KapselK Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2017 2 minuty temu, Patryykk napisał: Cześć,przymierzam się do położenia tego na swojego prywatne auto i mam kilka pytań: 1.Jak nakładacie tą powłokę? w sensie dzielić na jakieś małe kawałki takie elementy jak drzwi czy można całe "oblecieć" i dopiero ścierać? nie będzie problemu z dotarciem? 2.Jaki "QD" do tego najlepiej stosować? Te 10ml. styknie na całe auto bez problemu? 3. Ile realnie może poleżeć ta powłoka? 1. Maskę dzieliłem sobie na kawałki, drzwi leciałem w ten sposób, że od klamek w dół jako jedna część i od klamek w górę jako druga. Problemu z dotarciem nie miałem. 2. CarPro Reload. 10ml starczyło mi na BMW E91. 3. Nie wiem, będę to sprawdzać. Producent mówi że do 24 msc. 1
Patryykk Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2017 @KapselK Dzięki za odpowiedź! ,powłokę chcę po prostu przetestować i zobaczyć jak będzie się zachowywać. Reload'a aplikowałeś od razu po nalożeniu powłoki czy po prostu jest to taki QD którego można "psikać" np.co drugie mycie?
KapselK Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Ja go nie aplikowałem od razu, pierwszy mycie będzie i go zaaplikuje, ale Ty zrób to od razu, a później dopiero jak powłoka zacznie zdychać.
Patryykk Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2017 @KapselK zrobię w takim razie tak jak piszesz,jeszcze raz dzięki!
kenczorf Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2018 Reload'a nakładać godzine po drugiej warstwie? Czy np po 12h jak cure przy mohsie? Mohs schnał 24h...a ile trzeba przytrzymac CQ po aplikacji reloada? Psikać na lkier prosto czy na MF?
Gozdziu23 Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2018 14 minut temu, kenczorf napisał: Reload'a nakładać godzine po drugiej warstwie? Czy np po 12h jak cure przy mohsie? Mohs schnał 24h...a ile trzeba przytrzymac CQ po aplikacji reloada? Psikać na lkier prosto czy na MF? Każdy nowy proukt na powłokach kładziesz po 12h, 24h to czas na "pełne" uwtwardzenie się powłoki i możliwość wyjechania samochodem z garazu.
kenczorf Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2018 Ma to sens....jednak wszystkie filmiki ktore znalazlem pokazuja że reloada klada zaraz po powloce....stad moje pytanie. Producent nie zalacza instrukcji do zestawu...
powalla Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2018 Z tego co wiem, to reolad godzinke po aplikacji cq , zreszta Tac system tez zaleca po godzinie od polozenia Tac system 70% jakiegos sealanta z sio2 .
kenczorf Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2018 Okazalo sie, ze instrukcja byla na buteleczce. I producent zaleca reloda godzine po powloce
KapselK Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2018 Niby w instrukcji jest po godzinie, ale ja Reloada dałem tydzień po nałożeniu i powłoka też się dobrze spisuję, a ma już 21 tys. km za sobą.
DaV Opublikowano 17 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2018 Czy w przypadku Uk edition 3.0 można mówić o wyraźnym przyciemnieniu lakieru?
YOBACK Opublikowano 17 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2018 @DaV Wczoraj kładłem Cquartza UK 3.0 na Audi Q7 z ciemno-granatowym lakierem. Wpadający trochę nawet pod czarny w cieniu. Przyciemniał na pewno w momencie rozprowadzania produktu, ale po jego dotarciu nie było praktycznie żadnego przyciemnienia. Miałem problem ze znalezieniem lini poprzedniego docierania powłoki. Mam pytanie do innych w tym temacie: chciałem na auto położyć reloada, ale za chiny nie chciał się dotrzeć. Musiałem delikatnie IPĄ go ściągać, bo zostawił mazy których nie dało się dotrzeć... Czy ktos się z tym spotkał? 1
powalla Opublikowano 17 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2018 Z Reoladem zawsze miałem ten problem i bardzo dobra (gruba) MF pomagała , choć trzeba się było natrudzić i najlepiej wyjechac na słońce . Pomagało też rozrobienie zgodnie z zaleceniem producenta Reolada 1:1 z wodą ale wtedy trwałość takiej mikstury nie grzeszy Obecnie po testach używam zamiast niego Reolada ale od K2 i ww. problemów nie mam .
YOBACK Opublikowano 17 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2018 @powalla Tylko ja tego reloada próbowałem kłaść 2h po dotarciu powłoki. Tego od K2 też można tak szybko aplikować jako zabezpieczenie powłoki na czas jej utwardzania? Zostawiam to dla innych, którzy będą szukali takich informacji. Po aplikacji jednej warstwy na Audi Q7 zniknęło mi około 12-13ml produktu Cquartz UK Edition 3.0.
powalla Opublikowano 17 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2018 Położenie "czegoś ochronnego z sio2" na powłokę determinuje producent powłoki i to on podaje czas np. 1h . Ja przeważnie pracuję na Tac system 70% i tu producent zaleca aplikację jakiegoś "sealanta z sio2" , więc Reolada z CP zastąpiłem na Reolada od K2 bo się nie mam z nim kłopotów jak z "oryginalnym" Reoladem Ostatnio kładłem CQ 3.0 i też wleciał K2 i też zero kłopotów.
YOBACK Opublikowano 17 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2018 @powalla A jak oceniasz łatwość aplikacji Tac vs CQuartz?
powalla Opublikowano 17 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2018 Nie ma problemów z obiema powłokami ale na moje oko produkt Tac system jest lepiej widoczny tzn. lepiej widać gdzie go kładziemy i jakby "posuw/śliskość" aplikatora był lepszy , tyle że w ślepym teście bym chyba tego nie uznał 2
DaV Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2018 @powalla Mowa tutaj o TAC SYSTEM: QUARTZ SHINE 70% SI02 GLASSCOAT ? Cenowo wypada fajnie
powalla Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2018 Tak dokładnie o tym pisałem i własnie znów buteleczka 30ml (lekko licząc 4-5 aut) gdzieś tam jest w drodze do mnie
marjano82 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Bylem już zdecydowany na zakup CQuartz UK Edition ale co więcej czytam to piszecie, że szału nie robi. Co zatem innego na I raz z powłoką polecacie tak, by docierało się to dobrze i osoba która pierwszy raz aplikuje powlokę (ja) miała jak najmniejsze szanse coś zepsuć.
powalla Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Cquartz 3.0 jest na pierwszy raz idealny ! PS: wlasnie polozylem tac system 70% na clio i pomimo obaw o szybkosc odparowywania przy tych prawie 30*C nie bylo problemu ... kurde tylko z ta widocznoscia gdzie juz nalozylem, a gdzie minalem na bialym mialem klopoty
lubek Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Ja bym brał uncr, łatwa aplikacja bez warstwowania no i cena, w której nie kupi się chyba nic sensowniejszego.
marsel1987 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Pierwsza powłoka i powiem tak, aplikacja bardzo łatwa, docieranie również. Pracowało nam się równie przyjemnie jak na woskach. Godzinka i auto zrobione typu hatchback. Jedna warstwa. Efekt:
powalla Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Taki mały Tip Ci sprzedam , a mianowicie że w zestawie Cquartza nie ma naklejki żeby np. na słupku wewnątrz drzwi nakleić by można było się pochwalić kumplom co tam siedzi na lakierze , to łatwo z buteleczki odkleja się tę folię , obcina ylną jej część, czyli "instrukcję nakładania" i już mamy fajną, "prawie" oryginalną naklejkę informacyjną
Rekomendowane odpowiedzi