Jump to content

ADBL Pre-SPray PRO i Textile Rinse - Pytania i Odpowiedzi

Recommended Posts

• Dystrybutor
Posted

ADBL Pre-Spray PRO i Textile Rinse.

Opisuje je razem dlatego, że razem tworzą spójny system profesjonalnego prania tapicerek samochodowych.

Na początek kilka informacji z etykiet obu produktów.

n0E4r6cl.jpg?1

„ADBL Pre-Spray Pro to najnowszej generacji produkt do prania materiałowej tapicerki samochodowej, wykładzin i dywaników dla profesjonalistów.

Błyskawicznie usuwa najcięższe zabrudzenia. Może służyć również jako odplamiacz. Jego przewagą jest szybkość działania w porównaniu do form proszkowych obecnych na rynku, a wysoka koncentracja sprawia, że jest to produkt bardzo ekonomiczny w użyciu.

Dozowanie:

1:10 jako odplamiacz

1:15 - 1:20 jako pre-spray do bardzo mocnych zabrudzeń

1:30 – 1:60 jako pre-spray od mocnych do świeżych zabrudzeń

o0MCIwSl.jpg?1

ADBL Textile Rinse to produkt do użytku w odkurzaczach piorących poprawiający wypłukiwanie z tapicerek zabrudzeń rozpuszczonych wcześniej przez ADBL Pre Spray Pro. Textile Rinse ma właściwości antypienne i zwilżające. Neutralne pH roztworu powoduje, że wypłukiwanie pozostałości Pre Spray Pro z rozpuszczonymi zabrudzeniami przebiega znacznie szybciej niż w przypadku samej wody użytej do płukania. Textile Rinse pozostawia tkaniny wolne od rozpuszczonych zabrudzeń i pozostałości związków powierzchniowo czynnych zostawiając delikatny i świeży zapach.

Sposób użycia:

Wlej 50ml Textile Rinse na 9-10litrów wody. Sporządzony roztwór wlej do zbiornika urządzenia piorącego. Dalej postępuj według instrukcji urządzenia piorącego.”

Odnośnie pH produktów: Pre-Spray PRO w roztworze roboczym 10% ma ok pH ok.10,5, a Textile Rinse w roztworze roboczym 0,5% ma pH wody, której został rozrobiony.

Nie jest przesadą nazwanie naszego Pre-Spraya produktem najnowszej generacji dlatego, jego stworzenie nie byłoby możliwe jeszcze dwa lata temu. Posiada doskonałe właściwości penetrujące zabrudzenia co pozwala znacznie skrócić czas pracy. Przy stężeniach 1:10-1:20 nawet gruba skorupa brudu rozpada się po kilku ruchach szczotki. 1:30 zrobione z ciepłą wodą w zupełności wystarczy w przypadku normalnych zabrudzeń. Auta po budowlańcach, dzieciach, oraz kupione za granicą od „dziadka jeżdżącego tylko w niedziele do kościoła” prawdopodobnie będą wymagały większego stężenia. Textile Rinse to produkt do zastosowania po Pre-Sprayu. Neutralizuje tkaninę, poprawia wypłukiwanie rozpuszczonych zabrudzeń, przyspiesza schnięcie, pozostawia delikatny zapach. Sam w sobie jest niskopienny oraz destabilizuje pianę Pre-Spraya. W przypadku użycia dużej ilości Pre-Spraya przyda się dodatkowy odpieniacz wlany do zbiornika na brudną wodę w urządzeniu ekstrakcyjnym.

Zestaw Pre-Spray i Textile Rinse sprawdzą się w przypadku bardzo szerokiego wachlarza silnych zabrudzeń,

Ceny Pre-Spray PRO:

0,5L – 39,99zł

1L – 59,99zł

5L – 189,99zł

Ceny Textile Rinse

0,5L – 29,99zł

1L – 49,99zł

5L – 149,99zł

Na wszystkie dodatkowe pytania będę odpowiadał w miarę możliwości jak najszybciej.

• 2 weeks later...
Posted

Mam pytanie odnosnie Textile Rinse. Czy Zostawia po sobie jakąś konkretną nutę zapachowa :?: banany, jagody itp ;) Można go śmiało stosować z innymi pre-sprey'ami :?: Mam tu na myśli Chemspec enz-all.

Posted

Temperatura wpływa w jakiś sposób na skuteczność środków? Oczywiście trzeba sprawdzać stabilność kolorów, ale wiadomo już czy jakieś rodzaje tkanin będą łatwo oddawać kolor?

• 2 weeks later...
  • Dystrybutor
Posted

daniel87, textile rinse można stosować z innymi pre sprayami. nuta zapachowa owocowa wyczuwalna podczas pracy.

Kinker, zalecamy by dla pre spray stosować 40stopni. wiadomo że każdy stopień w górę to wyższa skuteczność jednak nie zalecamy by przekraczać 40 stopni. jak mówi sztuka detailingu: zawsze zrobić test na konkretnej powierzchni,tkaninie ;).

płukanka z ciepłą wodą będzie ok ale działać będzie także w chłodnej.

Posted

Panowie używał ktoś już tych produktów ? Ma jakieś porównanie do VP Classic Carpet Cleaner ? Bo nie wiem czy znów zamawiać VP czy dołożyć trochę i skusić się na ADBL...

aha i jeszcze pytanie do ADBL... zazwyczaj zostawiałem pre-spray na jakieś 10 do 15 minut zanim zbierałem ekstrakcją... czy w przypadku Pre Spray Pro należało by ten czas skrócić do 5 minut ?

Posted
Panowie używał ktoś już tych produktów ? Ma jakieś porównanie do VP Classic Carpet Cleaner ? Bo nie wiem czy znów zamawiać VP czy dołożyć trochę i skusić się na ADBL...

aha i jeszcze pytanie do ADBL... zazwyczaj zostawiałem pre-spray na jakieś 10 do 15 minut zanim zbierałem ekstrakcją... czy w przypadku Pre Spray Pro należało by ten czas skrócić do 5 minut ?

Wykonałem już kilka prań Pre-sprayem i zostawiałem go na 10min spokojnie, nic złego z materiałem się nie stało.

• 3 months later...
Posted

Mam zamiar raz do roku odświeżyć sobie tapicerkę w samochodzie, w domu na kanapie, no i trochę odświeżyć dywany w domu. Odkurzacz mam Zelmer aquawelt, więc nie jakiś wypas i wiem że zejdzie mi dłużej z robotą, ale czas i chęci mam. A nie chcę wydawać fortuny.

Moje pytanie brzmi: czy do mojej amatorki oba podane środki wystarczą

ADBL Pre-Spray PRO 500ml

ADBL Textile Rinse 500ml

Oba do dostania na alledrogo za ok 30 i 40zł.

Czy będą na tyle uniwersalne aby poradzić sobie z każdym z w/w zadań? (Dywany w domu to w sumie będzie coś więcej niż odświeżanie)

Czy ten ADBL Textile Rinse jest na tyle nisko pieniący aby nie dodawać ekstra środka antypiennego przy Pre-sprayu powiedzmy 1/30?

Ktoś coś jakieś doświadczenia?

• 2 weeks later...
Posted

[ref=#ff3366]Krakoo[/ref], używam tych preparatów od czerwca głównie do czyszczenia aut, ale dywany czy tapczany też się zdarzają. Plamy fajnie schodzą nic się nie pieni, ogólnie produkty dobrej jakości. Textile w dodatku umila prace swoim zapachem, Pre-spray lubi czasami przydusić ale nie jest źle ;)

• 3 weeks later...
  • Dystrybutor
Posted

będziemy dodawali do każdego tematu konkretnego produktu jego Tutorial czyli filmik z opisem użycia :).

pre spray:

• 4 months later...
Posted

Sa jakies testy , fotoleracje itp. Ewentualnie próbki do testow?

Posted

Dzieki za odp. Lecz niestety ten filmik za wiele nie wnosi a szkoda. Fajnie jak by wiecej sie dzialo w dziale testy. Kupowanie sprawdzonego jest zawsze lepsze niż w ciemno. :good:

Posted
Dzieki za odp. Lecz niestety ten filmik za wiele nie wnosi a szkoda. Fajnie jak by wiecej sie dzialo w dziale testy. Kupowanie sprawdzonego jest zawsze lepsze niż w ciemno. :good:

Pracuję z tym praktycznie codziennie, mam już drugą bańkę 5L. Liczy się? :kox::kox:

Posted
:good: jak najbardziej. Wiadomo czlowiek szuka sprawdzonego. Wszelkie testy sie sprawdza itp.
Posted

Pod koniec miesiąca zamówię produkty i zrobię videorelacje z pracy ;)

• 1 month later...
Posted

po pre-spray pro trzeba używać textile rinse czy wystarczy przepłukać porządnie czystą wodą? chodzi o wykładzinę w motorówce, kolor szary

• Dystrybutor
Posted

[ref]samwdomu[/ref], takiego efektu i szybkości zbierania brudu jak po textile rinse nie uzyskasz po samej wodzie. textile zostal zaprojektowany w taki sposób że zruszony przez pre spray brud zamyka on w wodzie w której się znajduje.

• 1 month later...
Posted

Nie wykonałem zdjęć ale.....szczerze mówiąc rozcieczyłem jako odplamiacz i użyłem na dywan. Nie przyniosło żadnego rezultatu. Tak więc do silnych plam na dywan prespray ADBL nie nadaje się

• Dystrybutor
Posted

[ref=#ff3366]Balzac[/ref], opisz dokładnie jak wykonałeś proces, jaki był to typ plamy i wszystkie dodatkowe informacje. Postaramy się pomóc.

Posted

Prałem ekstrakcyjnie dywan. Bo tak jak Wasza firma w karcie produktu opisała ze do dywanów i tapicerki meblowej można stosować. Dawkowanie na plamę 1:10. Wcieranie za pomocą szczotki. 10 minut produkt na plamie. Później RM 760 do płukania. Nie mowie ze produkt jest zły do zastosowania na tapicerce samochodowej na dywanie nie sprawdził się a szkoda bo 90% produktów ADBL w moim garażu jest z Waszej firmy

• 2 weeks later...
Posted

Prałem ostatnio dywaniki samochodowe jasny beż w BMW E46 mega zabrudzone rozcieńczałem 1:15 rewelacja wyszła.