golden0282 Posted April 9, 2016 Report Posted April 9, 2016 Witam , Nie tak dawno temu miałem okazję przygotować fajnego golfika mk4 na jeden z największych zlotów fanów motoryzacji w Irlandii . Moim zadaniem było zająć się lakierem , środka nie ruszałem Mycie / dekontaminacja Szampon -Presta Suds / ADBL Pro Piana -Zeus Unique Deironizer - Vampir ADBL 1:1 Tar Remover - Vasco prewash ADBL tar remover Środek do opon - Truck Uniqe 1:10 Glinka- BH Medium APC - ADBL Suszenie - fluffy / kompresor 50 l Lakier 1. Makita / Koch HC / biały NAT, 2. DAS 6 PRO +Żółty NAT S17 3.DAS 6 PRO +Czerwony NAT Antihologram Silicone remover Koch IPA 1:1/ Tac intensive oil cleaner Gyeon Prime /Cure Dresingi : Plastiki - Aphrodite Opony - Reflect auto care Felgi Sonax wheel sealant Szyby CGP/Ipa Gtechniq G5 Wydech : Gtechinq M1 Z racji tego , że czasu nie miałem zbyt wiele , bo jedynie dwa dni ,to do pracy zabrałem się koło 6 rano . O tej porze było jeszcze dość ciemno, więc przed pracą nie zrobiłem praktycznie żadnych zdjęć Ja widać jest co robić Po około 18 godz polerowania czas na resztę : mycie , na szybko ogarnąłem silnik , powłoka itd Czas zobaczyć co z tego wyszło A tak autko prezentowało się podczas DUBSHED 2016
Blacha8 Posted April 9, 2016 Report Posted April 9, 2016 Profi robota R32 od zawsze mi się podobało! Wysłane z mojego SM-G900F
Dante05 Posted April 9, 2016 Report Posted April 9, 2016 Zacnie Jak Ci się pracuje z Prime? Długo wiąże, ciężko się dociera? Ile mniej więcej schodzi na takie autko?
golden0282 Posted April 9, 2016 Author Report Posted April 9, 2016 Blacha8 Dzięki Zacnie Jak Ci się pracuje z Prime? Długo wiąże, ciężko się dociera? Ile mniej więcej schodzi na takie autko? Jak do tej pory miałem styczność z UNC'r ,Primem , i Williamsem . Więc moja opinia pewnie nie jest zbyt obiektywna, ale nakładając w temperaturze poniżej 15 stopni , nie ma , żadnego problemu z dotarciem Prima . Nakładam go na dwa lub 3 mniejsze panele i sprawdzam jak zachowuje się powłoka , pierwsze dotarcie robię delikatnie , a potem spokojnie z ledem na głowie docieram do końca . Nie zauważyłem aby powłoka jakoś drastycznie przysychała , wiąże na tyle długo ,że można kontrolować co się z nią dzieje , z tym , że pewnie największy wpływ na zachowanie powłoki ma temperatura. Na autko tej wielkości zużywam koło 10ml na warstwę , chociaż przypuszczam , że i oszczędniej można to zrobić .
MirekGTS Posted April 9, 2016 Report Posted April 9, 2016 Fajne auto i widać że odżyło po robocie , reflektory przednie robiłeś? Na zdjęciach wyglądaj na ciut przymglone.
golden0282 Posted April 9, 2016 Author Report Posted April 9, 2016 Fajne auto i widać że odżyło po robocie , reflektory przednie robiłeś? Na zdjęciach wyglądaj na ciut przymglone. Reflektorów nie tykałem , ogólnie nie wyglądały źle chociaż do stanu bdb trochę im brakowało , na szybko nie chciałem ich robić , żeby przypadkiem nie było odwrotnego efektu .
piotrek233 Posted April 10, 2016 Report Posted April 10, 2016 Z lampami to ciężka sprawa, jedynie wymiana szkieł na nowe, Których nie ma. Jedynie zamienniki, których jakość odstrasza. A lampy niesetny rozkleja się tylko i wyłącznie młotkiem...
mbieniek Posted April 10, 2016 Report Posted April 10, 2016 Świetna praca kolego i mega tempo !! Żeby tego parcha tak ogarnąć w 18 godzin polerowania trzeba mieć krzepę , brawo! Natomiast straszne jest to, że mimo tego że to czyjaś zabawka, to lakier był w takim stanie... Mam tylko jedno ale... Nie pomyliłeś działu ?? To jest przecież PSB...
golden0282 Posted April 11, 2016 Author Report Posted April 11, 2016 Świetna praca kolego i mega tempo !! Żeby tego parcha tak ogarnąć w 18 godzin polerowania trzeba mieć krzepę , brawo! Natomiast straszne jest to, że mimo tego że to czyjaś zabawka, to lakier był w takim stanie... Mam tylko jedno ale... Nie pomyliłeś działu ?? To jest przecież PSB... Dzięki , Co do stanu stanu lakieru , to akurat normalna kolej rzeczy u nieświadomych .Tym , którym zależy na późniejszym utrzymaniu lakieru ,tłumaczę co i jak , ale znając życie , to nieliczni biorą sobie to do siebie . Uznałem , że za słabo na PSB , brak pędzelków , lancy w wiadrze , wnętrza, koła nie zdjęte , na lakierze zostały rysy tu i tam
mbieniek Posted April 14, 2016 Report Posted April 14, 2016 633957 na lakierze zostały rysy tu i tam Hehe, ale chyba nie myślisz, że gdzieś na świecie jest taki, co to dokonał zdjęcią 100 procent rys z powierzchni lakierowanych pojazdu mechanicznego użytkowanego na codzień? Tzn łącznie z progami itp...?
Recommended Posts