bienek Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Po raz kolejny Niemiec i oczywiście w jedynym kolorze jaki mi się trafia czyli czarnym Ciekawe zrządzenie losu, bo nigdy w życiu nie podobały mi się czarne samochody. Dla mnie czarny to nie kolor, to brak koloru A tu jak na złość co zajedzie, auto na podwórko to oczywiście czarne. Na szczęście nowy nabytek rodzinny, którym się zajmę w następnej kolejności jest czerwony No, ale do rzeczy. Auto mojego dobrego kolegi, który pilnuje, żeby sztanga na siłowni mnie nie zabiła, za co tutaj mi dziękuje Golf w całkiem dobrym stanie, z prawdziwym niskim przebiegiem, więc warto o niego zadbać. Jedyny poważny mankament psujący wygląd to zniszczona maska ( w zasadzie nadaje się tylko do ponownego lakierowania) i dach na którym widać kilka śladów po gradzie oraz zniszczony jest lakier bezbarwny (tysiące mikro dołków). Moim zadaniem był sam lakier. Całość zajęła mi ok 45 godzin pracy. W ogarnięciu auta pomogło mi : -Rotacja Flex - Maszynka DA -Megs 101 -Menzerna 300 -Menzerna 400 -Menzerna 2500 -Koch Antihologram -Red devil -Ludwik cytrynowy -Mr Pink -Fusso -Owatol Polytrol - i wiele innych gadzetów Nie będę się mocno rozpisywał komentując zdjęcia bo i tak tego nikt nie czyta, tylko wszyscy oglądają obrazki Kolega chciał sobie polepszyć trochę maskę i dach za pomocą papierków wodnych... Niestety zapał do pracy okazał się sporo słabszy niż przewidywał i naprawienie tych szkód przypadło mojej osobie. Na szczęście mimo twardego lakieru udało się ogarnąć ten bałagan. Troche mirro szajnów i pięćdziesiątek Tutaj użyłem ludwiczka i wymyłem porządnie lakier. Odbyły się też pierwsze próby polytrola Później nastąpił dalszy etap, polerowania i wykańczania. I na już po nałożeniu wosku Podsumowanie Generalnie jestem zadowolony, mimo że lakier był wymagający. Twardy, ale łatwo się rysujący Myślę, że golfik odmłodniał minimum o te 18 lat Gdyby nie psująca efekt maska i dach byłoby super. Najlepsze, że kumplowi najbardziej wpadło w oko jak wyczyściłem felgi. Mówił, że próbował chyba 5 środkami w tym ropą i benzyną to domyć i nic nie dawało rady. Ja szczerze mówiąc nawet się specjalnie nie przykładałem, po prostu użyłem mocniejszego APC i tugi i praktycznie cały możliwy brud do usunięcia spłynął Gdybym wiedział to bym mu umył felgi i byłby równie szczęśliwy jak po całej korekcie Na kilku zdjęciach widać, że odbicie zrobiło się jak w lustrze więc chyba jest dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manios Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Piękna praca, auto zmieniło się bardzo mocno. Jeśli to nie tajemnica mógłbyś napisać jaką zachowałeś kolejność past i na jakich padach. M101 stosowałeś zamiennie z 300 czy jako kolejny etap? Jakie wrażenia z 300? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzikson Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 No super. Odjąłeś kilka lat. Nie jeden młodszy okaz golfa nie będzie tak wyglądał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Jednym słowem WOW. Naprawde wyszlo super, zadbany czarny UNI prezentuje sie rewelacyjnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Ładnie wygładzone te głębokie rysy po przycierce. Owatrol to takich tematów rewelacja, co? Dobry dressing pewnie dałby podobny efekt, natomiast trwałość nieporównywalna, wiem z doświadczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek305 Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 ładnie wyszło taki zadbany golfik to cud. jaki to ma przebieg bo mówisz, ze niewielki a widzę, że silnik ma pancerny. ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 taki zadbany golfik to cud. Na razie wiemy tylko, że zadbany ma lakier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Gratulacje za pracę ,nawet takiemu staruszkowi można nadać wygląd młodzieńca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Dobry dressing pewnie dałby podobny efekt, natomiast trwałość nieporównywalna, wiem z doświadczenia. Tzn. ten Ovatrol dłużej posiedzi, czy wręcz odwrotnie, czyli że dobry dresing do plastiku dłużej posiedzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Owatrol to taka chemia, która jest rzadka podczas nakładania, a po kilku minutach podczas przecierania fibrą robi się lekko klejąca/tłusta, jakby wchodziła w reakcję z plastikiem. W żadnym wypadku jednak nie zmienia struktury, jedynie niweluje utlenienie. Po wytarciu i przeschnięciu absolutnie nie ciągnie kurzu, odżywia kolor i nie sposób tego zmyć nawet czystym apc/degreaserem/czymkolwiek czego powrzechnie używamy. Dimmera nie testowałem. Trzyma się już od późnego lata u mnie i nie widzę potrzeby ponownego użycia. Od czasu do czasu zabezpieczam tylko jakimś dressingiem, co pewnie optymalnie zabezpiecza przed ponownym utlenieniem. Kup, spróbuj, najwyżej sprzedasz na giełdzie. Chętni się znajdą. Aha, produkt absolutnie nie do wnętrza i gum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 1 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 piotrek305, Przebieg to bodajże 123 tyś km w tym momencie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek WRO Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Goo job Co to za fioletowa taśma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek305 Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 piotrek305, Przebieg to bodajże 123 tyś km w tym momencie. oo jasny gwint.. nówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 bienek, pracy nie komentuję bo po co ? Oczywiście że profi a auto odżyło i to bardzo Bardziej Mnie interesują blachy , RDE to moje rejony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Wartość prac przekroczyła wartość auta Ale to jest piękne,kiedy pospolity,stary samochód wygląda dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 2 Lipca 2015 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Pajko, skubaniec podebrał Ci klienta hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 AreK, , nie o to chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geno Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Mega efekt! Takie prace lubię oglądać najbardziej, dużo 50tek, odpowiednie podejście do tematu, wyraźne zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 2 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Pajko RDE bo jeździliśmy z kumplem po niego do Dębicy. Teraz jest w Jarosławiu, ale jeszcze nie przerejstrowany. Dzieki wszystkim za miłe słowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Degus Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Pięknie ! Golfik odżył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek1993 Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 świetna robota golfik dobrze odżył, widziałem na żywo robi mega wrażenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coobah Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Super Golfik odżył, należało mu się. Ciągle powstrzymuję się przed sprzedażą polerki licząc, że podobne autko zawita w moim garażu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi