Pajko Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2016 Cześć Dziś krótka relacja z pracy nad E46 , którego użytkownikiem jest mój serdeczny przyjaciel . Auto w oryginalnym lakierze co jak na rocznik 99 lub 00 ( nie pamiętam) w naszym kraju jest bardzo rzadko spotykane . Auto jakiś czas temu przeszło korektę jest używane i dbane z głową oraz oczywiście z detailerską dokładnością . Dlatego zdecydowaliśmy się na lekki finish i delikatne liźnięcie w okolicach klamek heavy cutem . Korektą więc nazwać tego nie możemy. Jako LSP wybór padł na Gyona Mohs'a a felgi 4 Nano Rim Protect . Zdjęć nie ma za dużo z prac , zależało nam na czasie a nie na pstrykaniu fotek , aczkolwiek widać co i jak . To czym się wspomagałem to - Pre-wash i dekontaminacja APC ADBL Pro - SG RD - SG SF - MagiFoam i Tenzi Pink Tuga - ADBL Vampire Liquid - Prictbord i Glinka Soft'a Mycie właściwe 4 Nano UV - Good Stuff Szyby i detale Megs CGC - IPA - Glaco KOCH NMPC Koła IPA - CarPro Eraser - VP BG - Prickt - Tuga ADBL Tyre ... - SG B2B Zabezpieczenie Gyeon Mohs 4 Nano RimProtect To chyba tyle ale jest możliwość że coś pominąłem Przejdźmy do zdjęć Auto na maksa okurzone i od jakiegoś czasu nie myte . Trzeba zakasać rękawy i jechać z tematem Dorzucam Prict'a i w tkz między czasie przygotowuje mix do PA Pierwsza piana mocno wodnista z racji blisko 30 stopni i bałem się przyschnięcia wcześniej położonej kanapki Po spłukaniu auto już wyglądało naprawdę dobrze . Kolejne pianowanie w większą ilością APC i czas na pędzelek i zakamarki Jak widać glinka naprawdę nie miała co zbierać Tu już fotki po finishu Ostatnie mycie i przygotowanie do LSP Po wysuszeniu auto było wymyte 2 x czysta IPA i 2x CarPro Eraser . Mohs siadł w 2 warstwach w około 18-20 h odstępach i po 12 h Cure Tu po pierwszej warstwie , czas brać się za koła Tak to wygląda po 2 warstwie w ciemnym garażu i słabym świetle . W świetle dziennym prezentuje się tak
pawelus668 Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2016 Elegancko wyszło. Wydaje mi się że widziałem to autko ostatnio. Wygrzewałeś Mohsa?
Pajko Opublikowano 27 Maja 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2016 Nie mam promienników ale auto w sumie stało 3 dobry w garażu od nałożenia 1 warstwy w temperaturze około 20-22 stopni . Mogłeś widzieć bo często jeździ po Tarnowskich ulicach .
Michał126 Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2016 Fajna praca, typowe pieczołowite czyszczenie. Możesz określić w przybliżeniu jak to godzinowo wyszło, albo ile dni po mniej więcej ile pracowałeś?
Gardor Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2016 Fajna relacja Mam te same felgi u siebie i powiem że nie należy do przyjemnych aplikacja 4nano rim pomiędzy "żeberkami", wiem bo sam przez to przechodziłem ;p
Pajko Opublikowano 27 Maja 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2016 Michał126, godzinowo około 20h we dwójkę . Gardor, znam gorsze felgi , wystarczy dobry patent i nie ma większych problemów z tym Stylingiem
HardcorowyKoksu Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2016 My z Pajkiem mamy sposób na aplikację między tymi żeberkami Dozłownie pół minuty na koło. A tak w ogóle to dziś samochód wyjechał z Pajko Detail Garage i na ulicy Szajnił Lajk E Star
Paweł636 Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2016 Michał126, godzinowo około 20h we dwójkę .Gardor, znam gorsze felgi , wystarczy dobry patent i nie ma większych problemów z tym Stylingiem A może sprzedasz nam ten patent ?
mbieniek Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2016 Krótko i zwięźle, widać co trzeba no i jest na co popatrzeć kolego Pajko. Bardzo bardzo ładnie Dobrze jest także czasami zająć się takimi projektami, gdzie aż ekstra ochota jest jak się widzi zadbaną blachę hehe Ogółem lakier w świetnym stanie jak na ten rocznik!! Tylko ta wgniota na tylnej klapie...Widzę że na kancie, nie da sie tego wycisnąć?? Już po takiej robocie z Mohsem może warto by sie o to pokusić? Czekam na coś co wleci do PSB!! Nie są gorsze te felgi niż styling 32 hehe
KapselK Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2016 Świetna relacja, z przyjemnością oglądnąłem i przeczytałem. Tą jak i wcześniejsze. Zazdroszczę miejscówki jaka masz do tego typu zabaw.
bartos212 Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2016 Nie widziałem tego aspektu w relacji lecz zapytam czy było coś robione z chromami na około szyb ? Bo wiem że często w tym modelu matowieją, może robiliście to wcześniej i macie na to jakiś patent ?
razorvwmk3 Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2016 Fotki po pełnym zabiegu sa obrobione w programie wiec efekt jest sfałszowany, przykro mi nie kupuje tego
jarek89 Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2016 Nie chce nikogo oceniać ale jeśli faktycznie to trochę szkoda
Pajko Opublikowano 30 Maja 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2016 Dziękuje wszystkim za dobre słowo , staram się jak mogę . bartos212, tu chromy są w bardzo ładnym stanie ale to kwestia zadbania o auto . Nie ruszaliśmy ich niczym specjalnym A co "znafcóf z internetu" odnośnie zdjęć zalecam poszukanie gdzieś mojego posta pisałem o zdjęciach już . Nie mam 15 lat i kręconych zębów żeby komuś coś udowadniać .
Krzychu PatrioT Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2016 Kozak Bemka, kozak relacja, kozak praca
Rekomendowane odpowiedzi