Flock Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2018 Zgadzam się z przedmówcami. Kazdy kto bawi się w autodetailing powinnien spróbować ADBL Tire Dressing. Generalnie zawsze korzystałem z briliance'a bo był polecany od początku mojej przygody, robił robotę + był tani. Ciągłe bawienie się z pędzelkiem i małym słoiczkiem albo rozpylanie tego rozpuszczalnikowego zapachu na pad czy oponę doprowadzało mnie do szału. Tutaj zapach to bajka, nie mam pojęcia jak im się to udało i choć nie lubię słodkich zapachów to naprawdę uzależnia Opony umyte Excede Rubber Cleaner + banalna aplikacja = mega zadowolnie Dzięki ADBL 1
rudi0018 Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2020 Porównanie ode mnie z dressingiem od Funky Witch.
rudi0018 Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2020 Dziś aplikowałem ten dressing na letnie opony, które przygotowuje do sezonu letniego i aplikacja niestety ale jest bardzo wymagająca w porównaniu do ADBL Black Water, którego uwielbiam na szybkie akcje, uważam go za takiego QD do opon. Szybka aplikacja i możliwość aplikacji na mokre opony, a efekty super. Dressing od FW również o wiele łatwiej i dokładniej się nakłada od TD, ale za to TD miażdży trwałością. Muszę kupić jeszcze dla porównania SG B2B Polymer i porównać z tymi dwoma.
Fredi88 Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2020 25 minut temu, rudi0018 napisał: Muszę kupić jeszcze dla porównania SG B2B Polymer i porównać z tymi dwoma. Aplikacja trochę przyjemniejsza niż ADBL TD ale nie jest to na pewno produkt którym szybko oblecisz opony. Trwałości bezpośrednio nie porównywałem. Na oponach smarta siedzi mi z 2 tyg ale tym autem jeżdżę tylko wokół komina. 1
Gesiu_15 Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2020 32 minuty temu, rudi0018 napisał: Muszę kupić jeszcze dla porównania SG B2B Polymer i porównać z tymi dwoma. Polecam porównać i przekonać się . Oba dressingi warte uwagi , TD mocarz i mistrz wytrzymałośći ale B2B polymer się lepiej aplikuje i na moich oponach wypadał troszkę słabiej 1
Tomek1419 Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2020 Wszystko zalezy kto jakie opony ma. Ja mam Yokohamy advan sport v105 w rozmiarze 225/40r18 i aplikacja sg b2b polymer to bajka. Na pewno szybsza od adbl td i efekt dla mnie lepszy.
Qlimaxss Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2020 @ADBL Wróciłem do tego dressingu ponownie Wrzuciłem na powiedzmy dosyć ok przygotowane oponki . I tak w zasadzie no to mega dojechałem prawie 2 tysie kilka deszczy , I płukałem 10 razy na bezdotyku . A on wciąż wygląda kozacko . prawa strona ciut słabiej ale zobaczcie strone lewa .Według mnie nie jeden dresing konkurencji wyglądał gorzej po tygodniu . Ale w planach jak następnym razem będę ogarniał furmankę to porównam z innymi kozakami 2 1
Moderator Streat Opublikowano 7 Czerwca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2020 @Qlimaxss póki co moj ulubiony dressing do opon 1
Qlimaxss Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2020 @Streat Ja wróciłem po czasie . Miałem dłuższy romans z @Funky Witch. Który też bardzo lubię i ostatnio używam zamienię. Poprostu Ciasteczka wpadły pod rękę jak ogaraniałem auto dzień przed korektą. . A Funky zostało w domu stąd wybór Adbl. Ale nie żałuję . Teraz siedzi na oponkach Aenso. 1
Rekomendowane odpowiedzi