Skocz do zawartości

Wheel Sealant / Wax - dedykowane zabezpieczenie do felg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
porównanie Three Hundered Sixty do autobahn?

jutro "dłubańsko" w/w :kox: - dam znać co i jak... :-]:song:

gruby_RS, i jak porównanie wypadło? :o

• Odpowiedzi 426
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

odebrałem THS dopiero wczoraj, jak tylko zrobie koła w RS-ie dam znać, jak wg mnie sprawy się mają ;) To że jest śliiiiisssssko, to już potwierdzam - macałem felunek A8 :D;)

Opublikowano
odebrałem THS dopiero wczoraj

Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale chyba w Twojej relacji z Range Rovera V8 felgi były smarowane THS :o Zdjęcia niestety usunięte :/

Opublikowano
Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale chyba w Twojej relacji z Range Rovera V8 felgi były smarowane THS

pamiętasz dobrze - tylko to była stara wersja.

bezpośredniego porównania z SV AB jeszcze nie było, dojdzie do tego C5... :song:

bądz czujny, na pewno będzie się do czego przyczepić :D

Opublikowano
stara wersja

A czym się różni nowa wersja? :D Jest jakieś info producenta odnośnie składu :o

Opublikowano
Jest jakieś info producenta odnośnie składu

Zmieniona została konsystencja.

Wydajność.

Kolor.

Tym samym skład.

Opakowanie na wysokogatunkowe szkło.

Woreczek satynowy.

Dodatkowo super aplikator.

Magnetyczne pudełeczko.

Reszta bez zmian.

Nowa 360 już nie do kupienia. (wyłącznie na zamówienie)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ciut odgrzewam ;)

Pytanie czy jest sens kupować coś dedykowanego do felg?

Obecnie felgi mam zabezpieczone Colli 476 Link do prac

Coś tam jeszcze wydaje mi się że siedzi, ale felgi nie mają lekko bo zdarzają mi się wypady na zamknięte odcinki dróg.

Pytanie czy jest sens pchać się w FK1000 / CG do felg - szukam czegoś co będzie tylko do felg stosowane, stosunkowo długo poleży (około 2000km dynamicznej jazdy), w granicach cenowych zdrowego rozsądku ~100,- za powiedzmy 40 aplikacji i będzie w miarę łatwe również w aplikacji na felgi szprychowe, które boję się traktować colli bo spolerowanie zakamarów będzie pracochłonne.

Opublikowano

Mess, FK na felgach trzymał mi jak szalony. Jeżeli nie zależy ci na podbiciu wyglądu felg to się nie zastanawiaj. Na przednie lampy też go daję i robaczki prawie same schodzą :P

Opublikowano

Panowie a nie miało by sensu dokupić jakiś glaze (w sumie i tak potrzebuje bo posiadam tylko SRP i Colli 476/ Pete's) i zrobić Glaze + Colli i na to aquawax co tydzień? Czy to będzie zbyt słabe rozwiązanie. Szczerze powiem że zależy mi by wciągnać wygląd (błysk) felg.

Opublikowano
Panowie a nie miało by sensu dokupić jakiś glaze (w sumie i tak potrzebuje bo posiadam tylko SRP i Colli 476/ Pete's)

dokupic pewnie tak ;)

zrobić Glaze + Colli i na to aquawax co tydzień? Czy to będzie zbyt słabe rozwiązanie. Szczerze powiem że zależy mi by wciągnać wygląd (błysk) felg.

wg mnie na felgi to slaby pomysl, bo felgi zbyt szybko zachodza pylem i lepiej powalczyc o ich trwalosc i latwosc czyszczenia. ale zamiast pytac co inni o tym mysla po prostu to zrob ;-) zyskasz cenne osobiste doswiadczenie a przy okazji potrenujesz smarowanko ;-)

ja mam czasem zupelnie absurdalne pomysly, ale nie pytam innych o zdanie tylko po prostu je realizuje i potem albo jestem zadowolony albo smieje sie z wlasnej glupoty i mam na przyszlosc nauczke ;-)

Opublikowano
Szczerze powiem że zależy mi by wciągnać wygląd (błysk) felg.
CF pro + Autobahn :good::good::good::song:

Chciałbym mieć takie finanse :cry:

Schodząc na ziemie :)

ale zamiast pytac co inni o tym mysla po prostu to zrob ;-) zyskasz cenne osobiste doswiadczenie a przy okazji potrenujesz smarowanko ;-)

Nie głupia uwaga ;)

Teraz dobrać glaze do mojego lakierku i inne przyjemności,a jak starczy środków to FH1000 :)

Dzięki

Opublikowano
CF pro + Autobahn :good::good::good::song:

Co daje nam w tej kombinacj CF Pro? Jakąś magiczną bazę? :song:

Sam Authobahn na dobrze przygotowaną feluńkę nie wystarczy?

Opublikowano
Co daje nam w tej kombinacj CF Pro? Jakąś magiczną bazę? :song:

Sam Authobahn na dobrze przygotowaną feluńkę nie wystarczy?

Cfpro chyba przesad :? ale CF jak dla mnie konieczność bo daje felgom te coś :-]:P

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie, szukam wosku do felg powiedzmy ze średniej półki cenowej, nie chciałbym wydać za dużo (za dużo tzn. 70-90pln). Co polecicie w temacie cena/jakość? Zależy mi też na wydobyciu połysku z felg. Auto jest myte 1-2x w tygodniu.

• Moderator
Opublikowano

Hawaii, W tym przedziale cenowym to chyba najlepszy wybór Poorboys Wheel Sealant

Opublikowano

Co prawda nie używałem PB wheel sealant, ale bardzo polecam FK 1000hi-temp. Nawet tester starczy na wiele woskowań.

Opublikowano

Najlepiej nie kupować produktów z linii tych tańszych dedykowanych do felg, czyli Poorboys Wheel Sealant, ChemicalGuys Wheel Guard czy Migliore a zainwestować w budzecie do 100zł w FK 1000hi-temp tak jak napisał Mrcnsb.