Skocz do zawartości

Wheel Sealant / Wax - dedykowane zabezpieczenie do felg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, chciałem spytać czy na felgi wymalowane na czarny mat+ polerka nadaje się wosk FK1000 Hi Temp? Zda to egzamin czy polecilibyście coś innego?

Jak najbardziej. To jest dobra propozycja na sam początek bo świetnie sprawdza się zarówno na felgach jak i lakierze - 2 w 1 ;)

• Odpowiedzi 426
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Coś wiadomo kiedy pojawi się małe pudełeczko autobahna w sprzedaży ? Na razie niedostępny.

coś tam wspominali w dziale SV, że nie szybciej jak za miesiąc będą mieli dostawy.

Opublikowano

Będzie jakaś różnica czy zastosuję do felg FK Hi-temp, czy RimWax czy Colli 845? Czy jeden pies co zastosuję. Chociaż chodzi mi po głowie Rim Protect od 4nano.

• Moderator
Opublikowano

FK1000 pewnie dluzej polezy niz Colii, a co do RimWaxa to nie wiem.

Opublikowano
Chociaż chodzi mi po głowie Rim Protect od 4nano.
mi wytrzymał 8 miesięcy i nie był to konkretny zgon, jak ktoś ma taki problem jak ja czyli mega pylące klocki to produkt naprawde daje rade, na drugim aucie fk1000 leci co 3 miesiące i felgi praktycznie cały rok domywam bez problemu bezdotykowo
Opublikowano
mi wytrzymał 8 miesięcy i nie był to konkretny zgon, jak ktoś ma taki problem jak ja czyli mega pylące klocki to produkt naprawde daje rade, na drugim aucie fk1000 leci co 3 miesiące i felgi praktycznie cały rok domywam bez problemu bezdotykowo

A przez te 8 m-cy to ile km zrobiłeś? mniej więcej

Opublikowano
około 15 tyś

@blaszczu- przeca napisałem...

Ja dostałem od 4nano jeszcze w fazie testów Rim Protecta i o ile nie byłem zadowolony z aplikacji to reszta wyszła wypas

Opublikowano
około 15 tyś

@blaszczu- przeca napisałem...

Ja dostałem od 4nano jeszcze w fazie testów Rim Protecta i o ile nie byłem zadowolony z aplikacji to reszta wyszła wypas

Racja na początku myślałem, że mowa o FK :P

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ten środek jest skuteczny w usuwaniu wszelkiego rodzaju brudów, nawet takich które wydawałoby się ciężko będzie usunąć.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Panowie mam do Was pytanie otoz sprawdzialem swoje zapasy i okazalo sie ze mam niewielka ilosc pasty FK1000p a wiec mam taki plan

Etapy:

- dokladne mycie

- usuniecie smoly

- glinka

-srp

Po takiej "akcji " zakladam alumy na auto i smigam z 1-2 tyg az dojda do mnie zapasy z PL tzn FK1000p i inne zabawki i potem sciagam fele myje je dokladnie , przejezdzam IPA i nakladam wosk FK1000 p - co myslicie o takim planie ?

Fele musze nalozyc w ten weekend bo temp po 10-15 stopni w NL i szkoda mi zimowek katowac bo prawie nowe sa ...

Co mylicie o tym planie ?

• Moderator
Opublikowano

Zamiast "ipy" ktora tylko odluszcza, dal bym jakis cleaner, co znacznie poprawi trwalosc zabiegu.

A ja dalbym cleaner by oczyscic powierzchnie i dopiero potem odluscil ipa. Na tak przygotowana powierzchnie walilbym FK1000.

Opublikowano

Beny.rac, pokusiłbym się też jeszcze o użycie w tzw. "międzyczasie" Iron-X lub pochodnej, jeśli masz gdzieś w arsenale :)

Opublikowano

A ja dalbym cleaner by oczyscic powierzchnie i dopiero potem odluscil IPA. Na tak przygotowana powierzchnie walilbym FK1000.

+1

sam tak właśnie robię ;)

• 1 rok później...
Opublikowano

Odszczurzanie - Prickbort – mycie – glinka – mycie – cleaner Dodo Juice Lime Prime – IPA – FK1000 - 4nano Rim Protect

Czy taka kolejność będzie dobra

Opublikowano
Odszczurzanie - Prickbort – mycie – Glinka – mycie – cleaner Dodo Juice Lime Prime – IPA – FK1000 - 4nano Rim Protect

Wywal FK z tego zestawienia bo smarowanie rim protectem po wosku mija sie z celem. Rim protect musi miec zupelnie jalowa powierzchnie.

Panowie pytanie o ChG WheelGuard- jaka on ma konsystencje? Czy to jest bardziej stezaly budyn czy bardziej twarda pasta? Pytam, bo moj lezal caly dzien w paczkomacie a bylo ok 30st :kox:

Opublikowano
Wywal FK z tego zestawienia bo smarowanie rim protectem po wosku mija sie z celem. Rim protect musi miec zupelnie jalowa powierzchnie

ok. Dzięki.

Opublikowano
Odszczurzanie - Prickbort – mycie – Glinka – mycie – cleaner Dodo Juice Lime Prime – IPA – FK1000 - 4nano Rim Protect

Wywal FK z tego zestawienia bo smarowanie rim protectem po wosku mija sie z celem. Rim protect musi miec zupelnie jalowa powierzchnie.

Panowie pytanie o ChG WheelGuard- jaka on ma konsystencje? Czy to jest bardziej stezaly budyn czy bardziej twarda pasta? Pytam, bo moj lezal caly dzien w paczkomacie a bylo ok 30st :kox:

jest bardziej stezaly budyn :good: taki właśnie jest.

Opublikowano

jest bardziej stezaly budyn :good: taki właśnie jest.

podziekowal za info ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tak wygląda na felgach Sonax BSD zobaczymy na jak długo wystarcza fele umyte APC szamponem wcześniej Prixem Prickbotem

P1030242.jpg

P1030239.jpg

Opublikowano

Ja również używam Sonaxa PNS i jak dla mnie jedyna alternatywa dla dedykowanych produktów :good: za mniejszą cenę mamy produkt do karoserii i kół :)