Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam 

Czy po nałożeniu poorboy's black hole mogę stosować quick detailer? Jeśli tak to jaki polecacie,

Pozdrawiam

Posted

Black Hole - to politura podbijająca wygląd ale nie zabezpiecza właściwie, 

powinien pójść na to wosk.

Wosk na politurach leży krócej zazwyczaj. Dlatego najczęściej kładzie się woski letnie, które już same w sobie mają mniejszą trwałość, ale lepszy wygląd.

Masz pełne tematy jaki wosk wybrać.

Natomiast bez politury, na dobrze oczyszczony lakier możesz położyć sealanty/woski zimowe, tych głównym zadaniem jest zabezpieczenie i dłuższa trwałość.

Posted

Ukrywasz rysy po korekcie? Spróbuj może Koch Antihologram, ja ostatnio go używałem do finiszu i zrobił co miał zrobić ;) potem na to wosk i może akurat zbędne będzie BH :)

Posted

U mnie w lipcu położyłem właśnie PB Blach hole i na to wosk Collinte 476 i potwierdzam..trwałość wosku na politurze spada. Wytrzymał mi koło 1.5 miesiąca :roll:
Ale z drugiej strony -> maskowanie rys i mega podbicie czarnego to już bajka :) 

• 4 weeks later...
Posted

Jest  jeszscze Chemical Guys Black Light GAP_619_16-3.jpg?1422532540

Black light bardziej "tnie" niz poorboys .. ale poorboys znacznie lepiej zapycha rysy, black light jest jednak sam w sobie sealantem wiec dluzej sie trzyma.

no i black light polecaja nakladac recznie a poorboysa jade na maszynie i jest duzo szybciej.

w obu przypadkach nakladam potem wosk.