Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 14.10.2017 o 00:01, Funky Witch napisał:

Czekamy na info od testeratorów :D

Auto musi niestety czekać, będzie wymuszony test dłuższego leżenia bez mycia, bo ostatnio się na trochę inną chemię przerzuciłem: :dry:

Ul3RcsGm.jpg

• Moderator
Opublikowano

No wiec pierwsza aktualka moja po rownym tygodniu jak siedzi na masce

Auto tydzień stało pod chmurka padał deszcz świeciło słonce :mrgreen: było fajnie, liście lecą a ptaki odlatują :D jesień na całego

Powiem tak różnice widać gołym okiem i już teraz wiem który lepszy i który wygra, myślę ze po zdjęciach tez macie takie odczucie

Lewa Strona Alien 51

Prawa Hipnotic Icon

20171020_191319.jpg

20171020_191338.jpg

Alien - Jestem w maga szoku ze to tak wygląda :/ wodę odpycha tak jak odpychało czyli radzi siebie dobrze chodź gorzej niz Hipnotic Icon a krople zobaczcie sami Żenada

20171020_191401.jpg

Hipnotic Icon -  Woda ucieka jak po świeżym kropla nadal ładne, kształtne

20171020_191430.jpg

Opublikowano

Nie liczy się. Swirle i rysy masz :D

A tak serio to bardzo intrygujące. Być może będzie fajnym woskiem na wiosnę. Będziesz go zdejmował czy leży dopóki nie umrze ?

• Moderator
Opublikowano
35 minut temu, Strus napisał:

Swirle i rysy masz :D

Aa no mam i kuje mnie to w oczy za kazdym razem :( po zimie bede działal z tym autem na razie musi zostac tak jak jest niestety . Zostaje na masce az zniknie bo ciekaw jestem ile posiedzi 

Opublikowano
12 minut temu, BiałyGTi napisał:

Zostaje na masce az zniknie bo ciekaw jestem ile posiedzi 

Bardzo mnie to cieszy. Będę obserwował

Opublikowano

Przyszła pora i na mnie :) Trochę się przeciągnęło z racji przesyłki na peryferia, później cały tydzień pogody nie było, ale ostatecznie udało się przeprowadzić test.

Krótka relacja z przygotowania auta znajduje się tutaj:

W tym temacie skupię się tylko na wosku. Dziękuję firmie @Funky Witch za przysłanie testerka wosku aż do Austrii. Dodatkowo w paczce znalazłem fibrę Blast from Salem, którą postanowiłem wykorzystać do docierania wosku. Bardzo fajnie :good:

IMG-20171018-_WA0000.jpg

Sam wosk przy pierwszym kontakcie z nosem przypominał mi trochę Colli 476 złamany delikatnie wanilią. Dla mnie jest ok. Po ogarnięciu auta cleanerem Dodo Juice Lime Prime Lite przystąpiłem do woskowania :)

20171027_134416.jpg

20171027_134425.jpg

Wosk poleciał na lewą stronę od taśmy. Pierwsze wrażenie... Super szklisty i fajna śliskość.

20171027_134430.jpg

20171027_134440.jpg

20171027_134808.jpg

20171027_134818.jpg

Niestety rys nie maskuje, widać to na 2 kolejnych fotach.

20171027_134824.jpg

20171027_134920.jpg

Następnie wosk poleciał na całe auto. Testerek spokojnie wystarczył na tego sedana więc jest bardzo wydajny. Nawet ok 1/3 mi zostało.

20171027_142918.jpg

20171027_142930.jpg

20171027_142945.jpg

20171027_142949.jpg

20171027_142954.jpg

20171027_143003.jpg

20171027_143015.jpg

20171027_143035.jpg

20171027_184756.jpg

20171027_184806.jpg

Efekt jaki pozostawia podoba mi się bardzo. Jeśli ktoś ma ogarnięte auto (bez rys, swirli) to będzie to bez wątpienia super wisienka na torcie :) Wspaniale podbija śliskość i szklistość lakieru.

Aplikacja jest banalna, może nawet aż zbyt banalna o ile można tak powiedzieć. Wosk nakładałem przy temperaturze kilku stopni powyżej zera (mogło być w okolicach 10) a mimo to rozpływał się na lakierze jak masło. Pozostawiony na kilka minut nie wysychał jak typowe twarde woski tylko mam wrażenie że wręcz się rozlewał :) Docieranie?! Fibrą dołączoną do testera obleciałem całe auto a i 2 takie spokojnie bym jeszcze dotarł. Aplikacja tego wosku jest jak marzenie, znika pod fibrą po 1 przetarciu. Wosk idealny dla początkujących. Mógłbym go nakładać codziennie :) Auto skończyłem wieczorem więc nie było sensu lać wody, ale w najbliższym czasie wrzucę jakieś dodatkowe zdjęcia przy świetle dziennym, oraz z kropelkami.

• Super 1
  • Moderator
Opublikowano

Mija 2 tyg od ostatniej aktualizacji a 3 tyg od nałożenia wosków

Sprawa wygląda ciekawie  :P tym bardziej ze auto dość dużo robi kilometrów

Deszcze, śnieg, grad po drodze :) wiec łatwo nie było

Alien 51 totalna klęska  :P znikł i to dosłownie, nie wiem czy on tak ma bo kładłem go pierwszy raz czy nie odpowiada mu cleaner czy jeszcze cos innego

Hipnotic Icon ładne krople znikły, wodę odprowadza gorzej ale odprowadza wiec cos tam jeszcze siedzi mysle ze jeszcze z tydzien badz dwa poleży, sadze ze to i tak bardzo dobry wynik jak na taka pore roku, w lato zapewne do 3 miesięcy spokojnie da sobie rade

Teraz foty :P

20171101_181953.jpg

20171101_182008.jpg

• Dziękuję 1
  • Moderator
Opublikowano
24 minuty temu, BiałyGTi napisał:

Sprawa wygląda ciekawie  :P tym bardziej ze auto dość dużo robi kilometrów

ale to jest TYLKO opłukane czy myte rękawicą i szamponem ?

• Moderator
Opublikowano
12 minut temu, Domel napisał:

ale to jest TYLKO opłukane czy myte rękawicą i szamponem ?

Myte szamponem i rekawica w domu . A za mam myjnie bezdotykowa 50 m od chaty to podjechalem i oplukalem auto 

@Domel specjalnie dla ciebie :)

Przed chwila pod domem

• Moderator
Opublikowano
Godzinę temu, BiałyGTi napisał:

Myte szamponem i rekawica w domu . A za mam myjnie bezdotykowa 50 m od chaty to podjechalem i oplukalem auto 

@Domel specjalnie dla ciebie :)

nie, nie to że nie wierzę czy coś - to tylko pytanie czy ten efekt "na sucho" wprost po myjce - czy było szamponowane wcześniej - bo to dość ważne :)

• Moderator
Opublikowano

@Domel nie no spoko :P nie osadzam cie ze nie wiezysz czy cos :p. Jak robie testy to staram sie zawsze umyc auto szamponem bo wiadono ze myjka nie domywa i zawsze brud zostaje. Chodz sadzilem ze beda szly łep w łep ale widac juz teraz ze FW jest na duzym prowadzeniu 

• Moderator
Opublikowano
6 minut temu, Funky Witch napisał:

Ale na serio bardzo zaskoczył mnie Alien.

No nie tylko ciebie nakladajac aliena jako przeciwnik icona mialem nadzieje ze przy okazji testow bedzie fajny pojedynek miedzy woskami a tu klapa :P zawiodlem sie totalnie na Alienie ale za to jestem miło zaskoczony jak zachowuje sie wiedźma :). Test trwa az zniknie wosk. Zobaczymy ile jeszcze wytrzyma w takich warunkach 

@Funky Witch a takie pytanko Bonus :P dla czego 76 ?? Jest to jakis rocznik czy przypadkowe cyfry ?? 

• Master
Opublikowano
2 godziny temu, Funky Witch napisał:

Gęba mi się uśmiecha od ucha do ucha :)

@Funky Witch Gratulacje !!! :rolleyes:

Wreszcie pojawiły się woski. A ja jestem fanem raczej właśnie takich zabezpieczeń.

2 godziny temu, BiałyGTi napisał:

dla czego 76

numer próbki ? :biggrin: jakieś procenty ? :biggrin:

p.s.

przydał by się do porównań jakiś zawodnik, który nie spłynie po 3 tygodniach :mrgreen:

Opublikowano
4 godziny temu, Funky Witch napisał:

Hypnotic Icon 76 RULEZ!

Dobre bo polskie :) ( trochę politycznie , ale co tam... )

• Moderator
Opublikowano
6 godzin temu, kecav napisał:

przydał by się do porównań jakiś zawodnik, który nie spłynie po 3 tygodniach

cos na wiosne pomyśle  :P damy do boju zymola i cos jeszcze  :)

Opublikowano
6 godzin temu, kecav napisał:

@Funky Witch Gratulacje !!! :rolleyes:

Wreszcie pojawiły się woski. A ja jestem fanem raczej właśnie takich zabezpieczeń.

numer próbki ? :biggrin: jakieś procenty ? :biggrin:

p.s.

przydał by się do porównań jakiś zawodnik, który nie spłynie po 3 tygodniach :mrgreen:

Hej, 

Dziękuję :)

76 to ogólnie liczba procentowa wosków w składzie produktu. Traf chciał, że cyfra ma jeszcze związek ze mną samym :)

Bardzo lubię woski i nie przepadam za powłokami. Jako Funky Witch miałem okazję wprowadzić je do oferty. Ale jestem old school dziad i powłok nie będzie. No, chyba że.......;)

Opublikowano
W dniu 2.11.2017 o 11:28, BiałyGTi napisał:

Mija 2 tyg od ostatniej aktualizacji a 3 tyg od nałożenia wosków

U mnie niestety test już zakończony. Po ~1000 km w deszczu, błocie i parkowaniu pod chmurką oba woski skończyły się na tyle, że nie ma sensu tego kontynuować. Czuć jeszcze śliskość Ikony na dachu, ale boki auta już są jedną wielką taflą po obu stronach.

Desirable odrobinę lepiej zrzuca wodę po opłukaniu na bezdotyku (i długiej chwili, bo woda spływa ślamazarnie): 

MvftXRih.jpg

...ale po umyciu szamponem jest podobnie:

IMO Ikona będzie genialnym woskiem letnim, łatwość smarowania, docierania, śliskość lakieru są pierwszorzędne i nakładania go to sama przyjemność. A dodatkowo wygląda świetnie, bardzo udany wosk moim zdaniem. :P 

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Wczoraj wreszcie mogłem wrzucić wiedźmowy duet na swoje auto :) Także poleciało standardowe mycie z glinką, ręcznie cleaner Lemon Peeling i na koniec Hipnotic Icon 76 limitowana edycja z wyciągiem z napletka Samuraja :D

20180414_143733.jpg

Efekt na zdjęciach poniżej. Mega szklistość lakieru, stał się bardzo śliski. Praca z woskiem to czysta przyjemność :) Bezproblemowo można nałożyć na cały samochód i dopiero potem docierać. Całe auto obleciałem fibrą na której leży wosk :shock: także nie ma mowy o zapychaniu się fibry woskiem. Fibra to Blast from Salem czyli 500gsm. Teraz pozostaje testować trwałość. Jak poleży z 2 msc to jako wosk letni nie będę miał mu nic do zarzucenia ;)

20180414_173233.jpg

20180414_173235.jpg

20180414_173250.jpg

20180414_173305.jpg

• Lubię to 4
  • Super 4