KapselK Opublikowano 26 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Apdejt: przebieg 1697km i 41 dni. Felgi myte dzisiaj ExCede Wheel Cleaner 1:5. Fotos: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 27 Grudnia 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 Czy brud i pył z klocków schodzi lepiej ?? Jak bez powłoki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 27 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 @BiałyGTi zdecydowanie. Tym razem auto nie było aż tak brudne jak przy poprzedniej aktualizacji i brud podczas samego płukania ładnie zszedł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor e36ace Opublikowano 27 Grudnia 2017 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 jeśli masz możliwość umyj rękawicą felgi i szamponem, bieżąca pielęgnacja kwasiorem skróci życie powłoki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 28 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 ExCede to zasada. Zrobię sobie słabsze stężenie, albo sam szampon z wodą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Obserwuje bacznie. Mi dlux wytrzymał dokładnie sezon letni i zmarl. Nigdy nie psikany kwasem, zawsze tylko deiron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 13 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Na razie aktualizacji nie będzie, ponieważ temperatury u mnie cały czas na minusie. Przy pierwszej okazji temperatur in plus będzie auto ogarnięte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielusinek Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 @KapselK jak tam powłoka, żyje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 25 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 @daniel2 planuję to sprawdzić w przyszłym tygodniu, temperatury mają być plusowe, ten tydzień mam zawalony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielusinek Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 @KapselK rozumiem, na pokojnie, pośpiech niewskazany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 1 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Apdejt: Przebieg 4315km i 78 dni . Warunki były ciężkie, były Tatry, była SŁowacja, autostrady, mróz, śnieg, błoto pośniegowe i sporo deszczu. Tym razem felgi umyte rękawicą i samym szamponem. Dużo mniej wody zostało na felgach po płukaniu niż za ostatnim razem. Fotos: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 @KapselK Jak powłoka się trzyma , w zimowych warunkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 8 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 @Crasher ostatnie aktualizacje to zimowe warunki. W tym tygodniu na mycie się nie zapowiada, może jedynie bezdotykowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 @KapselK Jak sie trzyma powloka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 @Crasher nie wiem. Nie jeżdżę na zimówkach w sezonie letnim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Fail, myślałem ze zmieniasz tylko oponę. Wybacz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 8 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Od aplikacji minął rok, przebieg zanim zmieniłem felgi na letnie około 9000-9500 km. Zimowe koła ogarniałem w sobotę, myślałem, że powłoka padła, od kwietnia felgi leżały na strychu, nieumyte. TW sobotę felgi dostały dawkę Wheel cleanera od ExCede, VL od ADBL oraz Pricka. Od siebie dodam, że domywanie było znacznie łatwiejsze, nie tyle strona zewnętrzna, która była myta częściej, ale strona wewnętrzna, gdzie zalegał brud z całego okresu jazdy na zimówkach. Teraz moje pytanie, mam Dlux'a i chciałem go położyć w tym roku, mogę go kłaść na felgi czy muszę jakoś ściągnąć reszti Wheel Armour'a? Zdjęcia: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 7 minut temu, KapselK napisał: mam Dlux'a i chciałem go położyć w tym roku, mogę go kłaść na felgi czy muszę jakoś ściągnąć reszti Wheel Armour'a? Na początek standardowe tg i deiron, Cleaner żeby dogłębnie oczyścić, Odtłuścić i jechać z dluxem. Jeżeli o to pytasz: Nie musisz specjalnie zaprzęgać pasty, maszyny i polerować, cleaner wystarczy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 8 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 1 minutę temu, ghost napisał: Na początek standardowe tg i deiron, To już było w sobotę. Zrobię jak radzisz, cleaner i wipe out. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 2 minuty temu, KapselK napisał: cleaner i wipe out. Co do wipeouta, to po odtłuszczaniu odczekaj przynajmniej 40-60minut, potem aplikacja powłoki. A jak nawet chwilę dłużej to pozytywnie wpłynie to na trwałość powłoki. Osobiście nigdy nie byłem fanem agresywnych odtłuszczaczy detailingowych lub lakierniczych zmywaczy silikonu. Jak się okazało nie tylko ja mam takie spostrzeżenia. Obejrzyj oatatni film MX Nowicki o powłokach Nanolex. Były wzmianki właśnie o lakierze. Mocniejszy środek oczywiście lepiej odtłuszcza, ale też zachodzi zjawisko, które o ile pamiętam nazwali "otwieraniem porów lakieru". Wnioski były takie że popadanie w skarajności jest złe, za łagodne słabo odtłuści, za mocne wpłynie na lakier i wiązanie się z powłoką. Tak czy siak najlepiej odczekać by środek solidnie odparował, a powłoka dobrze się związała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 8 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 @ghost nie pali mi się, i tak planuję Dlux'a kłaść w weekend. Jutro zrobię akcję cleaner + wipeout, sobota Dlux. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szurszur1 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 ja na czarne lakierowane felgi nakładałem i w po jednej feldze zrezygnowalem bo takie mazy było widać że japie... ale w końcu szkoda mi było wydanej kasy, to zaaplikowałem, przecierałem, przywarło pyłu z mikrofibr, wypolerowalem ile da rady i jako tako jest, ale nigdy wiecej na czarne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lodowa Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 hej . może jako użytkownik obu produktów dasz znać który bardziej Ci "leżał" ? jaki był bardziej skuteczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 9 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 @lodowa felgi zimowe dopiero będę ogarniać to wrzucę fotki jak to wygląda po prawie roku czasu. W tym roku jak starczy FX to chce położyć na zimówki - lewa strona FX, prawa strona DLUX. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 28 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 EDIT: DLUX siedzi na felgach od 18.11.2018, od listopada do kwietnia przejechały dokładnie 8850 km, od 12.04.2019 leżakują na strychu. Chciałem kłaść DLUXa w tym roku ponownie, ale dziś umyłem felgi i siedzi dość fajnie więc zostanie na kolejny sezon. Poniżej fotki kropelek, zrzut wody bardzo fajny, od strony wewnętrznej identyczna sytuacja. Patrząc na fotki z poprzednich updejtów DLUX radzi sobie lepiej niż Wheel Armour. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi