tym proszek się zdarzy) i 2 miesiące spokojnie wytrzymał w takiej kombinacji ( z DJ LP).
theOne Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2011 ale z black holem na pewno się osłabi...
tOmtOm Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2011 U mnie DJ Purple Haze położony na Black Hola trzyma już dobry 2 miesiąc i żadne chmurki mu nie straszne
maya Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2011 U mnie DJ Purple Haze położony na Black Hola trzyma już dobry 2 miesiąc i żadne chmurki mu nie straszne a jaki cleaner użyty ? lakier po korekcie ? jaki kolor ?
rufus295 Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2011 ale z black holem na pewno się osłabi... @2 miesiące z PB BH to jak dla mnie aż nadto
tOmtOm Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2011 maya, clean dedykowany DJ, kolor czorny
Tworek Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2011 ale z black holem na pewno się osłabi... Osłabi czy też nie, z racji tego że jest to tak przyjemna praca z tymi produktami mógł bym to robić nawet co 2 tygodnie. W moim przypadku PB BH + FK 1000p. Po PB BH przynajmniej wiem co jest czarne, a co nie
theOne Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2011 No to mnie zmotywowaliście Ale przed tymi przyjemnościami, będę musiał zrobić małą ręczną korektę
kaffel123 Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2011 theOne, Na twoim lakierze jeżeli to ten z podpisu, to ręczną korektą to wiesz co możesz. Pogłaskać lakier
firmek Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2011 Mini update odnosnie supernatural - nalozony w polowie maja, wytrzymal do polowy lipca, czyli tak 2 miesiace. Zdjec nie ma bo chyba kazdy widzial jak wyglada padniety wosk, do tego lakier jest zabrudzony, wymaga glinki.
yacek _b Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2011 firmek , czyli to co wcześniej pisałeś , że supernatural ci padł to był przedwczesny alarm ?
firmek Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2011 Odnioslem wrazenie, ze efekt swiezego wosku byl dosyc krotkotrwaly. Potem nastepowala powolna i rownomierna degradacja. Teraz kropelkowanie na plaskich powierzchniach zupelnie sie skonczylo. Chociaz to ile u mnie wytrzymal wosk wcale nie oznacza, ze wytrzyma tyle samo na innym aucie. Lakier jest jakos dziwnie mocno zabrudzony jak na ta pore roku, normalnie glinkuje 2 razy na wiosne i przed zime a teraz bez glinkowania na pewno sie nie obejdzie.
Rekomendowane odpowiedzi