mbieniek Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 dawno nie zaglądałem a tu taki rodzyn. Nareszcie coś z dozą samozaparcia! I plus za to kolego że więcej zdjęć z wnętrza i szczegółów niż lakieru Co do Prickborta to już wiele głosów było, moim zdaniem też nie ma co zeskrobywać tej smoły, poza tym to uwielbiasz chyba mnogość produktów co? Że 4 czy 5 różnych na felunek? Bardzo fajnie się oglądało, dużo bardziej lubię oglądać relację niż je sklecać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoralus Opublikowano 19 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 [ref]mbieniek[/ref], w ciągu kilku lat zebrałem troszkę tych produktów Samozaparcie było, oj było i ciągle jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoralus Opublikowano 29 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Sezon 2016 zamknięty Poniżej kilka zdjęć Mondziaka na "robocie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lex450 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Przeszedłem całość relacji. Powalająca dbałość o szczegóły. Jakbym prowadził stację R-Rolsa od razu miałbyś pracę jako szef. Wielki szacunek dla Ciebie.Myślałem że jestem drobiazgowy. Od dziś zmieniam zdanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoralus Opublikowano 26 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 [ref]Lex450[/ref], dzięki Poniżej małe znalezisko pod choinką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamczqk Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Gratki za efekt końcowy Bardzo przyjemna dla oka relacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoralus Opublikowano 8 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Walka z Mondkiem trwa, tym razem krótka fotorelacja z ostatnich kilku miesięcy Obecnie Ford stoi u blacharza i walczy z rudą Po oczyszczeniu elementów podwozia zapada decyzja o konserwacji Nie decyduje się na nią osobiście ze względu na brak czasu Przy okazji tego zabiegu wymieniam osłone dolna silnika wraz ze wszystkimi spinkami Czynności jakie zostały zrobione -demontaż nadkoli oraz plastików zabezpieczających podwozie -zabezpieczenie karoserii, mechanicznych elementów zawieszenia, układu hamulcowego oraz wydechu -ciśnieniowe chemiczne mycie podwozia -usunięcie ognisk korozji poprzez oczyszczenie i pokrycie ich odrdzewiaczami -napylenie podwozia środkami antykorozyjnymi -wnętrza profili zamkniętych zabezpieczamy przy użyciu profesjonalnego sprzętu umożliwiającego dokładne rozprowadzenie środka konserwującego Następnie przychodzi czas na coroczny przegląd Do wymiany sworzeń wahacza lewy przód. Decyduję sie na wymianę obu firmy Lemforder Dodatkowo u mechanika zostają wyczyszczone przewody hamulcowe Nie mogłem oprzeć się lampą tylnym po lifcie, zostały zamówione oraz zamontowane Stare out APC w akcji Nowe już zamontowane Sezon zimowy należy przywitać zmianą kapci Jednocześnie jest okazja na powalczenie z brudem w nadkolach Zestaw śniadaniowy gotowy i do dzieła ADBL GreeN'gine i ogień Efekt finalny Felunek letni również zostaje przygotowany Mondziak ponownie udaje się do mechaniorów, tym razem do magików Jednoczesnie decyduję się na ściągnięcie opon i dokładniejsze mycie felunku Jako zabezpieczenie decyduje się na powłokę kwarcową CarPro Cquartz DLUX Najpierw odtłuszczenie Następnie dwie warstwy DlUX Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Praca jak najbardziej na plus Zdjęcia jak zwykle Nie rozumiem tylko czemu nie używasz czegoś do usuwania smoły? Regularnie, w każdej relacji używasz do tego glinki Raz, że glinka po takim czymś jest do wyrzucenia, dwa zajmuje to dużo więcej czasu i odbija się na stanie lakieru "Czepie się" też felg, zdejmujesz opony żeby dokładnie umyć, ale nie usuwasz już kleju po ciężarkach mimo, że zabezpieczasz powłoką. Według mnie, chwila roboty z CHUSOLem lub krążkę do kleju i byłoby dużo lepiej. Niemniej mimo drobnych uwag, praca na plus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicaj Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Kup krazek do kleju firmy Troton. Jest miekki, szybko sie zuzywa ale nie uszkodzi lakieru. Ja przerobilem juz kilka i ten jest delikatny a skuteczny. No i jak Piotrek wspomnial koniecznie cos na smole. Szkoda się szarpac. A relacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klapek Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 bardzo fajnie i ładnie zrobione. Jakim środkiem zabezpieczane było podwozie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MirekGTS Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Fajna relacja, widać dużo włożonej pracy w auto. Szkoda tylko że ruda tak lubi fordy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas1811 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 super praca, niesamowita przyjemnosc z ogladania, biore sie za swojego Mondziaka niebawem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-patrick- Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 gdzie robiłeś konserwację podwozia? wygląda na porządnie i solidnie wykonaną pracę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoralus Opublikowano 5 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Dzięki za miłe słowa, powoli zbieram materiał na kolejną aktualizację tematu [ref]-patrick-[/ref], w Krakowie Dobregopasterza8a.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sl3py Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Mega robota . Uwielbiam takie relacje , strasznie mobilizują , mam nadzieje ze mi choć w połowie nie braknie chęci jak sie zabiorę za swoje jeszcze raz gratki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoralus Opublikowano 14 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Cześć! Na kanale Kickster MotoznaFca pojawił się odcinek o Mondeo Nie mogłem się powstrzymać i musiałem sprawdzić czy mój Mondek cierpi na największą bolączkę tych modeli czyli wadliwy układ wtryskowy Odwiedzony został serwis "Gładysek" Po przeprowadzonym krótkim audycie, omówieniu kilku tabelek wyrom był jednoznaczny. Wtryski w bardzo dobrym stanie Dodatkowo otrzymałem kilka rad odnośnie odpowiedniego dbania o układ wtryskowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek305 Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 a były już robione ? ile nalatane ma samochód ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gardor Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 [ref]pawelkoralus[/ref], w dziwnej formie pokazane są korekty wtryskiwaczy. Zawsze w fordzie tak to wyglada? Bo w grupie Fiat i BMW z którymi miałem kontakt bardziej to czytelnie wyglądało. No chyba ze zależy to od użytego programu? W BMW E46 320d fl przy pomocy INPY tak wyglądają korekty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Light03 Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 super relacja i ogrom pracy włożony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnnyC Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Relacja z dużą dawką pozytywnej energii! Super efekt! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrab92 Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Fotorelacja naprawdę robi wrażenie. Ogrom pracy i pieniędzy włożony w kosmetyki budzi podziw. Pytanie mam jednakże o deskę rozdzielczą, kokpit. Myłeś tym APC pro? W Mondeo te plastiki są bardzo twarde i ciężko je dobrze wyczyścić a nie było zdjęć czym czyściłeś te wielkie płaty plastiku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoralus Opublikowano 8 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Dzięki panowie [ref]Gardor[/ref], dostałem kilkanaście wykresów, zamieściłem tylko ten najwazniejszy [ref=#ff3366]piotrab92[/ref], myłem różnymi środkami, w różnym stężeniu. Rzeczywiście z tym plastikiem są problemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoralus Opublikowano 18 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Mondziak od kilku miesięcy jest intensywnie przygotowywany do drugiego życia Niebawem pelna relacja, a tymczasem mała zapowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 pięknie takie grzebanie uwielbiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Dodatkowo otrzymałem kilka rad odnośnie odpowiedniego dbania o układ wtryskowy Mianowicie? Trafiłem niedawno na duży wątek o szeroko pojętym dbaniu o wtryski na forum Mondeo. Kopalnia wiedzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi