Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam serdecznie oglądających i czytających :)

Trafiło mi się autko troszkę zapuszczone i takie które chyba nie widziało odkurzacza od wielu wielu lat (albo nigdy).

Ale do rzeczy: Audi 2001 model A6, do pracy cała masa różnego rodzaju chemii widocznej na zdjęciu, a także kilka takich specyfików które do zdjęcia zbiorowego nie załapały się jak między innymi świetny HDCC czy APC ADBL, jeśli chodzi i narzędzia to tak jak widać oraz odkurzacz sucho mokro Karcher WD5.400 oraz Puzzi 8/1c, kompresor i różnego rodzaju ssawki i dmuchawki ;)

1506872022-800-x-600px-chemia.jpg

A tutaj nasz bohater w całej okazałości:

1506872204-800-x-600px-drzkierdol.jpg

1506872204-800-x-600px-drzkierprzel.jpg

1506872205-800-x-1067px-dywkier2.jpg

1506872205-800-x-600px-fotkier.jpg

1506872358-800-x-1067px-fotkietyl.jpg

1506872358-800-x-600px-kanapatyl.jpg

1506872358-800-x-1067px-podkanapa.jpg

1506872359-800-x-600px-podkanapa2.jpg

1506872359-800-x-600px-podlkier.jpg

1506872359-800-x-600px-podloga.jpg

1506872359-800-x-600px-podlok.jpg

1506872359-800-x-1067px-podlok2.jpg

1506872359-800-x-600px-progtyl.jpg

1506872359-800-x-600px-tuneltyl.jpg

Pomocnik wymiękł i musiał troszkę odsapnąć jak zobaczył co nas czeka  ;)

1506872359-800-x-600px-pomocnik.jpg

Tak to mniej więcej wyglądało, czasu miałem mało więc musiałem się mocno sprężać, niestety nie mam zdjęć po nałożeniu dressingów na plastiki i zabezpieczeniu kierownicy czy mieszka od biegów, gdyż właściciela już prawie stali pod garażem i czekali na odbiór, ale zdążyłem po ogarnięciu na szczęście zrobić kilka fotek. A byłbym zapomniał, gdzieś wcześniej musiało przejść "korektę" lakieru, śladu po polerce widać z odległości kilku metrów, ale nie odzywałem się, nie mój cyrk nie moje małpy.

Efekt końcowy:

1506872940-800-x-1067px-czysty1.jpg

1506872940-800-x-1067px-czysty2.jpg

1506872940-800-x-1067px-czysty3.jpg

1506872940-800-x-600px-czysty4.jpg

1506873114-800-x-600px-czysty5.jpg

1506873114-800-x-600px-czysty6.jpg

1506873114-800-x-1067px-czysty7.jpg

1506873114-800-x-600px-czysty8.jpg

1506873114-800-x-600px-czysty9.jpg

1506873114-800-x-600px-czysty91.jpg

1506873114-800-x-600px-czysty92.jpg

1506873308-800-x-600px-czysty93.jpg

1506873309-800-x-600px-czysty94.jpg

Jak pewnie słusznie zauważyliście nie zrobiłem żadnego zdjęcia bagażnika, sam nie wiem jak to się stało, ale wyszedł całkiem nieźle :)

Posted

Różnica mega :) jak można tak zapuścić auto.. trochę mało zdjęć, szkoda że nie ma żadnych 50/50 i w trakcie prac. 

• Moderator
Posted

W szoku jestem jak mozna miec taki chlew bo inaczej tego nazwac nie mozna. Ale zrobiles kawal dobrej roboty widac efekty :) szkoda tylko ze wlasciciel na pewno nie bedzie dbal dalej. Po takim syfie przychodzi mi tylko jedno do glowy auto rolnika 

Posted

Ile co się zeszło z takim brudasem? Wyciagales fotele i prales podłogę?

Posted
Ile co się zeszło z takim brudasem? Wyciagales fotele i prales podłogę?
Dokładnie, również jestem ciekaw ile zeszło z tym "gadem" ?

Wyklikane ze smartfona...

Posted

@BiałyGTi Nie nie, nie było to auto rolnika :D

Jeśli chodzi o pracę trzeba pamiętać też o suficie, który też wymagał sporo pracy a co za tym idzie i czasu, @Zdroja0 @SylPio tak wyciągałem wszystkie fotele, odkręcałem też te boczki przy tylnej kanapie, podłogę prałem i szorowałem kilka razy - całość dla jednej osoby to prawie dwa dni.

Posted
[mention=20115]BiałyGTi[/mention] Nie nie, nie było to auto rolnika
Jeśli chodzi o pracę trzeba pamiętać też o suficie, który też wymagał sporo pracy a co za tym idzie i czasu, [mention=20651]Zdroja0[/mention] [mention=14842]SylPio[/mention] tak wyciągałem wszystkie fotele, odkręcałem też te boczki przy tylnej kanapie, podłogę prałem i szorowałem kilka razy - całość dla jednej osoby to prawie dwa dni.
W moim odczuciu dużo pracy jak na dwa dni (maraton). Pacjent zreszta na taki czas był cieżki. Tym bardziej Zawsze staram sie pracować z pewnym marginesem czasu (chociaż czasem się nie da) bo mam świadomość tego, że coś można zrobić lepiej... Mimo iż przeciętny Kowalski jest w szoku na plus jak widzi auto. Fajnie wyszło... Muszę pokazać koledze bo też wozi sie tym modelem i bardzo o niego dba

Wyklikane ze smartfona...

Posted

Robiłem A6 C6. Było w lepszym stanie i też mi się zeszło 2 dni. A jak z $ jeżeli można spytać?

Posted

robota świetnie wykonana! Jak znam życie właściciel nawet nie zdaje sobie sprawy ile musiałeś włożyć w to pracy... a szkoda, może byłby jakiś napiwek :laugh:

Posted

Świetna robota! Co prawda mam lekki niedosyt zdjęciowy, bo uwielbiam oglądać przed i po takich szczurów :)
 Z ciekawości ozonowałeś wnętrze czy nie było, aż takiej potrzeby, bo po tym co tu widać to podejrzewam, że za miło to tam nie pachniało :)
Na tym zdjęciu ( trzecie od góry) to jakaś psia sierść na przełącznikach szyb  i uchwycie drzwi?  

Posted

Żeby było śmieszniej psa nie mają, to jest brud i tyle :D, ozonować musiałem ponieważ jakiś czas temu (nie wiem jaki) wylała im się z woreczka mozzarella razem z tym mlekiem, ponoć śmierdziało tak że przed wejściem otwierali drzwi i dopiero po chwili można było wejść. Ozonuję zawsze przed nałożeniem dressingów, ona ładnie i delikatnie później pachną.

Ale to nie jest mój nr 1, mam lepszego, użytkowany przez rodzinę, dzieci do szkoły itd., jak znajdę fotki to coś wkleję, jeśli chodzi o kasę, o której mało kto chce tutaj pisać (tabu), to ja takie prace wyceniam w granicach 350-450, jeśli komuś nie odpowiada to się żegnam, nie targuje się przy takich egzemplarzach.

• Lubię to 1
Posted

O kurcze, niezły śmietnik, ale robota profi! Szkoda, że tak mało zdjęć z prac, ale rozumiem, że ukończenie było ważniejsze :D

Posted

@zmorka dzięki za info co do $$ bo mało kto o tym pisze. Dobra robota za to kase. Myśle że klient nie ma na co narzekać.

Posted
14 godzin temu, zmorka napisał:

jeśli komuś nie odpowiada to się żegnam, nie targuje się przy takich egzemplarzach.

Wychodzę z tego samego założenia, to mój czas, moje środki i mój kręgosłup. ;) Robota profi, ciekawe ile w takiej czystości to pozostanie. :mrgreen:

Posted

Przed sprzątaniem nie chciałbym w tym aucie przejechać nawet 100m. Masakra. Naprawdę "podziwiam" jak można w takim smrodzie jeździć i dopiero przy takim stanie wnętrza zdecydować się na jakieś sprzątanie. Sama robota ogarnięta wzorowo :) choć szkoda że zdjęcia są tylko przed/po a nie ma żadnych z prac :)

Posted

Nigdy bym nie uwierzył że ktoś jeździ w takim syfie, jako auto służbowe ok, bo nikt nie będzie swojego czasu wolnego przeznaczać na sprzątanie a szef nie zapłaci dodatkowo i woli żeby pracownik pracował niż auto sprzątł , bo auto może być brudne on nim nie jeździ. Ale mim zdaniem BHP , sanepid czy ona instytucją powinna się zainteresować taki autem... Dla dobra pracowników.

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

• 4 months later...
Posted

Hej robota kosmos! Lubię oglądać takie przemiany. Zapytam z ciekawości, jakim stężeniem ogarnąłeś plastiki?

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Posted

smród musiał być okropny w takim samochodzie, szczególnie po tej mozzarelli :D tylko dwa dni? jestem pod wrażeniem, ja bym połowę pierwszego dnia chyba spędził na bluzganiu jaki syf :D

• Haha 1
Posted

Ale to nie jest "najgorsza sztuka" jaka wpadła w moje ręce. Niestety padła karta na której miałem całą dokumentację fotograficzną i nie mogę się pochwalić, ale co ma wisieć nie utonie.

Posted

Wstyd oddać komuś taki syf do ogarnięcia ,ale na na szczęście nie wszyscy się wstydzą:)   

• 1 month later...
Posted
W dniu 2.10.2017 o 08:20, zmorka napisał:

Żeby było śmieszniej psa nie mają, to jest brud i tyle :D, ozonować musiałem ponieważ jakiś czas temu (nie wiem jaki) wylała im się z woreczka mozzarella razem z tym mlekiem, ponoć śmierdziało tak że przed wejściem otwierali drzwi i dopiero po chwili można było wejść. Ozonuję zawsze przed nałożeniem dressingów, ona ładnie i delikatnie później pachną.

Ale to nie jest mój nr 1, mam lepszego, użytkowany przez rodzinę, dzieci do szkoły itd., jak znajdę fotki to coś wkleję, jeśli chodzi o kasę, o której mało kto chce tutaj pisać (tabu), to ja takie prace wyceniam w granicach 350-450, jeśli komuś nie odpowiada to się żegnam, nie targuje się przy takich egzemplarzach.

Miałem podobny case u teścia przyszłego :) rozwalił mu się na fotelu woreczek z kapustą kiszoną, i zanim dojechał do domu to wszystko poszło w kanapę, jeździł tak rok czasu.
O dziwo wyprałem to wszystko (chyba 4 krotne pranie tego miejsca) zestawem od ADBL (mix prewash pro + APC pro + woda do rozcieńczenia 1 do 9) a do płukania rinse. Potem do reszty presprawy dolałem wodę i wyprałem już wszystko bez podsufitki (tylko lekko przetarłem bardzo słabym roztworem i mikrofibrą). Po wymyciu plastików poszedł grubo PBNL i zapach kiszonki już nie wrócił :)

A metoda u teścia ta sama. Wyjazd z garażu, krótkie wietrzenie i można jechać. Aż mi to zaczęło przeszkadzać i wziąłem się za wypranie tego :D

Robota profi! Co do ceny to i tak uważam, że za taki stan to co podałeś to minimum...

• Lubię to 1
  • 11 months later...
Posted

Robota na prawdę super. Też mi się wydaje, że ta cena to mało jak na tyle roboty 🙂

• Lubię to 1