Łukasz Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 A ja mam takie pytanie czy po użyciu last touch meguiars nie usunie on wosku (NXT 2.0 paste wax)? Nie usunie - możesz spokojnie używać
metys Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 johnx, na wosk nie będzie miał zgubnego wpływu, ale jego właściwości czyszczące są w moich oczach mizerne (rozrobiony 1:1). Zapach rewelacyjny. Doskonale nadaje się jako odświeżacz powietrza w domu.
R0N1N Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2010 johnx, na wosk nie będzie miał zgubnego wpływu, ale jego właściwości czyszczące są w moich oczach mizerne (rozrobiony 1:1).Zapach rewelacyjny. Doskonale nadaje się jako odświeżacz powietrza w domu. metys, a po co rozrabiasz go 1:1 do czyszczenia lakieru?? Rozcieńczanie jest zalecane tylko w przypadku używania go jako lubrykanta do glinki - nierozcieńczony niezbyt się do tego nadaje. A z tym zapachem to się zgadzam.
metys Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2010 nierozrobiony jest niewiele lepszy. Nie chcę zbytnio ganić tego produktu, bo wyśmienicie daje sobie radę z innymi zadaniami, ale szczerze mówiąc są i lepsze QD. Do glinki jest super, tylko ma jedną wadę taśma nie chce się kleić do elementów na które spadł LT
TWes Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2011 Ja mam tak że np rano wyjeżdżam czyściutkim autem z garażu, jadę na zajęcia te jakieś ~20km i mam taki lekki nalot na lakierze - wtedy lecę z dusterem a potem QD myślicie że bardzo mu szkodzę? Na chwile obecną nie jestem wstanie tego sprawdzić bo lakier jest skatowany okropnie ale że szykuje się do korekty to chciałbym zmienić trochę swoje przyzwyczajenia i nie koniecznie się uczyć po korekcie P.S. nie mówie o takim mega piachu na lakierze jakiego teraz pełno na ulicach tylko o takim lekkim nalocie na lakierze (choć to i tak pewnie piach )
Administrator Evo Opublikowano 22 Marca 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2011 Ja po przejeździe 100metrów po naszych ulicach nie dotknął bym lakieru niczym, zanim nie spłukałbym go wodą.
MM.MM Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2011 Polecam kompresor a potem ewentualnie umyć auto.
Lukas G Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2011 Osobiscie na zakurzone auto QD uzylem raz... nie wiem czy da sie to zrobic tak zeby nie zarysowac lakieru, mi sie nie udalo a kurz byl naprawde niewielki, kolo 2km przejechane przez miasto. Uzyte UQD od megsa i trzy swierze fibry. Od tamtej pory zakurzone auto albo delikatnie przecieram california dusterem albo poprostu myje.
piterka9 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Oplukanie woda jest chyba najbezpieczniejsze. Ja po tym czasem przecieram go recznikami papierowymi, zeby nie pozostaly slady po kropelkach (zazwyczaj tylko szyby). 15 min i po robocie
MyszaKr Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Oplukanie woda jest chyba najbezpieczniejsze. Ja po tym czasem przecieram go recznikami papierowymi, zeby nie pozostaly slady po kropelkach (zazwyczaj tylko szyby). 15 min i po robocie recznikami papierowymi - na lakierze mogą bardzo rysować.
lakikwap Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 ecznikami papierowymi - na lakierze mogą bardzo rysować. no po ręcznikach papierowych zostają okrutne rysy.. znam to z autopsji
piterka9 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Juz sie o tym niestety przekonalem jakis czas temu. Wiec jak napisalem nie stosuje tego czesto (chodzilo mi o to ze kilka razy zanim zobaczylem efekty po zimie) i teraz to tylko delikatnie przecieram szyby. Mamy jakas brudna wode chyba bo biale slady zostaja po niej. Korekte lakieru po swoich wyczynach zamierzam zrobic na dniach, bo w koncu zmienila sie pogoda. Przymierzam sie tez do zakupu Fluffy Dryer 90x60cm.
vhs Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 A co powiecie tego typu szczotce : http://www.showcarshine.pl/462-monster- ... etrza.html
aro_77 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Jak juz to wybralbym: http://www.mrcleaner.pl/monster-shine-c ... p1395.html
piterka9 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Hmm. Nie wiem. Troche to tanie w porownaniu np z tym http://www.all4auto.pl/adjustable-body- ... Path=41_97. Ale nie zawsze cena przeklada sie na jakosc. Jakbys wyprobowal to daj znac o efektach
vhs Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Podałem ją dla przykładu, wiadomo że potrzebna by była większa. Może ktoś korzystał z tego rozwiązania ?
MyszaKr Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2011 Pytanie: Taki produkt jak tu na aukcji, http://allegro.pl/elektryczna-szczotka- ... 67010.html Czyli typowy Duster z allegro za <20 PLN Miał ktoś doświadczenie ? Jak to zbiera kurz, rysuje ? Myślę bez właczania tych obrotów, bo wtedy to chyba może być kiepsko
TWes Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2011 Mysza przecież to się można nie źle namachać żeby całe auto odkurzyć... ja mam dużego duster od Mrcleanera i maska na dwa ruchy... Zreszta ten "duster" co wrzuciłeś ma pewnie jakieś syntetyczne włókna (pewnie jakiś plastik)... Za to do środka może by się przydał...
Moderator Domel Opublikowano 1 Lipca 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2011 Mysza przecież to się można nie źle namachać żeby całe auto odkurzyć... ja mam dużego duster od Mrcleanera i maska na dwa ruchy... Zreszta ten "duster" co wrzuciłeś ma pewnie jakieś syntetyczne włókna (pewnie jakiś plastik)... Za to do środka może by się przydał... hello ktory http://www.mrcleaner.pl/?podkat=&do_sea ... ery=duster masz ?
MyszaKr Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2011 Ja zamówie, nawet do domu się przyda. Tomek powiedz tylko któego dustera masz i jak z rysowaniem lakieru, ja codzienie mam kurz na aucie bo pod firmą tak stoje żę będzie się auto kurzyć a wkurza mnie to strasznie Potem nawet jak spadnie mały deszcz to przez ten kurz auto robi się brudne
TWes Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2011 Ja mam ten: http://www.mrcleaner.pl/monster-shine-c ... p1087.html - trudno wyczuć na ile lakier się rysuje, wiesz pełno swirli wiec trudno się zorientować które są nowe:P Minus jest taki że jedno przetarcie i duster do prania...
MyszaKr Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2011 Noo ja zamawiam tego california duster.
H4mm3R Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2012 I jak Panowie spisują się te dustery?
KaZ102 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 Właśnie też jestem ciekaw jak się spisują, sam używam QD ja się trochę zakurzy autko.
TMsk Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2013 te drogie dustery różnią się głownie tym że maja parafinę A więc wystarczy kupić zwykłą szczotkę do kurzu i nasączyć ja parafiną która kosztuje grosze. TYLKO TERAZ PYTANIE JAKĄ PARAFINĘ KUPIĆ?
Rekomendowane odpowiedzi