dizel1982 Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2017 Cześć, Chciałem Was zapytać, czy znacie w powiecie Warszawskim - Zachodnim lub w Warszawie (zachodnie dzielnice - Bemowo, Włochy, Ursus), myjnię bezdotykową gdzie można nakładać aktywną pianę lancą? Objeździłem już kilka myjni i na żadnej nie spotkałem tego typu rozwiązania. Wszędzie pianę można nakładać wyłącznie przy użyciu szczotki a ja z kolei nigdy w życiu żadnego samochodu nie dotknąłem szczotką i nie dotknę. Gdybym miał szczotkować auto to pojechał bym na myjnię automatyczną. Czy w ogóle istnieje możliwość na tych myjniach aplikowania piany natryskowo? Do tej pory zazwyczaj jeździłem na myjnię z własnym wiadrem z wodą z szamponem które zatykałem pokrywką coby się nie wylewało, myłem i spłukiwałem. Niestety samo mycie ciśnieniowe nie jest w stanie usunąć całego brudu, zwłaszcza jeżeli jest on zaschnięty. Co prawda mam dużą myjkę karcher i duże podwórko ale myję nią tylko jak mam czas ponieważ wodę mam tak twardą że jak nie wytrę natychmiast auta i nie użyję cleanera to samochód mam cały w białych matowych plamach i wygląda to tragicznie. Muszę w tym roku dać wodę do przebadania i dobrać do tego jakiś filtr, może to pomoże.
Piotrek Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2017 Na Parowcowej jest myjnia z aktywną pianą. Złotówek trzeba wrzucić trochę więcej ale na środkach nie oszczędzają. Jak jedziesz Dźwigową w stronę Włoch i wyjedziesz z tunelu to jest tuż po lewej strony, widać ją z ulicy. Wygląda dosyć ciekawie bo stanowiska oddzielają tafle szkła. Z tego co pamiętam są trzy pistolety. Jeden zwykły do programów pod ciśnieniem, drugi do piany i trzecia szczotka.
Moderator krd Opublikowano 19 Marca 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2017 [ref=#00aa00]Piotrek[/ref], dodam od siebie, że ta myjnia wcale nie jest droga. Za 8zł spłukałem auto ichnią aktywną pianą potem proszkiem i spłukałem do sucha. A piana pachnie jabłkowo i super wygląda jak na rozwiązanie na myjni. Czy rzeczywiście domywa lepiej to już nie ocenię bo nie mam zwykle aż tak brudnego samochodu.
Piotrek Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2017 Może subiektywne odczucie, że jest drożej. Ile razy byłem jakość jest naprawdę mega, jaki program się nie wybierze widać, że nie oszczędzają
dizel1982 Opublikowano 19 Marca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2017 Ooo, super, dość często tamtędy przejeżdżam. Masz na myśli tą myjnię tu przy Hondzie BLS Wyszomirski? Tam jeszcze nie byłem ale dzięki, na pewno podjadę. Ja też nigdy nie mam aż tak brudnego auta ale niestety zwykłe mycie ciśnieniowe nie jest w stanie domyć u mnie nawet niewielkiego brudu. U mnie mycie ciśnieniowe ma tylko wtedy sens jak pada deszcz, zostawię samochód pod pracą na cały dzień po czym po pracy pojadę na myjnię, brud wtedy ładnie odmięknie i myjka domywa ale jak jest wysuszony to nawet lekkiego przykurzenia nie jest w stanie domyć. A piana to zawsze piana. Tylko tak jak mówię, nigdy nie potraktuję samochodu szczotą. Jak patrzę jak ktoś szczotkuje auto to aż mnie serce boli. Ale dzięki temu później detailerzy mają co robić
Piotrek Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2017 699781 Masz na myśli tą myjnię tu przy Hondzie BLS Wyszomirski? Tak. Tam właśnie jest takie zagłębie warsztatowe, ECU , Bemocars, Wyszomirski ...
elucidate Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2017 A ktos cos poleci na Mokotwoie? :>
acidmk Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2017 Mokotów to albo aleje niepodległości Ale tam niestety drogo i piana nie najlepsza. Albo jakieś niedaleko. Ja kiedyś jeździłem na Szyszkową, teraz wolę pojechać do Piaseczna...myjnia na2wiadra.pl tam albo samemu myję w sensie wynajęcia stanowiska albo często robią to pracownicy...mega jakość Pozdrawiam acidmk
Gibbonis Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Na mokotowie nie ma zbytnio dobrych miejsc do obmycia fury bezdotykiem , na niepodległości spoko , ale jak masz furę zakurzoną do mycia się nie nadaje , Polecam byś podjechał te 3-5km na ul. Płaskowicką (ursynów) i skorzystał z Yellow Karchera wielki plus , gdyż mają szczotkę z aktywną pijaną którą właśnie pozbędziesz się zabrudzeń
acidmk Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Na mokotowie nie ma zbytnio dobrych miejsc do obmycia fury bezdotykiem , na niepodległości spoko , ale jak masz furę zakurzoną do mycia się nie nadaje , Polecam byś podjechał te 3-5km na ul. Płaskowicką (ursynów) i skorzystał z Yellow Karchera wielki plus , gdyż mają szczotkę z aktywną pijaną którą właśnie pozbędziesz się zabrudzeń to żart taki z tą szczotką? Mam nadzieję pozdrawiam, acidmk
Gibbonis Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Pół żart bardziej Szczotki ogólnikowo nie trzeba jakoś mega dociskać , a piana pluje. Ogólnie myjki z tych lanc jak się nie ma jakiś powłok na lakierze to mizerne efekty przyszona (lub nie spotkałem takiej gdzie naprawdę używają dobrych środków ) A trochę tego dziadostwa zwiedzilem jako taksówkarz
MarekMasa Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2017 A ktoś coś poleci na Pradze Południe?
clavikord Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Dnia 19.03.2017 o 20:08, Piotrek napisał: Może subiektywne odczucie, że jest drożej. Ile razy byłem jakość jest naprawdę mega, jaki program się nie wybierze widać, że nie oszczędzają Jest drożej ewidentnie, plus słyszałem parokrotnie, że piana zmywa wosk. Natomiast co do plusów, lanca z obrotową końcówką to mega patent do mycia nadkoli czy progów :). Ostatnio nawet zrobili dwa dystrybutory zapachów
mk4tdi Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Na Ursynowie znajdę jakiś dobry bezdotyk?
hoobi Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Raczej nie znajdziesz. Gdybyś znalazł, to się podziel
jezyk05 Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2017 Panowie, a jeśli chodzi o Włochy ? coś polecacie ? gdzie swoją drogą w tych okolicach znajdę jakiś stacjonarny sklep gdzie kupię chociażby glinkę ?
robo314 Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2017 Na włochach myjnia przy parowcowej. Natomiast jeśli chodzi o sklepy to na ursusie masz petrostar albo niedaleko do mx nowicki, detailingshop.
jezyk05 Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2017 Dzieki za info :-) na Parowcowej już zawitałem, pianka spoko ale chyba delikatna jest, bo glinka jeszcze sporo zebrała, a wcześniej poleciał jeszcze amfeting
Kacperris Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2018 Polecam myjnia w Borzęcinie dużym ciśnienie takie że po 10 minutach ręce odpadaja. Aktywna piana jest różowa przeważnie a i karta można płacić ‼️
Polfat Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Podepnę się pod temat. Na Białołęce ktoś mył auto na majni z aktywną pianą? Ponoć na Płochocińskiej jest. Czy taka aktywna piana jest bezpieczna dla wosku?
sfra Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 A kojarzycie czy ns parowcową da radę podjechać ze swoimi wiaderkami tak z samego rana czy raczej gonią?
Złoty Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Podbijam temat, czy może pojawiło się coś w klimacie "Na2Wiadra" bliżej okolic Targówka/Pragi/Ząbek ??
Diboki Opublikowano 5 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2019 Myjnie DiBO oferują aktywną pianę oraz szereg innych funkcji. Jest kilka takich myjni w Polsce, ale najbardziej znana jest ta na ulicy Dźwigowej 38 w Warszawie. Jest zbudowana wyłącznie z komponentów i części DiBOwskich. Jeśli chodzi o programy to można poczytać na ten temat choćby tutaj: https://promur.pl/urzadzenia/myjnie-dibo/. Mam nadzieje, że to odpowie na Wasze pytania lub będzie przynajmniej jedną z odpowiedzi :)
bierut Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2019 Podepnę się tutaj, aby zapytać szanowne grono o opinię. Chodzi o niekonwencjonalne mycie na myjni samoobsługowej: Pacjent: samochód prawie nowy biała perła z nałożoną ceramiką Fireball Devill. Miejsce: zagranica, z dostępem do myjni bezdotykowej która posiada programy z zajebiście gęstą aktywną pianą oraz szczotkę z której leci mnóstwo gorącej wody z pianą. Czegoś takiego nigdy w Polsce nie spotkałem. Problem: ale tą szczotką mimo wszystko nie chcę jeździć po samochodzie. Pytanie (rozwiązanie): myślę, żeby kupić dobrą rękawicę (Nigrin 2w1) i myć ją samochód lejąc bezdotykowo z tej szczotki wodę z pianą, jakby z węża. Oczywiście wcześniej programy: piana aktywna, spłukanie, mycie lancą, spłukanie. No i na koniec spłukanie wodą demineralizowaną. Co wy na to? W dniu 9.08.2019 o 14:45, Złoty napisał: Podbijam temat, czy może pojawiło się coś w klimacie "Na2Wiadra" bliżej okolic Targówka/Pragi/Ząbek ?? A może myjnia samoobsługowa Perfect Wash na ul. Białołęckiej w sposób jak zaproponowałem w poście powyżej?
Piotrek Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2019 Załóżmy, że ta piana z myjni zamknie nam temat mycia wstępnego ale przejdźmy do mycia właściwego. Jak rozumiem z jednej lancy polewasz wodę z pianą i jednocześnie myjesz rękawicą. Nie ma tu jednak jednego jak dla mnie bardzo ważnego aspektu bezpiecznego mycia czyli płukania rękawicy. Jak myjesz panel to rękawica zawsze zbiera zabrudzenie, dlatego używa się dwóch wiader i separatorów tak aby zawsze rękawicą "nabierać" czysty roztwór i tym czystym roztworem myć samochód. Tutak jak dla mnie będziesz mył cały samochód brudną rękawicą, a z tym ciężko o dobre efekty
Rekomendowane odpowiedzi