orzel_man Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2017 oo to właśnie to mi chodziło... trzpień. brakowało mi tego słowa. dzięki
Daniel890 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2017 300ml? może się pomyliłeś.. może miało być 30? 100ml na 1l? http://www.pielegnowacauto.pl/shiny-garage-fruit-snow-foam-5l.htmlZalecane rozcieńczenie 80-100ml na 1L wody To jest zalecane. Detailing dla mnie to stan umysłu. Baw sie testuj, sprawdzaj. Odkryj swój "koncentrat" Ja oscyluje na 10L od 500ml do ok 700ml. Dodane po 6 minutach 21 sekundach: Dużo lejesz piany. Ja na 1.5 litra leję zawsze około 70ml piany i też dolewam szamponu około 30ml i bardzo fajnie się sprawdza taka kombinacja. Domywanie super, również używam SG, ale teraz przesiadłem się na Yeti no czyli na 1.5l robisz 100ml koncentratu:) Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk Mam ręczna epoca tec one i słabo pryska i 2 filce, wody 1,5 l i 150 ml piany. Co jest przyczyną złego rozprysku?
Moderator Domel Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2017 704851 Mam ręczna epoca tec one i słabo pryska i 2 filce, wody 1,5 l i 150 ml piany. Co jest przyczyną złego rozprysku? a jaka piana ? i co pisze na jej opakowaniu ?
Daniel890 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2017 704851 Mam ręczna epoca tec one i słabo pryska i 2 filce, wody 1,5 l i 150 ml piany. Co jest przyczyną złego rozprysku? a jaka piana ? i co pisze na jej opakowaniu ? Piana shiny garage fruit snow foam Producent do ręcznej zaleca 1:7. Wlewam 1,5 l wody prawie pod korek Dodane po 1 minucie 47 sekundach: https://www.google.pl/url?sa=t&source=w ... xSVU6geuYA Taka posiadam
Moderator Domel Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Z tą Epoca miałem jaja swego czasu. W końcu mi się rozleciała. Też robiła słabe ciśnienie i miała jakies luzy. Potem kupiłem Epoce 10l - do tej pory świenie się spisuje a teraz Axela.
bart1337 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Ktoś ma problemy z tym grzybkiem (gumowy zaworek na końcu tulei, którą wpompowujemy powietrze), że przykleja się do tulei ? Widocznie dostało się tam trochę środka i guma się tak jakby rozpuszcza... Pianownicy użyłem może z 4 razy, zawsze płucząc po użyciu ale widocznie nie wystarczyło.
nisensai Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2017 znaczy, gdy pchasz pompując to nie da się w ogóle napompować?
bart1337 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2017 znaczy, gdy pchasz pompując to nie da się w ogóle napompować? No tak się już robiło ale trochę odkleiłem ten grzybek i dałem odrobinę smaru to było ok do pierwszego mycia -> znowu zaczyna się zaklejać...
nisensai Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2017 on jest tak wyprofilowany aby mocno dociskał na brzegach, może uszczelka tłoka ma wymyty pianą olej i trze tak mocno że nie idzie pompować? albo wręcz się lekko podwija od tego tarcia, blokując całkowicie tłok - mi się tak w Glorii raz zrobiło. Czy jednak na 100% grzybek?
bart1337 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2017 on jest tak wyprofilowany aby mocno dociskał na brzegach, może uszczelka tłoka ma wymyty pianą olej i trze tak mocno że nie idzie pompować? albo wręcz się lekko podwija od tego tarcia, blokując całkowicie tłok - mi się tak w Glorii raz zrobiło.Czy jednak na 100% grzybek? To na 100% grzybek - dostała się prawdopodobnie tam chemia i zaczął się rozpuszczać tak, że zakleił dziury którymi ma być wpompowywane powietrze. Rozkleiłem to trochę ale niewiele dało bo po 1 myciu znowu się to dzieje.
michulek Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2017 Używał ktoś z Good Stuff White Bear? Jaką ilość dać? Jak poznać jaka dysza jest w Axelu 110 czy 45 bez próby?
Hammster Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2017 Używał ktoś z Good Stuff White Bear? Jaką ilość dać? Jak poznać jaka dysza jest w Axelu 110 czy 45 bez próby? Spróbuj tak jak producent piany przewiduje. Na dyszy od przodu (z czoła) powinno pisać 45 albo 110 Wysłane z mojego KM0434 przy użyciu Tapatalka
tomekk1980 Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2017 Ktoś już posiada Axela 7l. Jestem ciekaw jak to się sprawuje.
michulek Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2017 Dzisiaj stałem sie posiadaczem Axela. Dysze mam 45*. Mam pytanko do Was , wkładka włożona w marolexa jest taka jak średnia czy to coś innego ? Testować będę jutro. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
nisensai Opublikowano 10 Maja 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2017 tak, to ta sama. Dodam, ze mi jakoś ładniej jednak pianuje na tej 45, niż na 110.
Bartek1985 Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2017 Oriętuje się może ktoś czy jest możliwość kupna samych wkładek od tej pianownicy i czy będą one pasować do lancy modułowej od master 2000 plus
orzel_man Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2017 Koledzy pomożecie. Mam marolexa trzylitrowego. Zrobiłem pianę 15:1 i pluła taka kasza ze szkoda gadać Za mało wody ? Wogole strumień taki marny chyba z 10 razy dobijałem zeby całe auto oblecieć. Dysza 45 wkładka średnia ta co odzie na początek
battalion Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2017 Miałem podobnie. Wrzuciłem tę najjaśniejszą wkładkę i jest dobrze.
orzel_man Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2017 Dzięki za info. Zobaczę przy następnym myciu. Jak robiłem wcześniej test to było Ok. Na średniej Tylko mniej piany dałem Chciałem na mycie auta zrobić mocniejsza pianę. I lipa. Bardzo słabo leciała. Zrobię 1:20 może będzie lepiej.
KHOT Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2017 Oriętuje się może ktoś czy jest możliwość kupna samych wkładek od tej pianownicy i czy będą one pasować do lancy modułowej od master 2000 plus Na bank pasują do lancy, bo sobie jedną wkładkę wziąłem od axela do starego mastera przerobionego pod wentyl do pompowania kompresorem. Działa idealnie.
orzel_man Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2017 Zrobiłem test. Stężenie 1:20. Duzo lepiej ze średnia wkładka. Ale do pracy przypadła mi teraz jednofilcowa(najjaśniejsza) i na niej sie skupie. Przy stężeniu 1:20 piana która leciała z najjaśniejszej wkładki była dość wodnista. Spróbuje jutro dać większe stężenie z wkładka jednofilcowa. Zrobię 1:15 zobaczymy jak to zniesie. Dziś zrobiłem 1,5l wody na 75 ml piany. Pewnie cała zużyje na próby zanim znajdę swój złoty środek. Ale "na początku wszystko jest trudne zanim stanie sie łatwe" Pianę unique zeus mogę polecić. Fajnie pachnie. I domyla mi super mimo ze kasza leciała z pianownicy. A piana z 10 min schodziła bo pompować musiałem co chwila. Drugi raz będzie przyjemniejszy
orzel_man Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2017 Przyszłą nowa piana. będziemy testować
Moderator Domel Opublikowano 5 Lipca 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2017 Automatyzacja idzie z grubej rury. Marolex Axel 3000 plus Aku Pompa z Ali. Dzisiaj pierwsze testy. Trzeba jeszcze wymienić przedłużki na dłuższe i wymyślić jakieś mocowanie do butli. Działa super. Jestem bardzo zadowolony. Wkrótce testy w terenie.
Xylarion Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2017 Podasz namiary na te pompkę? Jak to jest spięte?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kursien Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2017 45 minut temu, Domel napisał: Działa super. Jestem bardzo zadowolony. świetnie to wygląda zamiast piany masz mgiełkę Poka, poka jak na aucie wygląda
Rekomendowane odpowiedzi