ENERGY_NET Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 porównanie Three Hundered Sixty do autobahn? jutro "dłubańsko" w/w - dam znać co i jak... gruby_RS, i jak porównanie wypadło?
gruby_RS Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 odebrałem THS dopiero wczoraj, jak tylko zrobie koła w RS-ie dam znać, jak wg mnie sprawy się mają To że jest śliiiiisssssko, to już potwierdzam - macałem felunek A8
Gość Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 odebrałem THS dopiero wczoraj Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale chyba w Twojej relacji z Range Rovera V8 felgi były smarowane THS Zdjęcia niestety usunięte
gruby_RS Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale chyba w Twojej relacji z Range Rovera V8 felgi były smarowane THS pamiętasz dobrze - tylko to była stara wersja. bezpośredniego porównania z SV AB jeszcze nie było, dojdzie do tego C5... bądz czujny, na pewno będzie się do czego przyczepić
Gość Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 stara wersja A czym się różni nowa wersja? Jest jakieś info producenta odnośnie składu
gruby_RS Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 A czym się różni nowa wersja? Jest w satynowym woreczku i w błyszczącym pudełku, o kartę charakterystyki zapytaj producenta/dystrybutora.
SJake Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 Jest jakieś info producenta odnośnie składu Zmieniona została konsystencja. Wydajność. Kolor. Tym samym skład. Opakowanie na wysokogatunkowe szkło. Woreczek satynowy. Dodatkowo super aplikator. Magnetyczne pudełeczko. Reszta bez zmian. Nowa 360 już nie do kupienia. (wyłącznie na zamówienie)
Mess Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2012 Ciut odgrzewam Pytanie czy jest sens kupować coś dedykowanego do felg? Obecnie felgi mam zabezpieczone Colli 476 Link do prac Coś tam jeszcze wydaje mi się że siedzi, ale felgi nie mają lekko bo zdarzają mi się wypady na zamknięte odcinki dróg. Pytanie czy jest sens pchać się w FK1000 / CG do felg - szukam czegoś co będzie tylko do felg stosowane, stosunkowo długo poleży (około 2000km dynamicznej jazdy), w granicach cenowych zdrowego rozsądku ~100,- za powiedzmy 40 aplikacji i będzie w miarę łatwe również w aplikacji na felgi szprychowe, które boję się traktować colli bo spolerowanie zakamarów będzie pracochłonne.
escimo Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2012 Mess, FK1000 na pewno będzie dłużej trzymał na felgach niż colli i będzie mniej kurzu ściągał.
maya Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2012 Mess ja bym próbował Zaino Z2/Duragloss #111/Rejex + Aquawax co jakiś czas
booohal Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2012 Mess, FK na felgach trzymał mi jak szalony. Jeżeli nie zależy ci na podbiciu wyglądu felg to się nie zastanawiaj. Na przednie lampy też go daję i robaczki prawie same schodzą
Wax Paradise Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2012 Mess ja bym próbował Zaino Z2/Duragloss #111/Rejex + Aquawax co jakiś czas I ja również się do tego przyłączam. Kto stosuje takie połączenie, ten wie
Mess Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2012 Panowie a nie miało by sensu dokupić jakiś glaze (w sumie i tak potrzebuje bo posiadam tylko SRP i Colli 476/ Pete's) i zrobić Glaze + Colli i na to aquawax co tydzień? Czy to będzie zbyt słabe rozwiązanie. Szczerze powiem że zależy mi by wciągnać wygląd (błysk) felg.
JM63 Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2012 Szczerze powiem że zależy mi by wciągnać wygląd (błysk) felg. CF pro + Autobahn
Rosemeyer Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2012 Panowie a nie miało by sensu dokupić jakiś glaze (w sumie i tak potrzebuje bo posiadam tylko SRP i Colli 476/ Pete's) dokupic pewnie tak zrobić Glaze + Colli i na to aquawax co tydzień? Czy to będzie zbyt słabe rozwiązanie. Szczerze powiem że zależy mi by wciągnać wygląd (błysk) felg. wg mnie na felgi to slaby pomysl, bo felgi zbyt szybko zachodza pylem i lepiej powalczyc o ich trwalosc i latwosc czyszczenia. ale zamiast pytac co inni o tym mysla po prostu to zrob ;-) zyskasz cenne osobiste doswiadczenie a przy okazji potrenujesz smarowanko ;-) ja mam czasem zupelnie absurdalne pomysly, ale nie pytam innych o zdanie tylko po prostu je realizuje i potem albo jestem zadowolony albo smieje sie z wlasnej glupoty i mam na przyszlosc nauczke ;-)
Mess Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2012 Szczerze powiem że zależy mi by wciągnać wygląd (błysk) felg. CF pro + Autobahn Chciałbym mieć takie finanse Schodząc na ziemie ale zamiast pytac co inni o tym mysla po prostu to zrob ;-) zyskasz cenne osobiste doswiadczenie a przy okazji potrenujesz smarowanko ;-) Nie głupia uwaga Teraz dobrać glaze do mojego lakierku i inne przyjemności,a jak starczy środków to FH1000 Dzięki
SJake Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2012 CF pro + Autobahn Co daje nam w tej kombinacj CF Pro? Jakąś magiczną bazę? Sam Authobahn na dobrze przygotowaną feluńkę nie wystarczy?
dzinkins Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2012 Co daje nam w tej kombinacj CF Pro? Jakąś magiczną bazę? Sam Authobahn na dobrze przygotowaną feluńkę nie wystarczy? Cfpro chyba przesad ale CF jak dla mnie konieczność bo daje felgom te coś
JM63 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2012 daje felgom te coś O to coś mi chodziło Ale wodzu, to był chyba pro, to co leciało pod Autobahn'a?
Hawaii Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2012 Panowie, szukam wosku do felg powiedzmy ze średniej półki cenowej, nie chciałbym wydać za dużo (za dużo tzn. 70-90pln). Co polecicie w temacie cena/jakość? Zależy mi też na wydobyciu połysku z felg. Auto jest myte 1-2x w tygodniu.
Moderator psemo Opublikowano 26 Lipca 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2012 Hawaii, W tym przedziale cenowym to chyba najlepszy wybór Poorboys Wheel Sealant
Mrcnsb Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2012 Co prawda nie używałem PB wheel sealant, ale bardzo polecam FK 1000hi-temp. Nawet tester starczy na wiele woskowań.
lukwawa Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2012 Najlepiej nie kupować produktów z linii tych tańszych dedykowanych do felg, czyli Poorboys Wheel Sealant, ChemicalGuys Wheel Guard czy Migliore a zainwestować w budzecie do 100zł w FK 1000hi-temp tak jak napisał Mrcnsb.
Shmatan Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2012 Nakladalem ostatnio pb ws na swoje chromy - aplikacja super, gladkosc wysoka, zobaczymy ile sie utrzyma
Rekomendowane odpowiedzi