darecki78 Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Hejka zamierzam kupić Axela 3000. W sklepach internetowych są dwa kolory pianownic, niebieskie i białe. Czy one się czymś różnią oprócz koloru?
Moderator Domel Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2019 4 minuty temu, darecki78 napisał: Hejka zamierzam kupić Axela 3000. W sklepach internetowych są dwa kolory pianownic, niebieskie i białe. Czy one się czymś różnią oprócz koloru? Z tego co wiem to białe to nowe butle. Jak moja niebieska pękła kupiłem nowa i wysłali białe. Gwint ten sam, liczy się głowica.
darecki78 Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2019 39 minut temu, Domel napisał: Z tego co wiem to białe to nowe butle. Jak moja niebieska pękła kupiłem nowa i wysłali białe. Gwint ten sam, liczy się głowica. Ok wielkie dzięki Wojtku za info. Zamawiam 1
aabbcc123 Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2019 O interesujace, w takim razie szukam bialego
stpsn Opublikowano 5 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2019 Czy można Axela użyć jako opryskiwacz tak jakby bez tych wkładek pieniących i będzie tak samo wydajny jak normalny opryskiwacz Marolexa? Czy jednak Axel wyłącznie tworzy pianę i lepiej zakupić osobno opryskiwacz? Chcę zamiennie używać go do SG CO oraz innej piany, a jednak wolałbym nanosić Citrusa z oprysku ze względu na silniejsze działanie.
Moderator Domel Opublikowano 5 Listopada 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2019 10 minut temu, oscc napisał: Axel Axel to tylko pianownica. 1
FilipO Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2019 A ja używałem go jako opryskiwacz .. albo to co z niego wylatywało to bardziej na oprysk wyglądało niż na pianę xD oczywiście przy SG CO .. ale to było stężenie 80ml / 2l wody ..
maajkeelo Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2019 Zakupiłem axel 3000 i wlałem dla testu zwykłego mydła ze 100ml +2,5l wody i wkładka gęsta, niestety smarkało mi gęstym mydłem, czego jest to powód? steżenie?
czyzu6491 Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2019 Za duże stężenie plus mocno pianująca wkładka. Jeśli zależy nam na dużym stężeniu to trzeba kombinować z wkładkami i iść w kierunku najmniej spieniającej.
maajkeelo Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2019 13 godzin temu, czyzu6491 napisał: Za duże stężenie plus mocno pianująca wkładka. Jeśli zależy nam na dużym stężeniu to trzeba kombinować z wkładkami i iść w kierunku najmniej spieniającej. Czyli ta gęsta piana (koncówka) musi mieć małe stężenie albo lepiej założyć inną wkładkę? np. biała którą mamy już przy zakupie. bądź pozostałe. Dobrze zrozumiałem?
czyzu6491 Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2019 Stężenie tyczy sie roztworu, który robisz w pianownicy. Czyli stosunek ilości detergenetu myjącego do ilości wody. Potem dobieramy wkładkę pianującą. Piana nie powinna być zbyt gęsta, a pianownica nie powinna dawać efektu "plucia" pianą. To oznacza że została użyta zbyt mocno spieniająca wkładka lub rozcieńczenie jest zbyt małe (za mało wody w stosunku do ilości produktu). Jeżeli leci właściwie sama woda, oznacza to że użyta została za mało spieniająca wkładka lub rozcieńczenie jest zbyt duże (za dużo wody, za mało piany, szamponu etc.). 1
Rafał10 Opublikowano 15 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2019 Witam. Posiadadam pianownice axel marolex 3000.Piana ShinyGarage Fruit Snow Foam. Przez pierwsze 3 użycia wszystko śmigało super. Po użyciu rozkręcana i myta.Od jakiegoś czasu pojawił się problem.Przy mocniejszym nabiciu pianownica nie trzyma ciśnienia.Po zanużeniu w wiaderku z wodą okazuje się że "wyciek" ma miejsce z pod przycisku spuszczajacego ciśnienie. Znajduje się tam sprężyna zamontowana prawidłowo oraz malutka uszczelka w stanie jak nie używana. Co może być przyczyną.Pomijam fakt, że uszczelka przy wyjściu piany tam gdzie jest dysza odpowiadającą za kąt rozpylania jest popękane i zużyta.Pomijam to dlatego bo test wiaderka wykazał że problemem jest przycisk spuszczający ciśnienie. Pozdrawiam Sprawa jest wyjaśniana.Mega szybki kontakt z przedstawicielem Marolex
Pioter83 Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2020 Hej, Czy normalne jest że z Axel 3000 wydostaje się piana przez dyszę na chwilę jak jest napompowane na maksa?
SpacePotty Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2020 Witam Wszystkich, Posiadam pianownice Marolex Alex 3000 i jak do tej pory użyłem jej 3 razy, przy pierwszych dwóch byłem baardzo zadowolony, ale wczoraj przy 3 użyciu zauważyłem dziwne zjawisko. Mianowicie po nabiciu do pełna (ciśnienie zaczyna być wypuszczane zaworem spustowym) to nabicie "starcza" na bardzo krótko, dosłownie około kilkunastu sekund. Gdzie może leżeć problem?
Pioter83 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2020 27 minut temu, SpacePotty napisał: Witam Wszystkich, Posiadam pianownice Marolex Alex 3000 i jak do tej pory użyłem jej 3 razy, przy pierwszych dwóch byłem baardzo zadowolony, ale wczoraj przy 3 użyciu zauważyłem dziwne zjawisko. Mianowicie po nabiciu do pełna (ciśnienie zaczyna być wypuszczane zaworem spustowym) to nabicie "starcza" na bardzo krótko, dosłownie około kilkunastu sekund. Gdzie może leżeć problem? Nie wiem jak Ci pomóc ale napisz na adres serwis@ marolex.pl to na pewno pomogą. Napisz dziś to przypuszczam że jutro dostaniesz odpowiedzi od Pana Karola. To co mi przychodzi na myśl to może powietrze gdzieś ucieka, jak masz możliwość to wsadź calą "nabitą"pianownice do wody i zobacz czy nie ucieka.
Fredi88 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2020 Godzinę temu, SpacePotty napisał: po nabiciu do pełna (ciśnienie zaczyna być wypuszczane zaworem spustowym) to nabicie "starcza" na bardzo krótko, dosłownie około kilkunastu sekund. A ilość cieczy w środku taka sama? Im mniej pustego miejsca tym krócej pianujesz.
SpacePotty Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2020 Ilość bardzo zbliżona, po wykonaniu testu z zanurzeniem pianownicy widać że zawór do spuszczania ciśnienia co 3/4 sek wypuszcza kilka bąbelków
Rekomendowane odpowiedzi