KapselK Opublikowano 20 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 EDIT: DLUX siedzi na felgach od 18.11.2018, od listopada do kwietnia przejechały dokładnie 8850 km, od 12.04.2019 do 02.12.2019 leżakowały na strychu. 2 grudnia zostały założone na auto i do dzisiaj zrobiły dokładnie 2313 km co w sumie daje przebieg 11163 km. Kropelkowanie trochę siadło, ale przypominam, że to jest ich drugi sezon. Domywanie ok, zrzut wody zdecydowanie słabszy. Na upartego samą demineralką pod ciśnieniem się "umyje" i dla większości zwykłych obywateli byłby czyste, ale ja traktuje je szamponem + pędzelek. Foty poniżej. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paki112 Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Pozwolę sobie podczepić swoje doświadczenie z Fx Protect Wheel Armour Powłokę aplikowałem rok temu na nowe felgi, dokładnie 30 marca. Moja aplikacja pozostawiła wiele do życzenia, ale był to mój pierwszy kontakt z powłoką. Myślałem na początku, że nic z tego nie wyszło. Na samochód felgi wleciały 04.04 i jeździły do 15.11. W tym czasie przejechałem jakieś 6-7k km, może trochę więcej Zdjęcie z 04.04 I z dnia 15.11 Dzisiaj je wyciągnąłem aby przygotować setup przed założeniem. Umyłem En-jee i tak to wygląda Przebieg może nie jest jakiś duży, ale powłoka chyba ma rok trwałości (nie pamiętam, więc nawet przy aplikacji żóltodzioba dobrze się trzyma, fajnie odpycha wodę) Tyle ode mnie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 test powłoki wkrótce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paki112 Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 @rygryss co do docierania miałem identyczne spostrzeżenia... na tamtym etapie wiedziałem, że muszę zebrać nadmiar i nie było co zbierać I miałem wrażenie, że momentalnie kończy się produkt na aplikatorze 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 21 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 EDIT: 20.03.2020, felgi zrobiły łącznie do tej pory 13301 km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 @KapselK już delikatnie krzywo, ale patrząc na przebieg, to bajka. Podbij GS Rims i będzie jak nówka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jondi Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 Panowie czyli ostatecznie aplikować i nie docierać? i czy można kłaść 2 warstwy @e36ace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 21 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 @david2888 niedługo przesiadka na letnie, nie będę podbijać, tylko wleci kolejny raz DLUX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jondi Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 52 minuty temu, KapselK napisał: @david2888 niedługo przesiadka na letnie, nie będę podbijać, tylko wleci kolejny raz DLUX. Twoim zdaniem lepiej się sprawdził od FX? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 21 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 @Jondi moim zdaniem tak. Wystarczy spojrzeć na wcześniejsze posty w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jondi Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 @KapselK No właśnie mam mieszane uczucia bo u Ciebie niby wygląda jak by Dlux lepiej się sprawdził ale biorę też pod uwagę odczucia użytkownika a nie tylko kropelki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 1 godzinę temu, Jondi napisał: Twoim zdaniem lepiej się sprawdził od FX? Zdecydowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 21 Marca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 Dodam tylko ze dlux siedział u mnie w aucie na codzień na plastikach 30 tys i dopiero zaczął umierać powoli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 Dlux świetnie leży na felgach i plastikach i kosztuje 130 zł tyle po rabatach mozemy go dostać w przystępnej cenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Wczoraj dobiegł końca mój test DLUX'a, jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Wczoraj zimowe koła wymyte i tu miłe zaskoczenie bo domywanie bardzo proste, wewnątrz wystarczył jeden przejazd pędzel + woda z szamponem. Generalnie cały czas traktowałem felgi wodą z szamponem i kilka razy oprysk Green Starem przy okazji zimowych akcji na bezdotyku. Wczoraj używałem ADBL VL oraz Wheel Cleanera od ExCede. Druga rzecz, która mnie zaskoczyła to kropelkowanie na świetnym poziomie. Aplikowałem DLUX'a 18 listopada 2018, łącznie koła w dwa zimowe sezony zrobiły dokładnie 14 022 km. Wczoraj zaaplikowałem DLUX'a na nowo. Buteleczką 30 ml zrobiłem 3 komplety felg 17", zostało jeszcze z 5 ml. 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FR86 Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 W dniu 4.04.2019 o 12:20, Szurszur1 napisał: ja na czarne lakierowane felgi nakładałem i w po jednej feldze zrezygnowalem bo takie mazy było widać że japie... ale w końcu szkoda mi było wydanej kasy, to zaaplikowałem, przecierałem, przywarło pyłu z mikrofibr, wypolerowalem ile da rady i jako tako jest, ale nigdy wiecej na czarne Mam pytanie, jaki preparat nakładałeś? Też mam czarny połysk i się zastanawiam. FX Protect Wheel Armour 15ml czy CarPro Cquartz DLUX? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi