golden0282 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Witam , Nie tak dawno temu miałem okazję przygotować fajnego golfika mk4 na jeden z największych zlotów fanów motoryzacji w Irlandii . Moim zadaniem było zająć się lakierem , środka nie ruszałem Mycie / dekontaminacja Szampon -Presta Suds / ADBL Pro Piana -Zeus Unique Deironizer - Vampir ADBL 1:1 Tar Remover - Vasco prewash ADBL tar remover Środek do opon - Truck Uniqe 1:10 Glinka- BH Medium APC - ADBL Suszenie - fluffy / kompresor 50 l Lakier 1. Makita / Koch HC / biały NAT, 2. DAS 6 PRO +Żółty NAT S17 3.DAS 6 PRO +Czerwony NAT Antihologram Silicone remover Koch IPA 1:1/ Tac intensive oil cleaner Gyeon Prime /Cure Dresingi : Plastiki - Aphrodite Opony - Reflect auto care Felgi Sonax wheel sealant Szyby CGP/Ipa Gtechniq G5 Wydech : Gtechinq M1 Z racji tego , że czasu nie miałem zbyt wiele , bo jedynie dwa dni ,to do pracy zabrałem się koło 6 rano . O tej porze było jeszcze dość ciemno, więc przed pracą nie zrobiłem praktycznie żadnych zdjęć Ja widać jest co robić Po około 18 godz polerowania czas na resztę : mycie , na szybko ogarnąłem silnik , powłoka itd Czas zobaczyć co z tego wyszło A tak autko prezentowało się podczas DUBSHED 2016
Blacha8 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Profi robota R32 od zawsze mi się podobało! Wysłane z mojego SM-G900F
Dante05 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zacnie Jak Ci się pracuje z Prime? Długo wiąże, ciężko się dociera? Ile mniej więcej schodzi na takie autko?
golden0282 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Blacha8 Dzięki Zacnie Jak Ci się pracuje z Prime? Długo wiąże, ciężko się dociera? Ile mniej więcej schodzi na takie autko? Jak do tej pory miałem styczność z UNC'r ,Primem , i Williamsem . Więc moja opinia pewnie nie jest zbyt obiektywna, ale nakładając w temperaturze poniżej 15 stopni , nie ma , żadnego problemu z dotarciem Prima . Nakładam go na dwa lub 3 mniejsze panele i sprawdzam jak zachowuje się powłoka , pierwsze dotarcie robię delikatnie , a potem spokojnie z ledem na głowie docieram do końca . Nie zauważyłem aby powłoka jakoś drastycznie przysychała , wiąże na tyle długo ,że można kontrolować co się z nią dzieje , z tym , że pewnie największy wpływ na zachowanie powłoki ma temperatura. Na autko tej wielkości zużywam koło 10ml na warstwę , chociaż przypuszczam , że i oszczędniej można to zrobić .
MirekGTS Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Fajne auto i widać że odżyło po robocie , reflektory przednie robiłeś? Na zdjęciach wyglądaj na ciut przymglone.
golden0282 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Fajne auto i widać że odżyło po robocie , reflektory przednie robiłeś? Na zdjęciach wyglądaj na ciut przymglone. Reflektorów nie tykałem , ogólnie nie wyglądały źle chociaż do stanu bdb trochę im brakowało , na szybko nie chciałem ich robić , żeby przypadkiem nie było odwrotnego efektu .
piotrek233 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Z lampami to ciężka sprawa, jedynie wymiana szkieł na nowe, Których nie ma. Jedynie zamienniki, których jakość odstrasza. A lampy niesetny rozkleja się tylko i wyłącznie młotkiem...
mbieniek Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Świetna praca kolego i mega tempo !! Żeby tego parcha tak ogarnąć w 18 godzin polerowania trzeba mieć krzepę , brawo! Natomiast straszne jest to, że mimo tego że to czyjaś zabawka, to lakier był w takim stanie... Mam tylko jedno ale... Nie pomyliłeś działu ?? To jest przecież PSB...
Kopersky Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autko mega konkretne Fajne odświeżenie
golden0282 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Świetna praca kolego i mega tempo !! Żeby tego parcha tak ogarnąć w 18 godzin polerowania trzeba mieć krzepę , brawo! Natomiast straszne jest to, że mimo tego że to czyjaś zabawka, to lakier był w takim stanie... Mam tylko jedno ale... Nie pomyliłeś działu ?? To jest przecież PSB... Dzięki , Co do stanu stanu lakieru , to akurat normalna kolej rzeczy u nieświadomych .Tym , którym zależy na późniejszym utrzymaniu lakieru ,tłumaczę co i jak , ale znając życie , to nieliczni biorą sobie to do siebie . Uznałem , że za słabo na PSB , brak pędzelków , lancy w wiadrze , wnętrza, koła nie zdjęte , na lakierze zostały rysy tu i tam
Maciej WTN Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Rewelacyjna robota i jakie tempo
mbieniek Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2016 633957 na lakierze zostały rysy tu i tam Hehe, ale chyba nie myślisz, że gdzieś na świecie jest taki, co to dokonał zdjęcią 100 procent rys z powierzchni lakierowanych pojazdu mechanicznego użytkowanego na codzień? Tzn łącznie z progami itp...?
Rekomendowane odpowiedzi