blaszczu Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 Witam, chciałem spytać czy na felgi wymalowane na czarny mat+ polerka nadaje się wosk FK1000 Hi Temp? Zda to egzamin czy polecilibyście coś innego? Jak najbardziej. To jest dobra propozycja na sam początek bo świetnie sprawdza się zarówno na felgach jak i lakierze - 2 w 1
MarrciN Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 Coś wiadomo kiedy pojawi się małe pudełeczko autobahna w sprzedaży ? Na razie niedostępny. coś tam wspominali w dziale SV, że nie szybciej jak za miesiąc będą mieli dostawy.
kedar Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2013 Będzie jakaś różnica czy zastosuję do felg FK Hi-temp, czy RimWax czy Colli 845? Czy jeden pies co zastosuję. Chociaż chodzi mi po głowie Rim Protect od 4nano.
Moderator krd Opublikowano 5 Lutego 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2013 FK1000 pewnie dluzej polezy niz Colii, a co do RimWaxa to nie wiem.
Carire Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2013 kedar, kładź FK, bardzo dobry produkt i sprawdza się na felgach bardzo dobrze
daniels Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2013 Chociaż chodzi mi po głowie Rim Protect od 4nano. mi wytrzymał 8 miesięcy i nie był to konkretny zgon, jak ktoś ma taki problem jak ja czyli mega pylące klocki to produkt naprawde daje rade, na drugim aucie fk1000 leci co 3 miesiące i felgi praktycznie cały rok domywam bez problemu bezdotykowo
kedar Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2013 Chociaż chodzi mi po głowie Rim Protect od 4nano. mi wytrzymał 8 miesięcy i nie był to konkretny zgon, jak ktoś ma taki problem jak ja czyli mega pylące klocki to produkt naprawde daje rade, na drugim aucie fk1000 leci co 3 miesiące i felgi praktycznie cały rok domywam bez problemu bezdotykowo A przez te 8 m-cy to ile km zrobiłeś? mniej więcej
blaszczu Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 Apropo pytania kolegi - używał ktoś Rim Protect od 4Nano?
daniels Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 A przez te 8 m-cy to ile km zrobiłeś? mniej więcej około 15 tyś @blaszczu- przeca napisałem... Ja dostałem od 4nano jeszcze w fazie testów Rim Protecta i o ile nie byłem zadowolony z aplikacji to reszta wyszła wypas
blaszczu Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 A przez te 8 m-cy to ile km zrobiłeś? mniej więcej około 15 tyś @blaszczu- przeca napisałem... Ja dostałem od 4nano jeszcze w fazie testów Rim Protecta i o ile nie byłem zadowolony z aplikacji to reszta wyszła wypas Racja na początku myślałem, że mowa o FK
mister31 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Chociaż chodzi mi po głowie Rim Protect od 4nano. mi wytrzymał 8 miesięcy i nie był to konkretny zgon, jak ktoś ma taki problem jak ja czyli mega pylące klocki to produkt naprawde daje rade, na drugim aucie fk1000 leci co 3 miesiące i felgi praktycznie cały rok domywam bez problemu bezdotykowo Ten środek jest skuteczny w usuwaniu wszelkiego rodzaju brudów, nawet takich które wydawałoby się ciężko będzie usunąć.
Beny.rac Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Witam, Panowie mam do Was pytanie otoz sprawdzialem swoje zapasy i okazalo sie ze mam niewielka ilosc pasty FK1000p a wiec mam taki plan Etapy: - dokladne mycie - usuniecie smoly - glinka -srp Po takiej "akcji " zakladam alumy na auto i smigam z 1-2 tyg az dojda do mnie zapasy z PL tzn FK1000p i inne zabawki i potem sciagam fele myje je dokladnie , przejezdzam IPA i nakladam wosk FK1000 p - co myslicie o takim planie ? Fele musze nalozyc w ten weekend bo temp po 10-15 stopni w NL i szkoda mi zimowek katowac bo prawie nowe sa ... Co mylicie o tym planie ?
karol54 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Tydzien temu taki sam zabieg przeprowadzilem, tył lapie kurz trzeba uzyc szczotki i wody pod cisnieniem, nie jestem do konca zadowolony.
faraon3021 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2013 przejezdzam IPA i nakladam wosk FK1000 p - co myslicie o takim planie ? Zamiast "ipy" ktora tylko odluszcza, dal bym jakis cleaner, co znacznie poprawi trwalosc zabiegu.
Moderator krd Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zamiast "ipy" ktora tylko odluszcza, dal bym jakis cleaner, co znacznie poprawi trwalosc zabiegu. A ja dalbym cleaner by oczyscic powierzchnie i dopiero potem odluscil ipa. Na tak przygotowana powierzchnie walilbym FK1000.
escimo Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Beny.rac, pokusiłbym się też jeszcze o użycie w tzw. "międzyczasie" Iron-X lub pochodnej, jeśli masz gdzieś w arsenale
Ciastek Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2013 A ja dalbym cleaner by oczyscic powierzchnie i dopiero potem odluscil IPA. Na tak przygotowana powierzchnie walilbym FK1000. +1 sam tak właśnie robię
kita33 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2014 Odszczurzanie - Prickbort – mycie – glinka – mycie – cleaner Dodo Juice Lime Prime – IPA – FK1000 - 4nano Rim Protect Czy taka kolejność będzie dobra
Aivars Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2014 Odszczurzanie - Prickbort – mycie – Glinka – mycie – cleaner Dodo Juice Lime Prime – IPA – FK1000 - 4nano Rim Protect Czy taka kolejność będzie dobra Wywal FK z tego zestawienia bo smarowanie rim protectem po wosku mija sie z celem. Rim protect musi miec zupelnie jalowa powierzchnie. Panowie pytanie o ChG WheelGuard- jaka on ma konsystencje? Czy to jest bardziej stezaly budyn czy bardziej twarda pasta? Pytam, bo moj lezal caly dzien w paczkomacie a bylo ok 30st
kita33 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2014 Wywal FK z tego zestawienia bo smarowanie rim protectem po wosku mija sie z celem. Rim protect musi miec zupelnie jalowa powierzchnie ok. Dzięki.
Chat Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 Odszczurzanie - Prickbort – mycie – Glinka – mycie – cleaner Dodo Juice Lime Prime – IPA – FK1000 - 4nano Rim Protect Czy taka kolejność będzie dobra Wywal FK z tego zestawienia bo smarowanie rim protectem po wosku mija sie z celem. Rim protect musi miec zupelnie jalowa powierzchnie. Panowie pytanie o ChG WheelGuard- jaka on ma konsystencje? Czy to jest bardziej stezaly budyn czy bardziej twarda pasta? Pytam, bo moj lezal caly dzien w paczkomacie a bylo ok 30st jest bardziej stezaly budyn taki właśnie jest.
Aivars Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 Odszczurzanie - Prickbort – mycie – Glinka – mycie – cleaner Dodo Juice Lime Prime – IPA – FK1000 - 4nano Rim Protect Czy taka kolejność będzie dobra Wywal FK z tego zestawienia bo smarowanie rim protectem po wosku mija sie z celem. Rim protect musi miec zupelnie jalowa powierzchnie. Panowie pytanie o ChG WheelGuard- jaka on ma konsystencje? Czy to jest bardziej stezaly budyn czy bardziej twarda pasta? Pytam, bo moj lezal caly dzien w paczkomacie a bylo ok 30st jest bardziej stezaly budyn taki właśnie jest. podziekowal za info
wilk30 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2014 Tak wygląda na felgach Sonax BSD zobaczymy na jak długo wystarcza fele umyte APC szamponem wcześniej Prixem Prickbotem
looki12 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 Ja również używam Sonaxa PNS i jak dla mnie jedyna alternatywa dla dedykowanych produktów za mniejszą cenę mamy produkt do karoserii i kół
Rekomendowane odpowiedzi