Jacus Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2017 Witajcie, nareszcie mogę dodawać swoje tematy więc chciałem podzielić się małą relacją z czyszczenia wnętrza w samochodzie moich sąsiadów. Pacjent to srebrny, troszkę przybrudzony Volkswagen Touran Jest to moja pierwsza relacja na forum, samochód był ogarniany jakiś czas temu więc nie wszystko mogę pamiętać Oczywiście cały czas się uczę, tak więc wszelkiego rodzaju uwagi są mile widziane Tak więc na początek parę zdjęć z czym mamy doczynienia. Jak wygląda Touran większość pewnie wie W środku wygląda to tak: Zawsze uśmiechnięty Grześ gotowy do pracy Po wyjęciu dywaników tragedii jako tako nie ma Od razu lepiej Fotele aż proszą się o pranie, ale tego nie było w planach. Nic straconego, pranie będzie w innym terminie Lecimy na tył, tu już lepiej Niestety zdjęcia z drugiej strony nie są zbyt czytelne przez słońce (my fail) Ale jedno dobrze ukazuje, że fotele aż błagają o pranie Jaki bagażnik jest każdy widzi Czas wytoczyć ciężką amunicję ! ADBL APC 1:10 Opryskiwacz Mercury Pędzelek ADBL Szczotka no name z jakiegoś marketu Od razu załatwmy sprawę podsufitki ValetPRO Classic Carpet Cleaner 1:10 Szczotka Vikan Opryskiwacz Venus Tutaj już czysto Przy okazji złapał mnie deszcz - brak garażu daje się we znaki, ale już niedługo powinno się to zmienić Trochę zmokły No i reszta brudnych elementów Tutaj już zdjęcia nie pokolei troszkę Jako że Natural Look mi się skończył wziąłem na testy Funky Witch Mademoiselle, ale nie przypadł mi on do gustu. Jednak zostanę przy Natural Looku. Mogę jedynie powiedzieć, że zapach spodobał się paru moim znajomym No i prawie na gotowo Na koniec autko trochę umyłem. Nie robiłem zbytnio zdjęć, mam jedynie z pianowania Piana ADBL Yeti Tropical Night Pianownica bodajże PA Myjka Nilfisk C120 ( nie pamiętam modelu ) No i koniec Auto oddane, sąsiedzi zadowoleni. Ja ze swojej pracy także, aczkolwiek na pewno popełniłem sporo błędów i nie wszystko zrobiłem jak trzeba Ale z każdym autem będzie lepiej, grunt to szukać błędów i starać się ich nie popełniać Swoją drogą naprawdę szanuję ludzi którzy robią baaardzo dokładne relacje i ogólnie je robią Dziękuję za uwagę 1
kursien Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2017 Czyszczenie wnętrza - bardzo dobra robota... Tego mi potrzeba Ew. zostało coś na głośniku drzwi kierowcy i schowku przed pasażerem - ale może to już zniszczony przez buty plastik Fajnie ze zdjęc widać jak auto się odnowiło, jednak co brud to brud i aż oczy bolą powiedz jeszcze ile zajeło Ci ogarnięcie tego VW Dobra robota!
Chochlik437 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2017 Bardzo fajna relacja, Touran skrywa wiele schoweczkow i innych zakamarkow o ktorych trzeba pamietac by tam zagladnac Wneki trzeba bylo jeszcze ogarnac, szyby przetrzec
Jacus Opublikowano 24 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2017 5 godzin temu, kursien napisał: Czyszczenie wnętrza - bardzo dobra robota... Tego mi potrzeba Ew. zostało coś na głośniku drzwi kierowcy i schowku przed pasażerem - ale może to już zniszczony przez buty plastik Fajnie ze zdjęc widać jak auto się odnowiło, jednak co brud to brud i aż oczy bolą powiedz jeszcze ile zajeło Ci ogarnięcie tego VW Dobra robota! Z głośnikami zawsze mam problem, nie potrafię ich dobrze doczyścić, zawsze coś zostanie Samo ogarnięcie zajęło mi w sumie całą sobotę, zacząłem rano a wieczorem auto było już u sąsiada w garażu 1 godzinę temu, Chochlik437 napisał: Bardzo fajna relacja, Touran skrywa wiele schoweczku i innych zakamarkow o ktorych trzeba pamietac by tam zagladnac Wneki trzeba bylo jeszcze ogarnac, szyby przetrzec Nie zrobiłem zdjęcia, ale wierz mi, że wnęki były tak brudne, że masakra Poszperam jeszcze w telefonie to może znajdę jakieś zdjęcie. Co do schowków to tak, jest ich masa Starałem się żadnego nie pominąć
Kopersky Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zawsze się zastanawiam czy osoba,która tak nie dba o auto zasługuję na to aby ktoś poświęcił mu tyle pracy.Autko było zagnojone konkretnie,dobra robota ?
Jacus Opublikowano 24 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2017 11 minut temu, Kopersky napisał: Zawsze się zastanawiam czy osoba,która tak nie dba o auto zasługuję na to aby ktoś poświęcił mu tyle pracy.Autko było zagnojone konkretnie,dobra robota ? Dziękuje Wiesz, sąsiedzi to troszkę starsi ludzie. Dla nich najważniejsze aby auto jeździło, na sprzątanie nie mają też czasu. Szkoda, że nie zrobiłem relacji z ogarniania Insigni - nie sprzątana 2 lata podobno. Zdjęcia mówią same za siebie Przy okazji znalazłem zdjęcia wnęki Jakościowo słabo, ale nie miałem jeszcze aparatu pod ręką
Kopersky Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2017 3 minuty temu, Jacus napisał: Dziękuje Wiesz, sąsiedzi to troszkę starsi ludzie. Dla nich najważniejsze aby auto jeździło, na sprzątanie nie mają też czasu. Szkoda, że nie zrobiłem relacji z ogarniania Insigni - nie sprzątana 2 lata podobno. Zdjęcia mówią same za siebie Przy okazji znalazłem zdjęcia wnęki Jakościowo słabo, ale nie miałem jeszcze aparatu pod ręką Nigdy na żywo nie widziałem tak uwalonego auta Największe wrażenie zrobił na mnie wyświetlacz w touranie,z 2mm kurzu jak nic Wiadomo,że dużo osób traktuje auto tylko jako środek lokomocji ale chociaż raz na miesiać odkurzyć z grubsza i przetrzec kurze na sucho by mogli dla własnego zdrowia
dziurzyk Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2017 Gratki za ogarnięcie wnętrza. Przed czyszczeniem wyglądało jakby samochód stał z otwartymi oknami w czasie burzy piaskowej.
wincu Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2017 9 godzin temu, Kopersky napisał: Nigdy na żywo nie widziałem tak uwalonego auta Największe wrażenie zrobił na mnie wyświetlacz w touranie,z 2mm kurzu jak nic Wiadomo,że dużo osób traktuje auto tylko jako środek lokomocji ale chociaż raz na miesiać odkurzyć z grubsza i przetrzec kurze na sucho by mogli dla własnego zdrowia Poczekaj aż zrobie kiedyś zdjęcie wnętrza samochodu mojego kierownika. W sumie to brakuje tylko nasrac. Tak to iest wszystko, kawa, chrupki, ciastka, cukierki, papierki a nawet i jakies resztki po obiedzie sie znajda :-P
TOM3K Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2017 23 godziny temu, Jacus napisał: Z głośnikami zawsze mam problem, nie potrafię ich dobrze doczyścić, zawsze coś zostanie Pyndzel w ręke i "ciapesz" tak żeby wszędzie to APC weszło, po chwili bierzesz puszystą mikrofibrę i ją przyklepujesz mocno. U mnie się to sprawdza zawsze Po za tym przyjemna relacja i efekt również dobry ! Zawsze czekam i cieszę się jak dziecko widząc efekty swojej kilkunastogodzinnej pracy. Wierze, że u Ciebie podobnie
Jacus Opublikowano 25 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2017 4 godziny temu, dziurzyk napisał: Gratki za ogarnięcie wnętrza. Przed czyszczeniem wyglądało jakby samochód stał z otwartymi oknami w czasie burzy piaskowej. Dziękuję Samochód czasami jeździ po polnej drodze, więc coś w tym jest z tą burzą piaskową @TOM3K, w Insignii zrobiłem tak jak piszesz, a dodatkowo wydmuchałem wszystko sprężonym powietrzem. Niestety nie wszystko chciało się doczyścić 1 godzinę temu, TOM3K napisał: Po za tym przyjemna relacja i efekt również dobry ! Zawsze czekam i cieszę się jak dziecko widząc efekty swojej kilkunastogodzinnej pracy. Wierze, że u Ciebie podobnie Dziękuję Śmiem twierdzić, że większość z nas tak ma
Siwycleanline Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2017 Dobra robota. Wiem sam po sobie ze trzeba sie troche nagimastykowac przy takich ananaskach dlatego szacun za relacje.
Jacus Opublikowano 25 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2017 43 minuty temu, Siwycleanline napisał: Dobra robota. Wiem sam po sobie ze trzeba sie troche nagimastykowac przy takich ananaskach dlatego szacun za relacje. Dziękuję Postaram się dodawać więcej relacji
Grzechu23 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2017 Bardzo fajna relacja no i dobrze wykonana robota ale faktycznie, ten wyświetlacz/ekran radia to już poziom hard! ;D
moss Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2017 Również zastanawiam się, jak można jeździć tak zasyfionym samochodem. Masakra!
Jacus Opublikowano 26 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2017 6 godzin temu, Grzechu23 napisał: Bardzo fajna relacja no i dobrze wykonana robota ale faktycznie, ten wyświetlacz/ekran radia to już poziom hard! ;D Dziękuję Z wyświetlaczem poradził sobie Grześ 3 godziny temu, moss napisał: Również zastanawiam się, jak można jeździć tak zasyfionym samochodem. Masakra! Jak widzisz można
rapmen93 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2017 Bardzo dobra robota! Ja osobiście nie lubię czyścić wnętrza, ale na takie odmiany popatrzeć jak najbardziej lubię
mbieniek Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2017 Dnia 25.6.2017 o 14:27, Jacus napisał: , w Insignii zrobiłem tak jak piszesz, a dodatkowo wydmuchałem wszystko sprężonym powietrzem. Niestety nie wszystko chciało się doczyścić Ja wolę sposób z mikrofibrą na rurze od odkurzatora i ssać aż całą pianę z APC wyciągniesz. A na samą maskownicę to polecam jechać magiczną gąbką poprostu, szczotka nie daje rady bo tam jest często ten syf z butów co jakby wniknął w strukturę materiału. Tylko uwaga niektóre materiały można sciągnąć kolor do bazy Bardzo dobrze odżyło, ważne że Ty lubisz odgruzowania, mi jakoś ostatnio średnio z takimi pracami po drodze, ale kiedyś rzucałem się i na takie parchy. Ważna lekcja to dobre rozplanowanie pracy ja to bym szczerze i tak rozpoczął od podsufitki dopiero potem odkurzał w takiej stajni Augiasza :D:D Widzę też że odkurzanie zajęło chwilę, na tej paskudnej wykładzinie VW
Gold_Car Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2017 Pięknie wygląda po czyszczeniu tak lubię . Ja raz jak zabierałem się do czyszczenia swojego auta, bo już patrzeć nie mogłem na ten brud, to żona mi powiedziała że u nich w pracy tak wyglada auto po czyszczeniu jak moje przed. Dodam że tym autem jeżdżą same kobiety które siedzą w biurze i zawsze są zadbane ... Ale jak to mądrzy ludzie mówią - "liczy się wnętrze" ... i mają racjęWysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Jacus Opublikowano 9 Lipca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2017 4 godziny temu, mbieniek napisał: Ja wolę sposób z mikrofibrą na rurze od odkurzatora i ssać aż całą pianę z APC wyciągniesz. A na samą maskownicę to polecam jechać magiczną gąbką poprostu, szczotka nie daje rady bo tam jest często ten syf z butów co jakby wniknął w strukturę materiału. Tylko uwaga niektóre materiały można sciągnąć kolor do bazy Przetestuje w najbliższym czasie sposób Umoczony jeep przeprawowy na mnie czeka i są tam ubrudzone między innymi maskownice od głośników Spodziewajcie się krótkiej relacji Co do gąbeczek to dużo słyszałem o nich i będę musiał w końcu je zamówić 4 godziny temu, mbieniek napisał: Bardzo dobrze odżyło, ważne że Ty lubisz odgruzowania, mi jakoś ostatnio średnio z takimi pracami po drodze, ale kiedyś rzucałem się i na takie parchy. Ważna lekcja to dobre rozplanowanie pracy ja to bym szczerze i tak rozpoczął od podsufitki dopiero potem odkurzał w takiej stajni Augiasza :D:D Dziękuję Lubię kiedy w aucie jest czysto, odkąd pamiętam byłem "ścigany" do sprzątania 'domowych' aut przez mojego tatę Jak widać nie poszło to na marne Co do rozplanowania to jeszcze nie za bardzo sobie z tym radzę, ale pracuję nad tym 4 godziny temu, mbieniek napisał: Widzę też że odkurzanie zajęło chwilę, na tej paskudnej wykładzinie VW Oj tak chwilę się zeszło. Najłatwiej odkurzało mi się wykładzinę w BMW, no może oprócz bagażnika. W Scenicu miejsce kierowcy męczyłem pół godziny wspomagając się kompresorem Będę musiał zainwestować w Tornador ( albo Tornadora ) 3 godziny temu, Gold_Car napisał: Pięknie wygląda po czyszczeniu tak lubię . Ja raz jak zabierałem się do czyszczenia swojego auta, bo już patrzeć nie mogłem na ten brud, to żona mi powiedziała że u nich w pracy tak wyglada auto po czyszczeniu jak moje przed. Dodam że tym autem jeżdżą same kobiety które siedzą w biurze i zawsze są zadbane ... Ale jak to mądrzy ludzie mówią - "liczy się wnętrze" ... i mają rację Dziękuję Insignia o której wspominałem wcześniej również jeździła kobieta. Jak tak teraz pomyślę to moja mama też strasznie bałagani w samochodzie
Gość Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2017 Przyjemna relacja, zawsze lubię przeglądać takie odkazanie samochodu:) rozumiem brak czasu na mycie samochodu ale nie sprzątania auta przez kilka lat nie zrozumie:/
szpyrek Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2018 @Jacus Pewnie widziałeś ze słupki A dą pokryte materiałem, jak je czysciles? Normalnie apc pędzel i potem do sucha fibra? Nic się nie poodkleja od plastiku? Też mnie czeka touran i właśnie zastanawilem się nad tymi słupkami jak je ugryźć
Jacus Opublikowano 20 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2018 @szpyrek środek do prania na fibrę i przecierałem. Akurat w Touranie nie powinno się nic odkleić chyba, że naprawdę mocno to przemoczysz
alexander.p Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2018 jak przy każdym praniu, woda to zło. VW to twardziele
Rekomendowane odpowiedzi