Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
OT: Starajmy sie nie podawac linkow do allegro, maja do siebie to ze szybko znikaja. Jesli nie wymienimy z nazwy produktu o ktorym piszemy, to gdy aukcja na allegro zostanie przeniesiona do archiwum nie bedziemy wiedzieli o czym rozmawiamy. Innym minusem jest to ze niektorzy w pracy maja zablokowany dostep do serwisow takich jak allegro czy ebay ;)

Zatem już się poprawiam ;)

Chodzi mi o środek Autoland - czernidło do opon

Znam, całkiem ok. Dwa minusy:

- efekt krótkotrwały,

- bardzo szybko się kończy (wykorzystałem w 2 tygodnie)

Opublikowano

Ostatnio stosowałem CG Natural Shine Dressing i nawet po jednym myciu się trzymał i były kropelki :-]

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zastosowałem meguiar's endurance tire gel i powiem szczerze, ze nie błyszczy sie tak bardzo jak się spodziewałem. Jest w sam raz. Nic sie nie przykleja, ale to może dlatego ze auto odstało z nałożonym środkiem z 3-4h zanim skonczylem srodek, wosk itp itd. Nakładałem zwykłą gąbką kuchenną i daje rade :kox:

Opublikowano

To może coś z budżetowego ;)

Carplan Tyre Slik Preparat do nabłyszczania i konserwacji opon

http://www.carplan-international.com/pl ... -tyre-slik

opony czarne ok 3 tyg, później blakną ale dalej odpychają wodę i kropelkują.

Po nałożeniu 9. czerwca

Mazda%2520%25281%2520of%25201%2529-5.jpg

3 dni temu po bezdotyku

IMG_0177.JPG

I dzisiaj rano na sucho.

IMG_0002.JPG

puszka starcza na wszystkie opony z pięć razy.

Opublikowano
To może coś z budżetowego ;)

Carplan Tyre Slik Preparat do nabłyszczania i konserwacji opon

http://www.carplan-international.com/pl ... -tyre-slik

opony czarne ok 3 tyg, później blakną ale dalej odpychają wodę i kropelkują.

puszka starcza na wszystkie opony z pięć razy.

To ma być budżetowe? 5 aplikacji kompletu opon za 20zł?

Kolejny raz sprawdza się że to co ma niską cenę, wcale nie jest tanie :thumbdown:

Opublikowano

To ma być budżetowe? 5 aplikacji kompletu opon za 20zł?

Kolejny raz sprawdza się że to co ma niską cenę, wcale nie jest tanie :thumbdown:

dlatego był ten uśmieszek, wyrzucić szkoda, a mam kilka kosmetyków carplana więc wykańczam.

Na półce stoi Nielsen Brilllance.

Opublikowano

automobile, dokładnie, miałem ten środek i może nie jest zły, ale na pewno nie jest budżetowy, nie wiem czemu produkty w szpreju są tak niewydajne, połowa idzie w powietrze czy co??

tym tyre slikiem zrobiłem opony zaledwie kilka razy. dla porównania Auto Glym Instant Tyre Dressing 500ml starczył na prawei dwa sezony regularnech smalcowania opon przy każdym myciu, i smalcowania znajomym. Teraz mam VP Traditional Tyre Dressing i wydaje mi sie, że jest trochę mniej wydajny, ale za to zdecydowanie lepiej sie wchłania i wytrzymuje dlugo długo na oponach (w sensie zabezpieczenie wgłąb, bo jeśli chodzi o trwałość wykończenia to nie ma dla mnie znaczenia bo i tak nakładam przy każdej lepszej okazji)

Opublikowano
stosował ktoś może 303 AEROSPACE PROTECTANT :?: wiem ze daje matowy efekt bo taki mnie interesuje, ale jak z wytrzymałością :?:

Ja stosowałem niestety efekt jest krótkotrwały i po paru dniach u mnie się ulatniał :cry: także lepiej coś kupić dedykowanego do opon, teraz testuję Diamondbrite Tyre Dressing leży sporo dłużej niż 303.

• 1 miesiąc temu...
  • Moderator
Opublikowano

Czy ktoś z forumowiczów zanabył już POLISHANGEL® ANGEL Honey?

Jeśli tak, to czy można prosić o podzielenie się spostrzeżeniami?

(fotkami też nie pogardzę :) )

Opublikowano

Eryczek, posiadam, używałem dziś na uszczelkach gumowych i plastikach. Jak starczy czasu to w weekend spróbuję zaaplikować na opony. Jedno co mogę powiedzieć: to jeden z najbardziej wydajnych środków z jakimi miałem styczność :D

Opublikowano
czy można prosić o podzielenie się spostrzeżeniami?

Można :mrgreen: Produkt o który pytasz gra w jednej drużynie z takimi tuzami jak Zymol Tyre oraz SV Pneu Matt.

Wydajność: bardzo duża. porownywalna z Z i SV

Wygląd na gumie, oponie: nieco bardziej błyszzcący niż SV i Z ale poruszamy się w nadal w kategoriach odżywionej, zdrowej gumy a nie naolejowanej kujawskim wioski. Opona wygląda naturalnie.

Konsystencja: gęstsza niż Z Tyre, dużo bardziej gęsta niż SV Pneu Matt.

Zapach: anielski miód pachnie jak maść rozgrzewająca Bengaj. Jeżęli nie jest Ci obcy klimat szatni piłkarskich i piłki noznej "od kuchni" to zapach bardzo Ci się spodoba. Jest on specyficzny.

Jeżeli zadałbyś mi pytanie czy warto kupić, odpowiedziałbym, że warto jeżeli nie lubisz nienaturalnie świecącej gumy a korzystałeś z Z i SV i byłeś zadowolony, to z tego produktu również będziesz zadowolony.

Opublikowano

Eryczek, i będziesz Pan zadowolony :-] Ja do zapachu dodam jeszcze, że jest bardzo delikatny i słabo go czuć ;) Z resztą w całości się zgadzam z przedmówcą.

Opublikowano

Panowie, a coś bardziej budżetowego? :) Również zależy mi bardziej na trwałości (czarności i kropelkowania) niż na samym efekcie (nie lubię właśnie, jak się świecą zbyt mocno opony). Cena? Do 50-60zł powiedzmy. Na razie jadę na tym - http://www.moje-auto.pl/Produkty,product,228/Preparat_do_konserwacji_opon i miałem zaaplikowanego raz Megsa Endurance'a w żelu. Efekty? Plus dla Megsa, opony są czarniejsze i ogólnie ładniejsze, ale wydaje mi się, że Moje Auto jest nieco bardziej długotrwałe z kolei.

O wydajności nie mówię, bo Megs bije Moje Auto na głowę oczywiście :). Niby spray spory, ale starczy na powiedzmy 15 aplikacji na komplet opon.

Opublikowano
Panowie, a coś bardziej budżetowego? :)

O wydajności nie mówię, bo Megs bije Moje Auto na głowę oczywiście :). Niby spray spory, ale starczy na powiedzmy 15 aplikacji na komplet opon.

Nielsen Brillance jest tanio , w miarę wytrzymały i bardzo wydajny, opony się nie błyszczą tylko są satynowe. na forum jest test nawet :)

• Moderator
Opublikowano

mystek, ale SV Pneu Matt jest właśnie produktem budżetowym :)

250 ml po rabacie forumowy kosztuje 67,50 zł ale starcza na hu hu. Ja mam go już od roku i ubyło max 30% :/

Opublikowano

mystek, Megsowy Endurance powinien trochę czasu leżeć na oponie... może źle ją przygotowałeś?

Dobre opinie są też o AutoFinesse Satin (50 zł) - wydajność rzekomo lepsza niż Endurance jednak jest to produkt dość nowy i zbyt wielu opinii o jego trwałości nie ma (co nie oznacza, że na forum nie można o nim poczytać :) )

Opublikowano

sebek0720, powiem Ci, że to jest metoda.

Czekam na opinie nie spróbuję sam - takie myślenie od zawsze wzbudza we mnie uśmiech :-]